Kisah makan untuk masa depan

4:02 pm

Kalau sebut makan besar, maybe ada yang tak faham.
tapi kalau sebut open house semua orang boleh faham (yelah, korang kan anak mat saleh celup)
kenapa jadi macam tu?
sebab istilah open house ni lebih commercial and lebih menggiurkan.
mana tak menggiurkan?
dengan juadahnya yang pasti membuatkan kecuq ayaq liuq, yang perasan diet memanjang tu terus shift schedule makan semata-mata nak jamah kuah lodeh jer...

(google)
tiada kena mengena dengan entry.
dan juga tiada kena mengena dengan menu open house kami.

alhamdulillah, tahun ni Blue-T dimurahkan rezeki.
merasalah kami menjamu kenalan, sahabat andai, agent2, kaum keluarga yang lain menjamu selera di premis usang kami ni.

decoration di saat2 akhir

rugi sapa tak datang... duit raya tu!

menunya?
soto - satay - lontong - roti jala - kari ayam - nasi impit - lemang - dessert - buah - bandung strawberi soda - teh 'o' ais limau
memang sedap!
almaklumlah, 70% hidangan kami sendiri yang buat / masak.

menu wajib: soto / mi soto

sate and dessert

alkisah nak amik pic sate, terambil pic si suami la plak!
okey, semua cukup!

sebelum sesi makan besar

sebelum majlis macam biasa, kerja-kerja menghidang kaum Hawa la yang bertungkus-lumus.
kaum Adam takkan goyang kaki je?
eh tak de la.
depa kena wat keje juga.
keje apa?
acu tengok pe diorang buat?

"air buatan kita pasti akan jadi mimpi ngeri buat yang hadir sebab terlalu sedap!"

perahan limau


puding marble

puding cocktail

pic yang menunjukkan kami sangat rajin.
bukan sahaja di pejabat malah di pantry juga!

sebelum sesi makan2 bermula, kamilah yang merasmikannya terlebih dahulu.
mestilah tuan rumah yang kena makan dulu, rite?
mana la tau, ada yang termasin, tertawar or termanis.
masih ada masa lagi untuk kami cover line.

nak bedal mana satu yek?

sate ni, kalau 10 cucuk mana cukup...

ni dinamakan posing begedil cinonet

"cepat la kak As oi!"

sebelum makan harus berposing

meh la jemput sekali!

sesi penambahan untuk kali yang ke berapa ntah...

selepas makan, ada sesi undi mengundi.
walaupun PRU-13 belum diumumkan, kami dah mula memulakan 'mock election'.
tapi yang ni lain sket.
nak pilih untuk anugerah Jejaka Terhangat dan Wanita Jelita!
hahaha, nak tau sapa yang kena?

pegawai2 SPR Blue-T sedang mengira undi.
kuning untuk calon lelaki manakala pink untuk calon perempuan.

top 3 nominees for Jejaka Terhangat award.
ada ke patut hehehe
and the winner goes to...

la..dia lagi?
oit, datuk CT pun tau nak mengundur diri laaa

top 3 nominees for Wanita Jelita award.
and the winner goes to:

aiyaaa... pakai baju kelawar pun buleh menang lor!

open house juga adalah masa untuk melaram.
tak caya?
tengok je la unpaid model ni..
bajet comei kunun ;-)

mak ai...gedik nyer ;-)

posing muncung itik

team perasan lawa forever

editors and ex-editor

ada kumbang salah hinggap

tak cukup dok serumah, posing pun nak sama2

kalau orang Vietnam tengok, sure bantai gelak

dulu pun port sini.
sekarang pun kat sini jugak

muka dia lagi!

unavailable, okey!

apakah??

staff sesat

depa lagi?adoiii

nak tayang kad raya sebenarnya tapi ter interframe diri sendiri

dah tak larat nak senyum bila da petang

baby Rania yang selalu buat staf Blue-T jadi giler!

terima kasih kepada semua yang hadir.
jangan serik ya!

(okey, boleh pergi muntah!)

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

14 Your Words of Lo♥e

  1. tgk makanan je dh kenyang (sbnrnya baru balik open haus)

    tgk semua gambar kejap tersengih kejap tergelak sy dibuatnya..

    ReplyDelete
  2. besnya banyak makanan!!!
    sedih,dah masuk belajar tak sempat pegi open house :(

    ReplyDelete
  3. terase lapar lepas tgk gambar2 makanan tu...

    ReplyDelete
  4. meriahnya 'makan busat' korang....

    big happy family!

    ReplyDelete
  5. nyam2..sedapnya nampak makanan tue...lapar plak terus...hehehe...

    dtg nk tanya...mcm mn nak buat link yg d'tanya tue yer...kat komen cnie
    http://akubahimah.blogspot.com/2011/09/pengguna-facebook-penting-nie-tolong.html?showComment=1316999341465#c6335030399187370961

    ReplyDelete
  6. mak aiiii...meriahnya makanan dia...
    terliur tgk sate tu...huhu...

    ReplyDelete
  7. dalam ramai ramai gambar ada x y masih single...kifikfikf

    ReplyDelete
  8. meriahnya...banyak makanan sedap2 tu. Ktorg pon baru je selesai ptg td open house agensi.

    ReplyDelete
  9. bab mkn2 ni mmg bestkan..cantik la lakaran kat belakang tu..

    ReplyDelete
  10. selain dari sesi makan, juga sesi tayang muka...

    ReplyDelete
  11. meriahnya open house ni...he2x...memang raya sakan..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆