Cincin tunang

12:06 am

Bila banyak duit and glamer, cara paling best untuk angkat bakul ialah show off kat media and tell them that you are capable to buy a super duper expensive diamond ring... just for your engagement!! bese la tu perangai celebrity Hollywood. tapi apa nak heran kan. diorang bertunang sama je macam nak kawen. jom jadi kepoci seminit dua pasal cincin tunang diorang yang sememangnya kita hanya mampu tengok and layannnnnzzzz...



Jessica Simpson
Bertunang dengan: Eric Johnson (bekas pemain NFL) -walaupun pegang title J, dia tetap laku!-
Jenis cincin: ruby & diamond
Harga cincin: $185k = RM647,685 -bleh beli kereta Bahasa Melayu 5 bijik!- 

Kate Hudson
Bertunang dengan: Matt Bellamy (MUSE's frontman) -at least dia tak ikut perangai mak dia yang tak kawen2 tu!-
Jenis cincin: 9-carat diamond
Harga cincin: $200k = RM7.2k -hutang PTPTN lepas ni!-

Khloe Kardashian
Bertunang dengan: Lamar Odom (pemain bola keranjang)
Jenis cincin: 9-carat sparkler
Harga cincin: $850k = RM2.9m

Victoria Adams
Bertunang dengan: David Beckham
Jenis cincin: 11-carat diamond
Harga cincin: $1m = RM3.5m -1m ibarat RM100 je kat depa ni!-

Jennifer Lopez

Bertunang dengan: Marc Anthony -sampai lani rasa simpati dengan janda dia-
Jenis cincin: 8-carat stone -batu belah batu bertangkup ke ni?-
Harga cincin: $1m =RM3.5m

Bertunang dengan: Ben Affleck -dia tak cukup kaya untuk menampung kematerialistikan J.lo-
Jenis cincin: 4.5 pink diamond
Harga cincin: $1.25m =RM4.37m

Heidi Klum
Bertunang dengan: Seal (penyanyi) -walaupun hitam si tampuk manggis yang penting poket masyuk!-
Jenis cincin: 10-carat diamond
Harga cincin: $1.5m = RM5.2m

Katie Holmes
Bertunang dengan: Tom Cruise
Jenis cincin: 5-carat sparkler
Harga cincin: $1.5m = RM5.2m -pe la sangat harga cincin ni berbanding dengan pendapatan Tom kurus yang ribu raban tu-

Kim Kardashian
Bertunang dengan: Kris Hamphries (pemain bola keranjang) -taste adik kakak sama je-
Jenis cincin: 20.5-carat rock -batu aked ke ni?-
Harga cincin: $2m = RM7.2m -pe pun akak mesti lebih dari adik-

Catherine Zeta-Jones
Bertunang dengan: Michael Douglas -walaupun tua tapi yang penting $$$-
Jenis cincin: 10-carat sparkler & antique marquise diamond
Harga cincin: $2m = RM7.2m

Mariah Carey
Bertunang dengan: Nick Cannon -tak pemes tapi kaya!-
Jenis cincin: 17-carat sparkler with 59 diamonds
Harga cincin: $2.5m = RM8.7m

Melania Knauss
Bertunang dengan: Donald Trump -tua, kaya, glamer-
Jenis cincin: 13-carat diamond
Harga cincin: $3m  = RM10m

Paris Hilton
Bertunang dengan: Paris Latsis (pewaris kepada syarikat perkapalan Greece)
Jenis cincin: 24-carat canary diamond -bila putus tunang terus dia lelong cincin ni-
Harga cincin: $4.7m = RM16.4m

Beyonce Knowles
Bertunang dengan: Jay-Z (penyanyi)
Jenis cincin: 17-carat flawless diamond
Harga cincin: $5m = RM17.5m -duit banyak2 baik la lebur kat cincin-

Anna Kournikova
Bertunang dengan: Enrique Iglesias
Jenis cincin: pink diamond
Harga cincin: $6m = RM21.06m -rekord holder-


p/s walaupun cincin tunang tak berharga beribu raban, yang penting bahagia sampai ke syurga.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

13 Your Words of Lo♥e

  1. giler larh..boleh tanggung sambung degree saye hrga cincin diorang..hehe..

    ReplyDelete
  2. fuiyooo..harga cincin bleh byr habis hutang PTPTpu, beli rmh dan kereta jgk..haha..

    ReplyDelete
  3. utk kemegahan semata-mata

    ReplyDelete
  4. cincin hanyala sebagai tanda.. yang penting hati... kan.. ehhehe

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..cincin tunang mmg byk kenangan kan..sgt sentimental huhuhhh

    ReplyDelete
  6. cincin nikah uncle beli kat chow kit....

    Kotak nya warna pink, penutopnya siap ada macam kanta pembesar....

    Ada tulisan cina warna emas atasnya... (nama kedai)

    Hahaha!

    ReplyDelete
  7. Budaya barat memang tidak mengiktiraf cincin seperti kita orang Timur, terutama Melayu. Cincin sebagai tanda kita di“tempah” orang dan bakal dimiliki.

    Orang sana, lagi mehai cincin lagi hebat lah lelaki itu. Gamak nyer lerrrrrr....

    ReplyDelete
  8. giler mhl cincin dy.....huhu

    http://www.perfectinfinity.com/

    ReplyDelete
  9. giler r...kalau saya ada laci doraemon,,saya dah curi dah cincin diaorang ni..buat rumah banglo 4 biji,,kete ferrari 4 biji,,superbike 6 biji,helikopter dan flight persendirian 3 biji...huiyoooo..kaya den..haha.

    ReplyDelete
  10. teringat... gubahan utk letak cicin buatan tgn PCL sendiri utk mamadiana..huhu walaupon tak segah mana tp ttp simbolik...

    ReplyDelete
  11. @ atiqah: smpi ke keturunan ke7 pun lom abes utk tanggung study

    @ ecah: kalu nk beli menara k pun ok!

    @ redza: kemegahan yg sementara

    @ e_da: betul3

    @ sahrom: jg lek lok ya cincin tu!

    @ gedek: cool punyer barang!

    @ azie: ms kaya abag syg ms pokai abg melayang

    @ ika: kalu murah x msk paper

    @ alief: kalu nk ternak lembu pun lepas..

    @ pakciklie: bleh terima tempahan x?

    ReplyDelete
  12. tempahan dah lama tutup..spesel utk my wife je..hahah, neway TQ kerana suka bergurau !

    ReplyDelete
  13. singgah lagi...menanti entri baru anda..

    [PCL]

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆