Walk For Health 2013

11:04 am

...السلام عليكم

AUTO PUBLISHED.

cerita pasal Aidiladha tahun ni memang tak ada.
elek! nada! zero!
kalau google patploh kali pun, memang tak ada juga.
kenapa?
sebabnya balik bercuti tak sampai 24 jam.

tiba kat kampung pukul 10.30pm.
then balik ke KL semula pukul 6pm.
pagi raya, lepas makan, borak2, sembang2...
sambung zzz...
qada' tidur sebab malam sebelum tu tak boleh lena kerana beralih bantal.
then terkebil2 la sampai pagi.

bangun tidur, pergi masjid ambil daging.
pastu makan2 then bersiap2 nak balik KL.

aduyai...
apa punya raya daa..
tak stim langsung!
^_^




okey, okey.
back to the title.
ni cerita bulan lepas punya.
macam biasalah.
entry kat blog ni kan kena amik nombor giliran.
nasib la kalau dah basi tu...
wat2 pejam mata boleh tak?
anies minta maaf bebanyak kerana belum berkesempatan nak terjah blog yu ols. ada yang sempat singgah dan ada yang belum. insya Allah anies akan cuba menapak satu persatu dan komen sekali harung ;-)

oleh kerana event ni FOC, so panjanglah kaki kami men'join' kan diri.
tapi... ya ada tapinya...
yang tak best nyer tentang event ni adalah...
sangaaaaaattttt laaaa membosankan!
maaf ya kepada sesapa yang bekerja untuk event or kementerian ni.
kenapa bosan?
sebab MASA!
kami menunggu hampir 1 1/2 jam sebelum event bermula.
kalau tak kerana kenangkan persiapan kami untuk event keesokkan hari, dah lama kami angkat kaki then blah!

sebelum event bermula, kami merayau2 la kat area MAEPS ni.
tengok kereta2 yang dipamerkan.
salah satu kereta yang ada ni la.
model pertama Proton.
body masih solid  dan tip top.
interior dalaman pun still ada bau kedai.
then budak yang pakai baju hijau tu cam ye ye je nak drive...

yang ni, kereta Batman versi Proton.
tak caya?
nanti tunggu filem Batman yang terbaharu.
sure kereta ni korang akan jumpa kat Gotham City.

ni pulak, Vellfire versi Proton.
amacam? 
ada rasa macam nak beli ke, nak penampar?

Helmi The Gimmick jadi MC sebelum sesi senamrobik.
alahai... dia menceceh tak henti2.
sampai naik bosan dibuatnya.

see?
terserlah muka kebosanan tahap gaban walaupun tengah buat warm up.
grrrr....

tunggu punya tunggu, pukul 8.30AM baru mula.
matahari dah terpacak atas kepala baru nak walk.
sun burn la kulit ku...
;-)

maka merayau la kami dalam area MAEPS tu.
dalam tentatif katanya, kami kena berjalan 5KM.
tapi pastu, MC kata jaraknya cuma 4.5KM je.
bila kami dah jalan...
eik, apsal macam dekat je?
1/2 jam je dah sampai finishing line.
bila check, memang sah dekat.
2.5KM jer...

ini adalah contoh adik2 yang dah 'pancit' ya tuan-tuan, puan-puan...
;-)

dah dah...
jangan ditelek muka kebosanan tu..
sapa?
ala...budak yang baju hijau tu...
yang mana?
yang dok sebelah kiri tu...

goodies.
wajib ada.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

37 Your Words of Lo♥e

  1. Lain kali ajak2 akak sekali boleh ngeteh lepas tu.

    ReplyDelete
  2. Semangat tggi nak senaman..hahhaa
    Superb la keta tu... Creatif :p

    ReplyDelete
  3. Kalau jalan pelan2 boleh l join ni..klu lari laju2..huhu..sya duk tepi je la..kaki duk sakit je ni..

    ReplyDelete
  4. Alamak.. Ada logo tempat kerja saya la. Hahaha.. Buat malu je tak best.

    ReplyDelete
  5. penatnya raya macam tuh anies...
    kreatif betul tuan punya kereta tuh...sampai macam tuh sekali mereka buat...malaysia bole kan..

    bestnya dapat lari ni...

    ReplyDelete
  6. sama la kite pun raya mcm tu juga

    kete batman tu super cool!

    helmi gimmick tu mmg bosan.
    cakap x henti2 letih dgr -_-

    ReplyDelete
  7. anies, jom UntukMu Gaza 03/11 ni dekat Wangsawalk

    ReplyDelete
  8. bagusnya anies ikut event macam ni.. esok ada pink umbrella walk anjuran hospital pantai cheras.. aiza tak dapat join la pula..

    ReplyDelete
  9. Tak aci tu anies. Kalau cuma 2.5km, namanya patut "Berjalan Untuk Sihat Sikit", hihi.

    ReplyDelete
  10. last year pegi!..tp tahun tak...sebab..haha..xde yg ajak..ececeh..
    dlm hati mesti ckp..'nasib baik free!'

    ReplyDelete
  11. siannyer pancit ghituu.,ehHHEe

    ReplyDelete
  12. terbeliak mata saya mula2 tgk gambar blog awk berpusing..hihihi.blogwalking,jom follow dan bertukar2 link
    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. GT nk bg RM 100

    http://gadisterbilang.blogspot.com/2013/10/say-no-to-paraben-share-and-win-rm100.html

    ReplyDelete
  14. nampak meriah tang kereta2 tu..heheh
    kalau part jalan tu memang pancit

    ReplyDelete
  15. Kesian nampak adik tu dah pancit tu.

    ReplyDelete
  16. oh ho...xpuas tau raya haji tu sekejap sgt....

    amboi..terserlah muka bosan tu..hehe

    ReplyDelete
  17. tengah warm up pun sempat bergambar lagi... hihihi.
    alahai 2.5 km aje ke.

    nama kat botol tu buat kat KLCC, masa tu diorg buat promosi kat GF, dapat macam2 free gift n voucer klu nak bermake over siap ambik gambar free lagi pun boleh.

    ReplyDelete
  18. ala buat suka2jer bolehler.. tu pasal free... kalau tak free memang makan penampo jawabnyer...

    ReplyDelete
  19. dah lama tak join aktiviti macam ni..

    ReplyDelete
  20. knape bosan?
    sbb helmi gimmik kot hehe
    dia punya lawak x best, jd plak mc huhu...

    ReplyDelete
  21. cukup menarik ..tq mendoakan Adik yer

    ReplyDelete
  22. Rajin Anies join aktiviti gini..

    Anies~ Novel akak selalu beli online jerk.. senang nak gi kedai buku nie kdg2 tak de masa laa..

    Kaki Novel (RM4) diskaun
    Karyasenia (RM3) diskaun
    Ideakreaif (RM2) diskaun

    Daftar ahli.. dpt laa diskaun tuh :))

    ReplyDelete
  23. Haiii...salam kenal..
    done follow sini no.. 413,
    Jom follow teman lik yea..
    Leh kunjung mengunjung selalu.. heee
    http://tengkubutang.blogspot.com/

    My 2nd blog :
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. rajin betul sis join aktiviti macam ni :)

    ReplyDelete
  25. fuh pelik2 rupa paras kereta tuh yer...

    ReplyDelete
  26. Salam Anies...semangat betul Anies nk 'berjalan' ya...suka dgn acara2 camni.Bagus utk kesihatan..!!

    ReplyDelete
  27. rajinnya dia walaupun 2.5km je..hehe
    ke maeps dia rupanya yea!

    ReplyDelete
  28. bosan ke...hehe...kawan pernah join hunger walk..die kate besh

    ReplyDelete
  29. penganjur terlewat bangun pagi kot..heheh

    ReplyDelete
  30. Salam daripada Zalora Malaysia,
    Kami sangat meminati blog anda dan cara penulisan anda menarik perhatian kami.
    Pihak Zalora Malaysia begitu berminat untuk menjalinkan kerjasama bersama pihak anda. Sila email kepada kami di zalorateam@zalora.com.my

    ReplyDelete
  31. bagus la anies ni.. rajin join!

    ReplyDelete
  32. asyik banget ya event nya, jadi bisa sekalian olahraga ya sist hehe ^^

    ReplyDelete
  33. Meriahnya! Seronok juga kalau ramai kawan-kawan yang sertai.

    ReplyDelete
  34. alahaiii...tp takpe...dpt jgk jenguk g=familykan :))

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆