Congratulation Ina & Hisham!

10:18 am

Direnjis-renjis dipilis,
ditepungilah tawar
hai beras kunyit ditabur
disiram si air mawar

>>::<<

masa dapat kad jemputan ketika hari raya tempohari, otak anies ni dah fikir...
nak pergi ke tidak? nak pergi ke tidak?
al-maklumlah kendurinya bukannya kat area KL ni.
fikir punya fikir, akhirnya decide untuk pergi juga.
FYI, Ina ni merupakan anak saudara / anak menakan kepada arwah mak cik anies (sebelah suami) dan kami boleh dikatakan agak rapat juga walaupun jarang bertemu.

Dini dan abangnya, Fawwaz sebagai flower girl and 'flower boy'.
eee geram betul tengok anak mat saleh ni!
mat saleh made in Penang ;-)

 antara juadah pada malam tu.
kami makan sikit je sebab dah kekenyangan.

 masa datang ke sini pada 2004, kami dapat juga ais krim free ni.
kali ni pun sama juga.
mana taknya, one of cousins Ina ni kerja kat kilang ais krim ni.

 sepupu, dua pupu dan kupu-kupu (yang baju merah tu!)
*muntah ijau*

ketika berarak masuk ke pentas / meja beradab.
nak tau tak, mak si Dini and Fawwaz tu, yang berbaju merah.
kami panggil Yati.
aiseh, terlindung plak!
8 tahun yang lepas mak dia bersanding kat dewan ni juga.
dan Ina pada masa tu jadi pengapit dia.
so kira balas membalaslah ni...

pelamin merangkap meja makan beradab.
sorry lah pic dari kamera cap ayam pencen..so reda je lah yek!

rugi bila ada kek tapi tak potong / makan...
lupa nak tanya siapa yang sponsor kek tu.
kalau mak Yati yang sponsor memang rugi tak makan.
sebabnya mak Yati tu memang pakar buat kek / kuih ni.
eh eh teriklan sekejap!

tunggu punya tunggu dapat juga bergambar dengan pengantin ni.
almaklumlah raja sehari kan busy nak melayan tetamu...
eh, tapi kenapa dengan pengantin lelaki kat belakang tu?
merajuk ka?

eh, tak de lah..
dia pun nak bergambar sama juga.
btw, tahniah Ina & Hisham!
entah bila la kita dapat jumpa lagi kan?
yelah, pasni dengar2 bakal jadi mek Kelate...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

23 Your Words of Lo♥e

  1. comel betul la flower girl and boy anak mat saleh penang tu..hehe

    ReplyDelete
  2. yg baju merah tu..mcm pengantin..lah pulak..

    ReplyDelete
  3. Anies, bukan pengantin je yang berseri-seri, Anies pun tersangat berseri2,tempias pengantin tu, hehe.

    ReplyDelete
  4. flower girl n flower boy comel!ehe

    ReplyDelete
  5. lawa baju pengantin tuh....
    selamat pengantin baru......

    ReplyDelete
  6. tahniah buat pengantin, erm tuan yang menulis ni bila pulak yerk... hehe

    ReplyDelete
  7. i like purple... sweet gitu...

    ReplyDelete
  8. lama tak singgah sini sekali tgk blog dah berubah...hehe...

    selamat pengantin baru buat kedua mempelai...

    ReplyDelete
  9. assalam anies.cantiknya pengantin tu..bila dia gelak rasa macam tengok pelakon anak mamie yang baru kawen dan sedang mengandung sekarang ni..lupa lak nama pelakon tu

    ReplyDelete
  10. assalamualakum anies..cantik color baju pengantin tu..

    ReplyDelete
  11. oh..nilah kenduri Kat Penang tu..

    ReplyDelete
  12. flower boy and girl cumill jee.

    ReplyDelete
  13. semoga kekal hingga ke akhir hayat.. =)jarang orang wat kenduri malam2.. memang lain dari yang lain..

    ReplyDelete
  14. Dah macam pengantin yg berbaju merah tu..

    ReplyDelete
  15. cantiknya pengantin & pelaminnya :)
    anies..dh tukar rupa ye,blog ni?comelll!

    ReplyDelete
  16. ehem..Tahniah buat pasangan pengantin !!!..mama pula tunggu kad undangan sibaju merah tu.. :)

    ReplyDelete
  17. Selamat Pengantin baru :)

    Cantik gaun Dini :D

    ReplyDelete
  18. xde bersanding eh sist anis? skarang mmg ramai yg dah x brsanding kan.. ikut syariat islam :)

    ReplyDelete
  19. tahnaih wat pengantin, bebudak tu cute ler

    ReplyDelete
  20. wow merah mak ngahhhhh... akak pun dua minggu kenduri capek

    ReplyDelete
  21. tahiah buat pasangan pengantin...

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆