Apa menatang nyer tu, Jah oi?
ooo, orang melayu panggil itik panggang.
boleh makan ke?
boleh, pe salah nyer!
sedap tak?
nak tau, kena la try.
halal ke tak?
mestilah halal sebab itik cam ayam gak! kena sembelih.
sapa nyer restoran ni? melayu ke chinese?
melayu. namanya Muhammad Muqarrabin a.k.a Qobin (the national climber)
Mek Q - Chicken and Duck Roaster
Giant Kota Damansara
operation hours: 10am - 9pm
price: affordable
star / recommendation: ***
ada macam2 menu. tapi yang paling pemes daging itik. macam pic kat bawah ni |
tak ingat pe nama menu ni. yang pasti, ni daging itik! |
gelas besar. tak terhabis! |
antara peralatan yang pernah digunakan oleh Qobin ketika mendaki |
deco dalam restoran |
bahagian hadapan restoran |
wah anies.. kte penah pegi giant tu sekali je.. so tak pasan la kedai tu rasa mcm nk g sane lak .. bile tengok gmbr2 kat ats ni tringin nak cube uewaaa ;)
ReplyDeletecantik deco dalam restoran tu...sedap ke daging itik?hehehe..tak pernah rasa..
ReplyDeletenampak sangat yummy! nak mintak ayah sembelih itik then panggang sendiri la~
ReplyDeletewah dia dah buka restoren..Tahniah buat Qobin..sedap kan itik tu anies?..mama suka makan itik..he2x..
ReplyDeletepergghh itik mmg sedap
ReplyDeletecantiklah restoran ni ceria..ceria
ReplyDeletemacam biasa dengar je nama pemiliknya..
dah pernah makan itik panggang...rasa ..oklah tapi mahal tu
dah follow jom follow back
Ohh Qobin tu dah buka restaurant yer... Itik Panggang ni macam kita makan Nasi Aym gak la. Memang ler sedap.
ReplyDeleteTerima kasih sudi menjenguk laman Pakcik.
ReplyDeleteIsteri ada cerita sedapnya itik golek yg arwah ibunya panggang puluhan tahun dulu, di Kedah. Dah tahu kedai tu, kalau ke sebelah Damansara nanti bolehlah dicari dan cuba rasa. Pakcik pernah makan daging itik masa di kampung tahun-tahun 50an dulu. Dah lupa rasanya!
tibe2 rasa ada orng nk blanje....sapa ek
ReplyDeletetapau pos mai png bleh hehehhe... nmpk sedap tol ;)
ReplyDeleteaku dah berkali2 masuk Giant KD ni tak pernah nampak lak kedai ni...kedai baru ke? huhu...
ReplyDeletentah kenapa, aku tak reti mkn itik..tak tergamak lak nak telan...huhu...
wow menarik kdai ni...ada masa nk g jugak la...
ReplyDeleteitk sedap gek..kalau panas-panas
ReplyDeletetak pernah rasa daging itik, sedap ke?
ReplyDeletebelum penah mum itik..tapi nampak mcm sedap...;d
ReplyDeleteitik masak dendeng pernah la makan, tp roaster2 ni lum lg..sdp ke??ayam roaster adalah..ngeee
ReplyDeletewah itik pnggang pun sodap .. tapi dging itik rasa lain sikit kan ..
ReplyDeletecantik deco restoran ni. nmpk yummy!
ReplyDeletetak pernah mkn itik. tp cara hidangan kedai nie nampak menarik pulak si itik tu huhu
ReplyDeleteMemang best itik ni, terutamanya itik nila..tak pernah makan kat restoran lagi tapi sembelih sendiri kat kampung....hehehehe
ReplyDeleteakak dah penah mkn sini
ReplyDelete