Entry baru tapi isi dah basi

2:54 pm

✿...السلام عليكم✿ 

Betul tu!
lepas 2 minggu, baru terhegeh-hegeh
nak kepoh sana, kepoh sini.

bila masuk bulan 3 / 4 ni,
dah rasa macam kepala kat bawah
kaki kat atas.
yang tu kena buat,
yang ni kena settle.
yang sana kejar dateline.
yang sini dihambat overtime.

huuuuuhh...
akibatnya, apa yang nak di share
jadi basi, masam wal kepam.
apa nak buat...
redha je laa...

apa khabar kawan-kawan semua?
sihat ke?
Alhamdulillah, harap2 semua sihat, ceria 
dan berbahagia selalu.

sebenarnya, ada event besar yang
bakal berlaku pada penghujung bulan ni.
sebab tu agak busy sikit.

tipu la kalau anies tak jengah langsung
blog ni dan BW ke blog yu ols.
ada yang sempat tinggal jejak.
ada tu tumpang lalu je.
so maaf la kalau tak bertegur sapa
bila terjah blog tu...
insya-Allah, kalau tak semua
esok lusa anies akan tinggalkan jejak.

dalam sibuk2 tu, sempat la juga
menghabiskan masa untuk diri sendiri.
antaranya...

ke Penang.
Alhamdulillah, dapat juga jejak Jambatan Kedua ni.
memang teruja tak hengat!
sayangnya tak boleh berselfie kat tengah2 jambatan ni
macam kat jambatan pertama dedulu...


ke Amanjaya Mall, Sungai Petani
demi program Explorasi Ilmu Bersama Ana Muslim.
kepada orang Utara, terima kasih 
di atas kerjasama yang diberi.
insya-Allah, tahun hadapan kita jumpa lagi, ek!

ke War Museum, Penang.
tapi tak masuk pun.
tengok2 kat luar je.
sebab apa tak masuk?
sebab dah pukul 7 petang.
dah close down...

ke Karnival Mahabbah, Masjid Andalusia
Bandar Laguna Merbok.
masa ni, anies berada kat booth Jabatan Penjara.
kalau yu ols nak tau,
ni la rotan yang digunakan untuk menyebat pesalah2.
uiii... ngeri... 
apatah lagi kalau tengok video macam mana pesalah dirotan.
tapi anies memang tak sanggupppp nak tengok...
btw, terima kasih banyak2 En. Shaiful ;-)

ke MPH International Book Fair
kat PICC.
uiii... rambang mata sungguh!
tengok buku ni, nak beli.
tengok buku tu, nak rembat.
tapi cepat2 tarik nafas...
nafsu...nafsu...
control... control...

ke KLIA.
ek eleeh... ke KLIA pun lu nak kecoh ker?
hehehe... sebenarnya teruja bila
naik ERL ni.
almaklum la... pestime.
orang lain naik ERL berjuta kali tak kecoh pun anies oiii...
untuk apa ke KLIA?

hantar mama dan ayah yang
menunaikan umrah.
Alhamdulillah, selepas tertangguh
last year, akhirnya dapat juga pergi.
sekarang sedang menanti kepulangan mereka...



okey, rasanya tu je cerita basinya...
thanks for reading.
tata...
jom sertai blog list anies! klik kat SINI yek untuk info lanjut. TQ.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

25 Your Words of Lo♥e

  1. assalam anies pic dgn ceritanya yg pelbagai ya....

    ReplyDelete
  2. Besar kecik besar kecik jer thok anies ni...hehe
    Apalh agaknyakn mcm terbau2 jer nasii minyak

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Anies..
    Terima kasih singgah di Andalusia..

    ReplyDelete
  4. Waah sekali harung yer.. Anies..
    Byk ke borong buku kat PICC tuh..hehe..

    Moga mama dan ayah anies selamat pergi dan kembali dari umrah yer..dan dipermudahkan segalanya.. Insyallah

    ReplyDelete
  5. cantik pemandangan jambatan baru waktu malam.bila lah akk nak kesana..
    muga ibu bapa anis selamat kembali dan di mudahkan semuanya..

    ReplyDelete
  6. hari tu memang ada lalu kat amanjaya Mall sebab pergi kenduri kat SP tu kan. Tapi hubby tak nak singgah... pujuk bagai still tak nak singgah jugak...

    see.. susah betul nak jumpa anies kan. dah janji nak jumpa pun hujan la pulak. alahai bila la dapat ketemu kan..

    ReplyDelete
  7. besarnye rotan tu anis..gerun nengok
    beznye berselfie kat jambatan
    blm lg berkesempatan nak lalu jambatan baru tu

    ReplyDelete
  8. jembatannya dari jauh kayak jembatan suramadu yang ada diindonesia
    hehe

    ReplyDelete
  9. rotan besar gitu ... kena sekali jer dah mroyan tuh .

    ReplyDelete
  10. cantik pemandangan di jambatan tu waktu gelap macam tu..

    besar rotan yang digunakan untuk hukuman sebat tu..

    semoga selamat pergi dan balik mekah kepada mama dan ayah anies.. :D

    ReplyDelete
  11. hilang rindu tunggu bw anies kat blog akak tau.. tu dia banyak nak ceritatu.. rotan dia besaq yerk bukan cam rotan kat rumah kita ...

    ReplyDelete
  12. entry baru tp citer basi pun x kisah lerrr hehehhh

    btw, wahh dah merasa yea ke jambatan kedua tuhh

    ReplyDelete
  13. wah padat betul jadual tu anis, sempat lgi pusing2 satu mesia yer !

    ReplyDelete
  14. Banyak aktiviti Anis :)

    Myra yg dok Penang pun tak terjah lagi 2nd bridge..hehee

    ReplyDelete
  15. untung anies pernah naik ERL tu, masz x penah tau... lagi sadis, hihi
    tingin nak pi penang, moga perancangan dipermudahkan hendaknya..

    ReplyDelete
  16. banyaknya berja;an anies..
    tang ralat tu ada, tak dapat jumpa anies di SP..

    ReplyDelete
  17. salam anies....tq drop bt...kak eni pun tak sampai lagi kat jambatan tu...anyway cantiknya blog dgn prop dia...kreatif...

    ReplyDelete
  18. wuih blognya penuh dengan gambar kelap kelip hehe

    ReplyDelete
  19. sibuk, sibuk pun banyak menda yang anies dpt buat... ok la tu... hehehe moga terus diberikan kelapangan masa buat anies... :D

    ReplyDelete
  20. wah menarik sekali kak job of the month nya, semoga sukses selalu untuk kak anies yang cantik ;)

    ReplyDelete
  21. Amy pun banyak draf yang dah basi... gambar semua dah tepek tinggal nak karang aje.
    Merata Anis berjalan ye..

    ReplyDelete
  22. best nya pi PICC :D

    kite pun pi penang few weeks ago hihi

    ReplyDelete
  23. saya pun dah lama tak update blog..skrg ni update cerita basi je..hehe..saya pun dah jejak jambatan kedua penang tu tapi tu lah tak boleh nk snap gambo...hehe

    ReplyDelete
  24. salam... sori lama x BW ke sini... huhu baru ada mood...

    walaupun citernyer dah basi... blogger2 lain tetap baca gak.. hehehhee

    sabtu ni anies ada kat PWTC x? insyaAllah, sabtu ni kita terjah ke booth Ana muslim..

    ReplyDelete
  25. nina je xpernah naik la jambatan ke 2 tu.. hehee. sbb xbest

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆