Pages

Wednesday, 5 August 2020

Red velvet choc cheese brownies sedap by Arahchocolate

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Sebenarnya dah lama anies teringin nak makan brownies nan satu ni. selalu makan yang coklat je. so, sempena Aidil adha baru2 ni, anies order laa sebiji untuk makan2 raya.

ternyata memilih Arahchocolate memang tepat dan berbaloi. lepas balik kerja terus pick up order. sampai je rumah, memang tak tunggu lama. terus potong dan ngap!

wallaweiii... memang sedap tak terkata. mama, mak cik anies puji melangit brownies ni. bila dia puji, yang lain2 pun turut puji. hmm... nampaknya kena order lagilah. okey, kita tunggu hujung bulan ni. tapi... anies dah fikir nak order kek lain. hmm macam mana tu? 🤔🤔🤔

so kawan2 yang teringin nak rasa brownies super duper sedap ni, bolehlah jengah IG Arahchocolate. dia bukan sahaja jual kek, brownies, kuih raya dan lain2 tapi juga ada buat kelas kek online.

No. tel: +6013-3692824

ni je gambar yang sempat anies snap. bila dah makan, dah tak ingat benda lain hehehe... oh ya... brownies ni korang tak payah masukkan dalam peti ais. biar je kat luar. tapi make sure tak ada semut. sebabnya brownies ni laaaagi sedap makan tanpa disejukkan. serius, sangat2 sedap! plus, baunya sangat wangi sebab Arahchocolate guna butter baik punyaaa....


so tu jelah nak share hari ni. thanks 4 reading.
daaa

68 comments:

  1. Adoi hai.. mengancam sungguh brownies itu..
    Mai sepotong.. hahaha

    ReplyDelete
  2. Wah penikmat brownies juga mbak Anies ini, kalau saya ingin brownies tinggal minta dibuatin sama bunda rasanya pun juga tak kalah sama yang ada di toko kue. Kalaupun ingin order brownies saya favoritnya di toko brownies Amanda Surabaya. 🤭🤭🤭🙏🙏

    ReplyDelete
    Replies
    1. lamanyaaaaaa saya tak makan Amanda Brownies

      Delete
  3. Cantik pusaran atas itu.
    Kalaulah dapat merasa.

    ReplyDelete
  4. dengar nama brownies dia aja dah terliur awak. apa lagi rasanya, mesti sedap

    ReplyDelete
  5. kesukaan anak saya nih boleh lah coba dikit .... hehehe kirimnya tapi lebih mahal dari buatnya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. try google resepinya, mbak... pasti ada hehehe

      Delete
  6. What a nice post 😊 thanks for your sharing 😊

    ReplyDelete
  7. Mrs. A pertama kali tengok brownies red velvet ni rasa pun tak pernah.
    Okaylah nak pi terjah IG Arahchocolate jap

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah sis try order. x pn cari resepi kt google ;-)

      Delete
  8. sedapnya tgk brownies kat atas kak. huhu.

    ReplyDelete
  9. Uish..tengok pun dah tau sedap tu hihi 😋

    ReplyDelete
  10. Motifnya itu, jadi pingin coba juga :D

    ReplyDelete
  11. WOW MENTELERAKAN TERINGIN NK RASA

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tu kak place order dgn arahchocolate ;-)

      Delete
  12. Se ve delicioso, me dio muchas ganas. Te mando un beso

    ReplyDelete
  13. Enak nian kue brownies chocolate nya mbak Anies, jadi pengin ikut mencicipi juga. Pasti empuk dan manis ya rasanya. :D

    ReplyDelete
  14. cantik nya..nak kena cari resepi ni..

    ReplyDelete
  15. Sedapnyaaaaaa
    Halo, saya Kartika dari Indonesia. Salam kenal ya :)
    Dari fotonya nampak sedap sekali. Tadinya saya pikir kamu yang buat dan akan memberikan resepnya di post ini hehehe,

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal mbak kartika...

      saya tak pandai buat tapi pandai cari resepinya di google😆

      Delete
  16. wah kelihatannya enak
    saya jadi ingin mencoba hehe

    ReplyDelete
  17. atas tu corak kek atau topping? hehe mcm kabur sikit tp nmpk mcm sedap jgk..haha

    ReplyDelete
  18. Adulaaa terlihat lezat sekali bowniesnya mbak Anies..

    ReplyDelete
  19. Really delicious!

    To answer to your question on my blog: to follow me, click on the three lines at the left of the title

    The World Of A Vet
    Bloglovin
    Instagram

    ReplyDelete
  20. Dappnyer... Sekarang nie semua dihujung jari jew👆👆

    ReplyDelete
  21. Teringin nak. Buat... Malas laaaa plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa jgn ler...buat laa sebijik utk sy eh ehh

      Delete
  22. Pemilihan butter memang turut mempengaruhi rasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi mahal butter lg sedap kuih kannn hehehe

      Delete
  23. Sedapnya red velvet brownies. dah lah peminat red velvet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. red velvet kumpulan k-pop tu ke? hehehe

      Delete
    2. hahaha..RV tu tak minat sangat. Blackpink okay :p

      Delete
    3. oooo Blink rupanya dia yaaaa ;-)

      Delete
  24. Ya Allah cantiknya brownies dia..first time tengok brownies pusing2 camni, atas tu rasa macammana? Coklat ke Anies?

    ReplyDelete
    Replies
    1. coklat campur cheese...sedappp sgt...siyes! sy rs dia buat 2 lapisan... rasanya laa

      Delete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆