Hariz + Ida : from classmate to housemate (episode 1)

9:43 am

✿...السلام عليكم✿

Entry ni sengaja dilewatkan perkongsiannya
sebab menunggu majlis di pihak lelaki
yang berlangsung selang seminggu.

lagi satu, sebab banyak gambar.
ada 3 majlis untuk diorang.
so, sebagai tanda ingatan untuk diorang,
anies abadikan momen indah mereka
kat blog yang tak seberapa ni.

manalah tau kan...
nanti anak cucu mereka boleh godek2
blog ni untuk tatapan mereka...
(waaahhhh sikit punya panjang angan2)

untuk part 1 ni, adalah gambar2
di sekitar majlis pernikahan mereka
yang berlangsung pada 6.6.14,
bertempat di Masjid Al-Ansar, AU2 Keramat.

apa2 pun terima kasih kepada
bos yang sudi beri pelepasan kepada
kami untuk 'mengulor'...
ekekeke...

kad jemputan diorang...
dah nama pun classmate.
so kad jemputan pun ada ciri2 'classmate'
ekekeke

suasana di dalam masjid
ketika majlis sedang berlangsung.
rasanya mini pelamin tu memang dah tersedia kat situ...

praktis lafaz akad nikah.
nak tengok lancar ke tidak.
gugup ke tidak... ;-)

Hariz sedang membacakan ikrar perkahwinan.

upacara membatalkan wuduk.
bila Ida dimekap macam ni,
dah macam rupa orang lain.
sempat kami usik, "ni Ida ke ni?"

oit, oitttt...
dalam masjid ni!
;-) 

bersalaman dengan ibu bapa masing2.
kami yang tengok ni pun terharu sama.

hantaran daripada pihak lelaki.
ada 7 dulang sebenarnya.

daripada pihak perempuan.
9 dulang.

geng2 opis yang mengulor...
hahaha...

mempelai dengan ibu pengantin lelaki.
selamat terima menantu kak adah...

jamuan selepas majlis.
laksa dan nasi lemak.
sedap woo...
(sebab perut tengah berdangdut raggae masa tu)

last but not least...
budak ticit super drumstik yang buat 
kitorang rasa macam nak telan, 
rasa macam nak geget, 
rasa macam nak ngap!
Hannah Tasneem.


untuk Hariz dan Ida,
barakallahu lakuma...
wabaraka 'alaikum
wajam 'abaina kuma fi khir...

TO BE CONTINUED...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

27 Your Words of Lo♥e

  1. slmt pengantin baru buat mereka

    ReplyDelete
  2. Tertarik..terpikat..dengan budak yang comel sangat tu

    ReplyDelete
  3. dari classmate skang dah jadi husband & wife kan...kawan2 Cik Nur pun ramai yang kawen ngan kengkawan sendiri..masa skolah dulu takde ape2..tup2 berjodoh je mereka..hihi

    ReplyDelete
  4. Barakallahu Lakuma Fii Khair buat Ida..
    Cantik kad jemputannya tu Anies kreatif..

    ReplyDelete
  5. comey betul kat kawin diarang..:)
    untung ada bos yg memahami..buleh mengulor..hihi..

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah selamat sumernyer kann., ehhhee

    ReplyDelete
  7. Selamat pengantin baru buat mereka..

    ReplyDelete
  8. cantiknya kad bentuk uniform sekolah tu..unik..

    semoga jodoh mereka kekal hingga ke hujung usia

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..kalo dh jodoh ;-)

    cantik kad kawen dia

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah..kalo dh jodoh ;-)

    cantik kad kawen dia

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah..kalo dh jodoh ;-)

    cantik kad kawen dia

    ReplyDelete
  12. Seronok mase kene mekap time kawen. Rase macam artis tau.

    ReplyDelete
  13. tahniah pengantinbaru yg sepadan..

    ReplyDelete
  14. Sama cantik sama padan.. Selamat Pengantin Baru buat kedua mempelai.. moga kekal hingga ke jannah.. aaamminn

    ReplyDelete
  15. tahniah buat pengantin..simple tetapi meriah...

    ReplyDelete
  16. moga berbahagia, kekal hingga ke syurga...Insya Allah

    ReplyDelete
  17. Meriah majlis mereka... Selamat pengantin baru untuk mereka... Kad jemputan tu kreatif la belum pernah dapat design camtu :))

    ReplyDelete
  18. Muka pengantin macam nak sama je dua2..hehe

    ReplyDelete
  19. seronokkan p majlis kahwin dengan kawan2...
    apatah lagi majlis dituju, dua2 mempelai tu kita kenal..
    meriah sangatle..
    mesti ada suara2 mengusik..

    ReplyDelete
  20. sama padan...cantik dan kacak...selamat pengantin baru buat mereka..

    ReplyDelete
  21. KN suka sangat kad kawin diorang! Sesuai...

    ReplyDelete
  22. tahniah.. tahniah...
    cantik kad jemputankan..
    orang kreatif..
    baguihler kalau masjid memang sediakan mini pelamin gitukan...

    ReplyDelete
  23. Tahniah & selamat pengantin baru buat pasangan mempelai.. semoga ceria bersama di dunia & akhirat... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  24. Moga jodoh mereka smpi ke jannah... amin...

    ReplyDelete
  25. selamat pengantin baru buat diorang.. sama cantik. comel budak tu

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆