Majlis konvokesyen afq

12:00 pm

✿...السلام عليكم✿

Kalau tahun lepas, kami ke Kaherah
meraikan majlis konvo kak ngah (bleh
skodeng entry nyer kat SINI) tapi,
untuk tahun ni, kami ke London pulak
untuk meraikan majlis konvo afq.

sebab tu laa mem besar lama menyepi.
mem besar gi jalan2 London uuuu... uiii...
dah sampai sana memang tak hengat dunia.
dunia ini ana yang punya...

rasa macam tak nak balik Malaysia je
yang ada nasi goreng GST ni. tapi
apakan daya, kami terpaksa balik juga.
ye laa kan... makan, tidur, kerja membanting
padi tulang semuanya kat Malaysia. kat
London tu, mana laa kami nak cekau semua tu!
speaking pun berterabur, ada hati nak
duduk sana. citt!

okey, stop merapu, anies! please back
on track. katakan kepada semua, cerita 
di atas adalah rekaan semata2. tiada
kaitan dengan yang hidup atau yang
mati. kalau ada pun, dalam angan2 je...

ya, kembali kepada title. konvo si afq
ni berlangsung kat UNITEN je. berkematu
juga laa dok nunggu majlis budak ni habis.
dah laa panas terik. nasib baik laa ada
makanan free. kira2 pukul 12 tengah hari
baru laa majlis selesai. lepas tu, macam biasa
laa... snap sana snap sini.

then, kami pun gerak ke bangunan admin.
diorang ada sesi fotografi (potret). yang ni
memang lama giler. dari zohor sampai
nak masuk asar kami dok tunggu. nasib
baik laa dalam bangunan. ada air cond.
lepas habis sesi fotografi, anies tanya afq,

"apa ke hal nyer lama bebenau ni?" jawab afq,
"entahlah! tak sistematik langsung. lepas
panggil kena amik nombor. lepas tu dok
tercangok tunggu giliran nak bayar. lepas
bayar, tunggu turn nak amik gambar. grrr..."

sabo je laa... dalam hati anies cakap,
"sik baik laa time aku dulu tak macam 
ni." family potret cuma option je. yang
wajib tu hah... pic atas pentas.

okey laa da melalut ni. ni je la pic
yang anies ada. tu pun mak cik
yang forward. tq alang! btw, tahniah afq!

kad jemputan untuk ibu bapa. tak ada kad ni memang tak boleh masuk dewan. alkisahnya...

buku graduan. macam biasa laa... ada senarai penerima2 skrol termasuk senarai penerima2 pelbagai anugerah.

ni laa budak nyer... err... kalau nak ngorat, sila bayar pengeras dulu ek! ;-)

macam biasa. wajib enterprem kat sini... (dah macam anak Selangor. merah kuning) 1st time pakai instant shawl by Naelofar Hijab. terus jatuh cinta ko!

Kisah Silam Untuk Masa Depan

37 Words of Lo♥e

  1. Hehehe suspen je... ingat btul pi london, baru nak excited baca pasal london..., hahahabtp ok la... malaysia kan masih aman... hihihi

    Tahniah buat adik anies... dah grad ada cabaran lain pulak menanti... :-)

    ReplyDelete
  2. Tahniah buat Afq..
    mula baca dah syok..wow sampai ke London ..rupanya..huhu..

    ReplyDelete
  3. hehe dah mcm player bola saya tgk...gurau ek

    ReplyDelete
  4. Pakai warna kuning masa hari terang, peh. Dari jauh dah nampak =D
    P/s: naelofar hijab memang best =)

    ReplyDelete
  5. huntunglah berangan pun jadi...ini berangan pun idakkk..

    anieslah ngorat dia....

    ReplyDelete
  6. tahniah...bamgganya menerima segolong ijazah setelah berhempas pulas study selama ini...

    ReplyDelete
  7. selamat berkonvo..seronok je tgk org naik pentas

    ReplyDelete
  8. Ruby pakai instant shawl gak..senang..sarung terus...anak dah 3 ni..payoh lerrrr

    ReplyDelete
  9. bila ke nak pigi kat London?

    ReplyDelete
  10. tahniah afiq ... berapa lah agaknya pengerasnya tu ye ... hehehee

    ReplyDelete
  11. Tahniah Afiq.. Moga terus sucess :)

    ReplyDelete
  12. tahniah ^_^

    jemput singgah blog http://zianaeunos.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. Tahniah afq..")

    Bosan laa kan g convo.. Nak tunggu turn kita punyalah lama.. Tpi itulah sejarah takkan berulang. Sekali setiap kali belajar.. Deg , dip, master or phd.. Klu ambil sampai phd byk kali laa naik pentas.. Hihi

    ReplyDelete
  14. jeliternyer yg interprem tuu., kehkeh2

    ReplyDelete
  15. Tahniah untuk adik tu..
    iNgatkan betul2 la ke london.hahha

    ReplyDelete
  16. waahhh adik kak anies convo.
    ehem ehem sampaikan salam kat afq hehehe

    ReplyDelete
  17. Assalam anies,
    berapa pengeras itu he3

    ReplyDelete
  18. Tahniah buat graduannya. Saya baru nak eksited baca kisah London Anies :)

    ReplyDelete
  19. syoknya melayang ke London mula2 baca, hehe tahniah adik . hebat 2 adik beradik anies

    ReplyDelete
  20. syoknya melayang ke London mula2 baca, hehe tahniah adik . hebat 2 adik beradik anies

    ReplyDelete
  21. Tahniah Afiq..
    Moga terus suksess

    ReplyDelete
  22. Tudung-tudung Naelofar semua....i like :)

    ReplyDelete
  23. baru nak demand entry London.. xpe one day okay..
    one day we will go there =)

    bukan x sistematik kot.. CT penah trlibat ngn process konvo senior.. kadang2 yg dijadualkan lain ttb jadi lain.. bila melibatkan org2 vvip u kena faham lew.. diorang boss.. hehe.

    ReplyDelete
  24. seronok jejalan sampai xmau balik Malayisa... hihihih.. ap2 tahniah buat Afq.. :D

    ReplyDelete
  25. wah..macam Neelopa lah..hehehe.

    ReplyDelete
  26. Ingat sungguh gi London tak ngajak, nak merajuk dah..haha

    ReplyDelete
  27. tahniah,...pasni cari kerja...

    ReplyDelete
  28. Tahniah buat Afiq.. semoga terus sukses ye.. :)

    ReplyDelete
  29. uniten branch mana ni anies?? anak sedara kt muadzam.
    amboihh pengeras

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆