Drama sebabak @ plaza tol

8:48 am

scene 1
"Ingat lagi tak, brape RM abah reload kad TnG aritu?"
"RM100," jawab si anak.
"Mmm...cukup tu!"
Akhirnya kereta yang dipandu tiba di plaza tol.Kad disentuh ke atas scanner.
"Ish, knape tak berbunyi kad ni?" rungut si abah.
Kad tersebut di scan buat kali kedua.Masih tak berbunyi.
"Eh, apsal ni?"
Tin! tin! Kereta di belakang dah 'mengamuk' sbb tak bergerak2.
"Abah cuba try lagi sekali!"
Si abah menurut kata anaknya. Di scan buat sekian kali. TAK BERBUNYI!
Panik! Si abah dah panik. Nak gostan kete kat belakang dah berderet.
"Abah, bak sini kad tu!" Kad bertukar tangan.
"Laa... Ni CREDIT CARD.. MEMANG LA TAK BERBUNYI!!


uncle Google


scene 2
Keadaan di sebuah plaza tol begitu sesak kerana cuti umum yang panjang. Baik di lorong biasa mahupun di lorong sentuh dan blah, kedua2nya... jammed!
Bagi melancarkan trafik, pihak tol telah mengedarkan tiket sebelum kenderaan melepasi plaza tol. Cara macam ni barulah cepat!
Seorang pemandu dengan selambanya mengambil tiket yang diberi dan terus bergerak keluar dari plaza tol. Tiba-tiba, di kaunter tol, dia memberhentikan keretanya lantas dia men 'scan' sesuatu di scanner TnG.
Pekehal? tadikan dia dah amik tiket?
Mata ini memerhati apa yang di scan nyer tu...
Laa... ekau tido ko jang? TU TIKET TOL! PEKEHAL NYER KO SCAN??

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

29 Your Words of Lo♥e

  1. hehehe... lawak yg 1st saya suke... :)

    ReplyDelete
  2. kekekekeke~ aksi2 sebab nebes nk lalu tol...sume xbtol kan...=p

    ReplyDelete
  3. Hehe..kelakar sungguh. Yg 1st tu mesti berpeluh habis..nak gostan xleh..hehe

    ReplyDelete
  4. hubby pernah gelabah cari tiket tol..katanya x jumpa. sampai kat kaunter bayar dia pun kata kat penjaga tol tu, tiket saya ilang ler camner ek?
    tiket? penjaga tol tu tanya dgn muka pelik..a'ah ilang..ni yg abang ulur kat saya ni tiket ler..
    aikkk..bukan duit ker tadi..huhuhu..
    hubbyku ngigau..

    ReplyDelete
  5. hahaha..klakr giler..suke giler dua2..nice la...hahahaXD

    ReplyDelete
  6. hehehe... kelakar..kelakar..kelakar...

    ReplyDelete
  7. wahaha, aku pon penah. mse nak lalu tol tibe2 x leyh jalan. sekali rupe2nye kat tng tu xd dalam smart tag tuh. :D

    ReplyDelete
  8. Tapi siyes beb..memang nebes bila melalui detik macam 2. Jangan amalkan he..kih3

    Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

    ReplyDelete
  9. Sumpahan Allah Adalah Untuk Siapa & Kepada Siapa?Mengapa?www.rosemujahid.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. haha..patutlahhhh..kad kredit rupanya...lucuuuuuuuuuuuu...")


    DINGIN SALJI SI IKAN KELI"

    ReplyDelete
  11. hehehe . yg first tu klkr .
    yg second tu tak boleh blah ! :)

    ReplyDelete
  12. lawak ke betul ne....mesti betul ne ahahaha

    ReplyDelete
  13. best..hohooh. gelabah lau time tu sorang2..

    ReplyDelete
  14. baik punya story, hehehe

    tapi jejaga kat TnG. Kalau tak cukup apa yang ada di dalam dia kebas dulu tapi pintu tak buka juga.

    telan tetap telan! hehehe

    Aku Yang Bingai
    Hukum Zina Bukan Islam di Penang?

    ReplyDelete
  15. seme cite d ats adalah pengalaman anies sendiri.. tqvm 4 ur comments!

    ReplyDelete
  16. menceriakan hari...

    tapi hati2 ya kalau masuk highway tak guna TNG jgn gatal2 masa bayar nak guna, nanti habis duit coz dia akan charge tol paling jauh walapun yg seharusnya kita bayar cuma RM2.10...

    salam ukhwah dari aina...

    ReplyDelete
  17. haha... ni kes gelabah ni... hehe.. nice entry..
    btw follow u... folllow back ya... thnks..^^

    ReplyDelete
  18. adehhhhh...lucu pun ade ni..mesti berpeluh kan..:p

    ReplyDelete
  19. hahhaa...panik punya pasal,ramai sgt kt belakg kot..kah2

    ReplyDelete
  20. haha kelakar mesti dah panik si ayah haha

    ReplyDelete
  21. wakakaka..mmg spoil la itu olang..keke.lawak jer..
    pelawok pelawok pelawok (versian hantu kak limah)

    ReplyDelete
  22. jom join contest!

    ada tag awak kat sini: http://mawarmawarputih.blogspot.com/2011/02/smiley-baggy-giveaway.html

    nak tau lebih lanjut pegi sini: http://www.cheqppjoy.com/2011/02/smiley-baggy-giveaway.html#comments

    ReplyDelete
  23. yg scene no 2 mmg selalu merisaukan saya. sebab saya selalu pakai TnG. tapi kdg2 bila TnG kosong kena pakai tiket. takut kang terbabas ke lorong TnG sebab dah terbiasa.

    ReplyDelete
  24. hahahaha..klakar la..mcmane boleh jd smpai mcmtu ek..

    ReplyDelete
  25. ini semua kes2 nervous sbb first time jumpe tol kot. hahaha

    klakar betol. aiyooo :D

    ReplyDelete
  26. kamu ditag. join contest yaa. k thnx. heee =)

    ReplyDelete
  27. haru jg kan..
    kt Tganu ni xde tol..
    tu la, sskali kuar kt ngeri org payah la jg nk faham benda2 camni...

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆