Kak Odie's farewell lunch

10:06 am

...السلام عليكم

AUTO PUBLISHED.

mungkin ketika entry ni ditulis, kak Odie sedang bergumbira di tempat baharu.
apa2 pun, we wish you a merry christmas all the best!
kalau2 kak Odie 'terlalu' kat area ni, singgah2 la jenguk kami yek!

jom layan apa yang kami makan tempoh hari.
cekidaut!

pic credit to: que yana.

sotong goreng tepung.
yummy!!

sup sayur yang meriah.
2 kali toleh dah tinggal kuah je...

kailan goreng ikan masin.
sedap!!

butter prawn.
sampai ke sudah kami dok fikir macam mana la dia buat 'sarang udang' tu...

siakap 3 rasa.
thank you jaa for sponsor.

errr... apa ek nama lauk ni?
ayam ________

itik panggang.

alamak, lupa la namanya...

nasi ayam hainan.




















minuman pilihan:
kopi ais cincau, asam boi, teh lemon, barli.

sebelum makan wajib posing.
wajib posing sebelum makan.

yang dirai, kak Odie (kanan).

kami makan kat sini.
Mohd Chan Abdullah @ Pusat Bandar Taman Melawati.
pic credit: panoramio

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

41 Your Words of Lo♥e

  1. sedapnya semua menu.. paling terliur tengok sotong celup tepung yang digoreng tu..

    ReplyDelete
  2. suka tengok itik panggang tuh anies...

    yang diraikan mesti gembira tak terkata...

    ReplyDelete
  3. makan dgn nikmat rezki mewahnya.

    ReplyDelete
  4. pagi-pagi dah tergoda selera ummi ni Anies..butter prawn tu, berjurai-jurai, pergh!!!, kecur dibuatnya.

    ReplyDelete
  5. Ayam yang tak tahu nama tu macam ayam lemon pun ada juga. Lapar terus tengok entri ni.

    ReplyDelete
  6. kedaini memang best.. suka gak akak tapi susah nak singgah...

    ReplyDelete
  7. terliur dibuatnya tengok menu2 tuh...hoho

    ReplyDelete
  8. sedapnyer... & tq sudi mendoakan kesihatan Adik yer !

    ReplyDelete
  9. kalau ke rawang@shah alam, kak mesti ambil kesempatan p cawangan restoran mohd chan ni.maklum, kat Sp takde restoran chinese muslim

    ReplyDelete
  10. banayk jugak cawangan kedai ni.. yer.. sebab mcm pernah nampak area nak ke meru sana

    ReplyDelete
  11. dah lama kzu tringin nak masakan cina..tapi belum ada rezki lagi..bilalah nak berjodoh dgn masakan cina nihh...

    ReplyDelete
  12. aiyoo.. tgh lapar ni. tgk makanan pula, rasa meleleh air liur~

    ReplyDelete
  13. lamer dh kami x pergi mkn c2... mcm nk kena mntk u blanjer jerk. ha3... ;p
    ps: family da da tuh pe? x faham boleh? ;p

    ReplyDelete
  14. Waah sedap tgk chinese food nie.. jarang sgt..dpt makan kat restone chinese muslim..nampak lauk2 pun sedap..laa sagt..:)

    Good luck pada kawan anies.. tu

    ReplyDelete
  15. butter prawn tu mmg melampau menggugat iman... aduiaiii

    ReplyDelete
  16. amboih... terliur!! sedapnya nampak semua menu tu...

    ReplyDelete
  17. 1) uncle tak pernah makan itik...

    2) uncle tak pernah bergambar buat jari bentuk love...

    hehe

    ReplyDelete
  18. Butter prawn sgt hebat..sya buat tak jejadi..huhu

    ReplyDelete
  19. salam Anies..lapar perut k.atie tgk gambar2 mknan yg kat atas meja tu :)

    ReplyDelete
  20. mak aiii.. sedap2 belaka.. cuma itik panggang je teman x sampai ati nak kata sedap.. sebab teman x makan itik... hik3...

    ReplyDelete
  21. Pemakai tudung merah jambu kena bayar, ye? Dengan juadah meriah-meriah tu, satu kepala jadi kena berapalah agaknya, hihi. Pak Temuk rasa pernah makan di kedai macam tu di Bangi. Tapi satu lauk je... sebab, orang India kata, kasyilek!

    ReplyDelete
  22. Yg ayam tu,namanya Ayam Goreng Lemon...saya suka juga order kalau ke Mohd Chan tu...

    ReplyDelete
  23. sedap banget masakannya. jadi lapar nich hehehe :D
    Paling asyik makan bareng-bareng teman, jadi lebih seru dan ramai ya mizz ^^

    ReplyDelete
  24. Wahhh...tgh duk brpntang ni xleh tgk pic mknn sgt...kecur liur jdnya...hihi....

    ReplyDelete
  25. sedapnya...lamanya tak singgah Tmn Melawati..

    ReplyDelete
  26. sedapnya..!!!!
    Semua menu tu mnggoda kalbu...telan air liur jer lah tengok..huhuhu..

    ReplyDelete
  27. kalau dah restoren cina muslim. menu sayurnya haruslah marveles.

    ReplyDelete
  28. sedapnyaaaaa sup sayur tue membuatkan air liur akak meleleh hihihi

    ReplyDelete
  29. Haha..malam malam berkunjung dan melihat macam macam menu masakan di atas jadi membuat perut ku lapar nih :)

    selamat beristirahat ya sis :)

    ReplyDelete
  30. hmmm sedapnya. Pasti mahal harganya ya mizz makanan tersebut. Saya kebetulan tinggal di desa, sehingga jarang makan masakan seperti itu hehe ^^

    ReplyDelete
  31. waallahhh...sume menu nampak sangat sedap dan myelerakan...... kalau kedai cina muslim biasanya menu ayam tu adalah ayam mongolia kot. hehehhe.

    ReplyDelete
  32. nampak sedap and menarik anies..harganya camne??

    ReplyDelete
  33. org belanja ker?? wahh ngapp jerlah... berbaloi².. mcm sedapp... tgk dlm gambar..

    ReplyDelete
  34. serius sedap..dh la makanan faveret pulak tu

    ReplyDelete
  35. semua sedap bangat...nak gi mencari ayam lunch sat lagi ;)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆