Brown Sugar Tea Au Lait Moocake by Tealive

10:00 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Ada sesiapa dah try?

anies ni bukanlah peminat kuih bulan. tapi bila Tealive keluarkan produk ni, tetiba rasa macam best je...

suka pula tengok dia punya packaging ni... purple gitu.. yang tertanya2 kuih ni halal ke tak... acu tengok kat box tu...

dalam setiap box ada 2 ketui kek bulan seberat 100g je. memang comel dan of coz saiznya tak sama macam kuih bulan yang korang selalu nampak tu...

ni dia keratan rentas kuih bulan Tealive. rasanya pula? memang sebijik rasa macam minuman brown sugar Tealive tu🤣🤣. paling penting, kuih ni tak manis. yes, tak manis and rasa lemak2 gitu. cuma pearl tu, korang jangan laa expect ia keluar melimpah bila dipotong 🤣🤣.

selain kat kiosk Tealive, korang boleh dapatkannya menerusi online. klik kat SINI untuk membeli ya... kalau beli tanpa minuman, harganya RM25 per box. credit gambar.

okey tu je nak share. 
thanks for reading...

p/s diam tak diam dah masuk September... how time flies...

Kisah Silam Untuk Masa Depan

68 Words of Lo♥e

  1. Hai anies 😁
    Cikbunga makan kuih bulan mase time chinese new year, itu pon org bagi🤣
    Cikbunga pon suka yg kurang manis👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau suka yg krg manis bolehlah try yg ni ;-)

      Delete
  2. Unik buat dalam bentuk kuih bulan.

    ReplyDelete
  3. Tak pernah makan mooncake. Nak cubalah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau x nk try yg kuih boleh try yg moon cake ice cream punya hehehe

      Delete
    2. ohh ada juga ye. Harap ada rezeki lah dapat cuba salah satu atau dua-dua :)

      Delete
    3. ada. kalau x silap nama kedai tu myscoop. acu tgk kt IG

      Delete
  4. Akak kalau makan kuih bulan ni sebiji ambik masa 2-3 hari nak habis. Hahaha.. tak boleh makan banyak. Tapi harga nya pun mahal juga sebiji. Biasanya dalam rm10 lebih jugak jadi memang beli sikit je la..

    Kira ok la harga ni untuk Kuih Bulan Tealive.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin sbb manis sgt? sbb sy pun penah mkn yg manis melenting-lenting hahahah makan hujung gigi je...rs ngilu sgt sbb manis...tp yg ni mmg x manis walaupun dia kata brown sugar ;-)

      Delete
  5. Waaah, nampak sedap tuh Kak Anies.
    Oh ya, RM 85 per box itu, agak mahal, yaaa 😅

    ReplyDelete
  6. Enak ini keknya. dalemnya membuat ngiler

    ReplyDelete
  7. betul,sekejap dah masuk bulan 9

    ReplyDelete
  8. Nunca he probado el pastel de luna pero esos pastelitos se ven ricos. Te mando un beso

    ReplyDelete
    Replies
    1. tal vez puedas hacer tu pedido de mooncake en línea si estás interesado en probarlo ;-)

      Delete
  9. Waaa macam2 lah produk tealive ni keluarkan.

    ReplyDelete
  10. Disini juga ada yang jual kue bulan mbak Anies, enak rasanya cuma beda isinya saja.😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada pelbagai jenis kuih bulan sampai pening mahu pilih yang paling sedap ;-)

      Delete
  11. Sedapnyaaa, aku belum pernah try kuih bukan kak Anies, kapan2 kalau berkunjung ke Malaysia aku hendak try kuih bulan

    ReplyDelete
    Replies
    1. now order online saja mbak tunggu sampai rumah😊

      Delete
  12. Dulu2 ada pakcik cina ( kawqn ayah)yg bagi tqpi tak berani makan..masa akak kecil2 dulu.siap pakej dengan limau mandarin lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu mmg x byk yg halal. sm laa mcm sy.. member hulur sy amik tp xmkn😊

      Delete
  13. Fuh, tetiba teringat kuih bulan 😋

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah cari kt area setia alam tu nnt ;-)

      Delete
    2. Hehe kan Anies, sini semua ada. Boleh cari la. Tunggu cop duit ja 🤭

      Delete
  14. Boa tarde. Parabéns pela postagem. Grande abraço carioca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. obrigado meu amigo. espero que você esteja bem. ;-)

      Delete
  15. nampaknya saya tumpang tengok jelah..

    itu pun syukur sangat-sangat kerana tidak semua dapat tengok..apatah lagi merasai brown sugar tea kuih bulan..

    tak dapat menjamu selera..menjamu mata pun alhamdullillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. x dpt rasa yg ni ada lg yg halal n murah... insya allah boleh rs nnt

      Delete
  16. Ada eh.. hari tu gi Tealive tak ada pula nampak Mooncake ini.. Kalau tak manis sangat, menarik juga untuk dicuba..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari kiosk yg bsr sikit sha...mcm dlm mall ke... kat kiosk biasa rasanya tak ada...

      Delete
  17. Mooncake selalu bikin ngga tega untuk cepat-cepat disantapnya .. dipandangi aja dulu lamaan waktu soalnya bagus cetakannya 😊

    ReplyDelete
  18. Hai awak, dah makan ke belum 🌹🌹

    ReplyDelete
    Replies
    1. sarapan dah...lunch belum lg...jom kita lunch sm2 heheheh

      Delete
  19. comel kuih bulan dia. sedap pula tengok..hehe
    jemput singgah ke blog kedua saya :) ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  20. Rico pastel, te mando un beso y buen fin de semana

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...y solo disponible en ciertos meses... ;-)

      Delete
  21. Comelnya mooncake dia! Hihihi....akak x pernah tolak kalau org bagi, tapi kalau beli sendiri mmg fikir berkali2!

    ReplyDelete
  22. Tôi là một blog ẩm thực Việt Nam. chia sẻ mon an viet nam ngon, cách làm món ăn của người Việt. hãy click xem Food Blog mới của tôi.

    ReplyDelete
  23. Hello, thank you for visiting my blog
    Tôi là một blog ẩm thực Việt Nam. chia sẻ món ăn ngon, cách làm món ăn của người Việt. hãy click xem Food Blog mới của tôi.

    ReplyDelete
  24. Teman tak cuba lagi kuih bulan tealive nie...

    ReplyDelete
  25. Sedap pulak tengok ptg2 ni.. slalu juga minum tealive ni :)

    ReplyDelete
  26. x prnh masuk tealive, tp biras/ ipar suka btl

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh laa try nnt. bkn setakat bubble tea je. juice pn ada

      Delete
  27. kemasannya unik, 1 pack isi berapakah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni mesti tak baca sampai habis😊 ada 2 kuih dalam 1 kotak😊

      Delete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆