Special guest @ PutraFM & Ufm

2:36 pm

...السلام عليكم
Special la sangat kannn...
hahaha...
sesaja sesekali sebikin segempak...

sebenarnya, agak terlewat untuk berkongsi momen ni disebabkan hal2 yang tak dapat dielakkan.
tapi tak mengapalah kan...
it's better late than never.

sebenarnya, anies dan officemate dijemput untuk mengisi segmen tentang kerjaya di kedua2 stesen radio terbabit.

mesti yu ols nak tahu cam ne perasaan anies masa tu kan?
of course la... nervous giler!
tapi dalam masa yang sama, excited!
nervous sebab, boleh ke suara ni 'terkeluar'?
excited sebab, ni pengalaman yang pasti tak kan dapat dilupakan.

kedua2 segmen ni dikendalikan secara live.
so, walaupun soalan2 telah disediakan terlebih dahulu namun jawapan yang keluar dari mulut tak kan sama dengan apa yang berlegar dalam otak.
anies ulang: tak kan sama ya datuk datin! ;-)

tapi bila dijemput kali kedua oleh Ufm, nervous tu dah tak ada lagi.
almaklumlah masa tu dah lebih bersedia.
soalan2 pun dah boleh hafal.
cuma tinggal nak rangka jawapan je... hikhikhik.

btw, terima kasih daun keladi kepada PutraFM dan Ufm kerana sudi menjemput kami.
insya-Allah, ada rezeki jumpa lagi tahun depan.

p/s
untuk mendengar secara live streaming, klik link berikut:

Putra FM = UPM, Serdang.
Ufm = UiTM, Shah Alam.

kenangan seumur hidup.
harus diabadikan dalam frame.
cewah!

DJ Wan ni sangat friendly, masih muda dan 'single'. ;-)
masa off air, anies tanya macam2 soalan kat dia tentang terutama tentang studio rakaman.
masa tu barulah tahu bahawa studio rakaman  = kalis api.

kalau dahulu, nak jadi DJ kena ada suara yang sedap.
sebab tu banyak lagu2 evergreen yang kita dengar, cerita pasal suara DJ yang bisa menggetarkan jiwa.
tapi la ni, nak jadi DJ kena kreatif dan up-to-date selain bijak berinteraksi dengan pendengar.

sesi bergambar sebelum balik.
btw, terima kasih PutraFM!

DJ yang bertugas ni pun, anies terlupa namanya.
masih muda lagi dan tengah study.
semester 3, kalau tak silap.
dia jadi DJ ni pun sebagai part-time.
@Ufm, Uitm Shah Alam.

satu lagi perkara yang sempat anies notice ketika ditemuramah adalah, menjadi seorang DJ ni kena pandai baca ekspresi orang.
so, kat situ boleh jadi modal untuk mengusik tetamu2 yang datang.
barulah segmen yang dikendalikan tak bosan dan kaku.
btw, terima kasih Ufm!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

18 Your Words of Lo♥e

  1. assalam anies..tahniah..dah boleh senyum tu dah ok tu..boleh pegi lagikan anies

    ReplyDelete
  2. wahhhh..syoknyer..
    haruslah di letak dlm frame..
    diabadikan sbgai kngan terindah..

    ReplyDelete
  3. vavavava... ada gaya jadi DJ nih

    ReplyDelete
  4. Mungkin lepas ni boleh jadi tetamu di HotFM pulak. :)

    ReplyDelete
  5. BESTNYER KAK..patotla lame menghilang..dh fames amess gituu hehehehhh

    ReplyDelete
  6. bestnya anies..glemer gitu..:-)
    pastinya menjadi kenangan indahkan..

    ReplyDelete
  7. ilmu dah ada tu boleh la jadi dj nanti..heheh

    ReplyDelete
  8. waaa... tahniah tahniah. semoga semakin berjaya

    ReplyDelete
  9. oklertu..glamer u...
    Kenangankan.....

    ReplyDelete
  10. wah! bestla...mungkin lepas ni dpt keluar tv pulak

    ReplyDelete
  11. bestnya..hehehe :)
    nanti masuk hot fm pulak..aminnn

    ReplyDelete
  12. wah, seronok! nak masuk radio jugakkk..biase jadi pemanggil je...hehe

    ReplyDelete
  13. Pengalaman tu. Tk alam lahi Hot FM pulak panggil masa tu kalahkan Fafau taw.

    ReplyDelete
  14. GLAMOUR AMOUR GITU ... DITEMURAMAH.. KAT RADIO UFM PUN OKKLAH SATU PENGALAMAN BARU KAN...

    ReplyDelete
  15. what an experience..tahniah,anies :))

    ReplyDelete
  16. wah best nye.. pemes la pas ni.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆