Baik-baik saja...

6:22 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿ 

Lebih seminggu tak menyapa kat blog ni. bukan malas, bukan tak ada idea, bukan dah tak sayang kat blog😆tapi ada perkara yang harus didahulukan dan menuntut perhatian sampai satu tahap, perut lapar pun tak sedar 😆😆😆

Alhamdulillah, pun begitu anies masih lagi mengutamakan kesihatan. ah, cakap fasal kesihatan, ada yang tanya fasal Covid-19 dan juga Semporna since last entry anies share fasal jalan2 ke sana.

Alhamduliah... semuanya baik2 dan buat kuarantin. anies sendiri buat swab test memandangkan anies perlu bekerja. ujiannya negatif. Alhamdulillah.

peningkatan kes Covid-19 dalam negara tak dinafikan membuatkan semua pihak cemas dan gusar. pun begitu janganlah kita mudah terpedaya dengan mana2 khabar angin dan berita palsu. check dulu sumber yang sahih. kalau tak sure jangan sebarkan.

well, diam tak diam dah masuk bulan 10. means lagi 2 bulan lagi akan berakhir tahun 2020. banyak persoalan dan keraguan untuk hadap 2021. adakah Covid makin mengganas? adakah PKP terus berlanjutan? macam mana dengan ekonomi negara dan dunia? adakah pengangguran akan meningkat lagi?

apa pun bakal terjadi, kita sama2 tempuhi dengan hati terbuka sambil jangan lupa terus memohon kepada-Nya agar segala urusan dipermudahkan dan rezeki kita sentiasa dimurahkan.

Amin...

merenung siling melepas lelah... kerja kerja kerja... never end...

#StaySafe
#KitaJagaKita

thanks for reading... daaa

p/s akan BW lepas ni...

Kisah Silam Untuk Masa Depan

51 Words of Lo♥e

  1. Memang perjuangan tidak selesai. Alpa sahaja boleh kena.
    Saya hendak tengok berapa lama Covid-19 ini berleluasa.
    Jaga diri dan kerja elok-elok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa... hrp nya bla dah ada vaksin kelak, covid kn terkawal dan keadaan kembali seperti sedia kala

      stay safe jg sis👍👍

      Delete
  2. Alhamdulillah 🤲🤲
    Takut laaa nie... Kes....Mencanak canak naik minggu nie... Stay save 🌹🌹

    ReplyDelete
  3. Saya pun sentiasa memikirkan... sampai bila PKPDB akan berakhir di daerah saya.

    ReplyDelete
  4. Stay safe dan kita jaga kita.. InsyaAllah selamat

    ReplyDelete
  5. Saya pun risau nak hantar anak pergi sekolah sekarang sebab ada staf UNISZA yang positif covid. Risau memikirkan kalau kena kat anak2, macammana la diorang nak duduk kat hospital..dengan swab test lagi. Susah jugak tu..tapi doa yang baik-baik je. Semoga Allah lindungi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah-mudahan kita semua dilindungi Allah SWT..

      Delete
  6. sedar xsedar dh dekat setahun si covid idop ngn manusia.. huwaaaa
    bila nak abis covid ni..
    semoga kita dijauhkan dr wabak ni.. aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa... katanya dlm tempoh 3 thn tp bla saban hari kes meningkat rs nya bkn 3 thn tp lbh dr tu

      Delete
  7. Uy cuidate mucho. Esperó que estés bien y me alegro que tu prueba fue negativa. Te mando todo mi animo y mis oraciones. Ten una buena semana

    ReplyDelete
    Replies
    1. gracias cariño. con suerte, tú también estarás a salvo

      Delete
  8. Hai anies 🌹🌹
    Dah masuk keje ker☕☕

    ReplyDelete
  9. janganlah pengangguran bertambah.. kesian

    ReplyDelete
  10. Semoga situasi segera membaik di negara manapun ya, kak.
    Hampir semua negara jadi kesulitan ekonomi gara-gara adanya pandemi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, mas. harap vaksin ditemui dan keadaan kembali seperti normal semula

      Delete
  11. Alhamdulillah mbak Anies baik baik saja, semoga tahun 2021 Corona sudah reda.

    ReplyDelete
  12. take care anies ya, hehe, lama tak bw sini, sama lah kite pun dok abai blog ni, kesian dia..

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah! Anies negative Covid-19!

    ReplyDelete
  14. Oh ya. Saya ada kirim parcel kecik buat Anies ke address dengan zip code 57000 tanggal 30 September lalu. Dalam beberapa hari lagi seharusnya sudah sampai.
    Thanks.

    ReplyDelete
  15. Di daerah saya juga gitu kak, banyak yang cemas yang bikin aktifitas menjadi terhalang ka..

    ReplyDelete
  16. Boa noite. Parabéns pelo seu excelente trabalho e matéria.

    ReplyDelete
    Replies
    1. obrigado meu amigo. seja feliz e fique seguro

      Delete
  17. Alhamdulilah hasil swab test negatif kak Anies, stay safe kak.

    ReplyDelete
  18. sekarang ni demam sikit je dah mula risau fikir macam2..

    ReplyDelete
  19. Salam kenal mbak anis, saya Andy.

    ReplyDelete
  20. Moga semuanya baik-baik sahaja untuk kita semua.

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah... Leganyaa kak Anies tak apa2
    .
    Btw, swab test tu sakit tak? ngeeee >_<

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah! Sama-samalah kita stay safe noh, semoga vaksin dapat dihasilkan segera dan diakses oleh semua 🤲🏻✨

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah result -ve. Dalam peningkatan kes makin bertambah buat kita bertambah risau. Tak tahu apa yang akan berlaku. teruskan berdoa semoga semuanya akan kembali pulih dan baik baik saja. Aaminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu saja senjata kita ada. semoga keadaan kembali pulih spt sefia kala aminnn

      Delete
  24. Memang menakutkan namun yang menyebarkan berita palsu dan tak betul menambahkan panik rakyat.. Buat mereka yang memeriksa kesahihan satu2 berita tu, memang bagus.. Namun buat mereka yang menerima bulat2 agak berbahaya dan mencetuskan rasa panik.. Kadang kita yang tak panik pun boleh terikut panik.. semoga semuanya baik-baik sahaja dan kita kuat melalui ujian Nya ..
    Take care ye Anies.. Semoga sentiasa dalam kesihatan yang baik.. Aamiin..

    ReplyDelete
  25. risau juga sebab kawasan terdekat dah ada kes tapi hopefully tak teruk lah. Baca news tadi akan ada discussion dengan pakar di China untuk vaksin covid. Mungkin 2021 ada khabar gembira

    Farhana Jafri

    ReplyDelete
  26. Zumal pun lama tak update dan blogwalking sebab Hari tu kerja yang sangat memenatkan 😂 sekarang dah jadi penganggur yang berjaya 🤭 boleh fokus kat blog. #StaySafe

    ReplyDelete
  27. Alhamdulillah Anies, smua ok. Sabah skrg CMCO, jlnry agak lengang. Kbykn syarikat benarkan pekerja work from home, kalau x perlu buat kerja di ofis.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆