Mentos Caramels Mint + Burnt Cheesecake sedap by Secret Recipe

10:11 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Malas nak review satu2. so kita jalan sekali harung! gitewww😅

mem besar bukanlah peminat Mentos tapi entah kenapa bila ternampak produk baru ni tetiba rasa macam besttt je... 

so, apa lagi? capailah sebatang (ye ke penjodoh bilangan bagi Mentos adalah sebatang? oh BM ku😆)

anies beli kat JJ (Aeon). kebetulan ada diskaun. RM1.99 per item...

untuk yang curious macam mana isi dalamnya... kot2 mem besar tipulah kan? luar lain, tetiba kat dalam lain😅😅😅 so, macam mana rasanya? of coz laa sedap. bagi anies ia lebih kurang sama dengan produk Mentos Caramels / Choco yang pernah dikeluarkan sebelum ni. cuma tambah rasa mint je... sesekali layan tekak, kannn....

sila maafkan lighting yang tak semenggah ini😅😅😅sebenarnya anies dah lama tunggu SR keluarkan kek ni since ia viral tahun lepas. tapi tu laaa.... kek lain pula yang SR keluarkan. untuk kek ni, anies tak pasti sama ada ia limited edition atau akan terus jadi salah satu signature cake kat SR....

rasanya macam mana? of coz laa sedap bak hanggg.... cheese kottt...  anies lagi suka kalau permukaan kek tu hangus sikit😆😆😆nanti ada rasa macam pahit2 gitu😄😄😄 harga - RM11.80 per slice. kalau whole cake, tak sure berapa harganya... 

jangan tanya anies kenapa mahal sangat or kenapa tak belanja... nasib arr... orang ajak jadi akak ipar kita, tak nak pulak. kalau tak, boleh letak kek ni atas dulang hantaran😂😂😂😂


okey.... tu je nak share untuk hari Isnin yang blues katanya...
thanks 4 reading...
daaa

Kisah Silam Untuk Masa Depan

46 Words of Lo♥e

  1. Oooh ada mentos baru ye, caramel tu dah try memang best cuma mint je belum. Zumal suka yang mix tu 🤭

    ReplyDelete
  2. rasa macam perasan mentos mint tu...harap nnti dptla beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. kt 7E ada...acu tgk kat kaunter... tp harga x sama laa mcm yg sy dpt tu heheheh

      Delete
  3. wah tak tahu ada mentos caramel ! tak minat sangat caramel sebab dia macam suka melekit dekat gigi tapi kek tu , rasa craving pula

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa masalahnya kalau mkn mentos ni hehehe

      Delete
  4. Isnin yang blues kak. hihi. sedap juga tgk mentos caramel mints tu kak. hihi.

    ReplyDelete
  5. Me gustaría probar ese pastel se ve genial y no he comido ese sabor de mentos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. La tarta de queso quemada es una tarta muy famosa en españa, verdad?

      Delete
  6. akak Anies disini belum ada mentos caramel macam tu, waaaaa tak sabar aku mencoba nih. semoga di Indonesia segera ada ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu sikit masa lagi kot. pasti akan masuk ke pasaran sana...

      Delete
  7. dua dua pun menarik....nampak sedap chese kek tu....

    ReplyDelete
  8. Uuuu SR ada kek baru ka....buleh la cheq pi jenguk SR nanti 😋

    ReplyDelete
  9. Kek SR tu akak dh cuba satu slice...waaa sedapnya.,

    ReplyDelete
  10. Sepatutnya kek ni memang kena hangus punya kat bahagian atas tu. Bukan sikit2 hangus. Tapi ni mungkin dia buat untuk tekak semua orang. Tu sebab tak rasa hangusnya sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye laa kedai punya kan...krg lari plak customer tgk kek hitam legam...kalu kt rumah punya lain cite hahaha

      Delete
  11. It looks very tasty, I would like to try it))

    ReplyDelete
  12. cam sedap je mentos tu. cake Secret Recipes tak pernah mengecewakan!

    ReplyDelete
  13. makanan yang nampak sedap tetapi saya cuba elakkan sedaya upaya...

    layan sekali setahun atau sekali seumur hidup boleh la kot

    ReplyDelete
  14. omg tak pernah try pun yang ni.

    ReplyDelete
  15. bcc da ramai sgt org buat..huhu

    ReplyDelete
  16. Thank you for visiting my blog and leaving your comment. I'm a food blog

    ReplyDelete
  17. I want to try Mentos!
    Looks so special!

    ReplyDelete
  18. Suka mentos tapi tak jumpa lagi yang new produk nih!

    ReplyDelete
  19. Mentos ini beli perisa biasa sahaja.
    Alahai kek keju terbakar ini tidak pernah rasa pun. Apatah lagi keluaran Resipi Rahsia. Haha ketinggalan zaman.

    ReplyDelete
  20. Nanti nak beli burnt cheese cake tu la.. Harapnya lama sikitlah ada..
    Caramel Mint mentos tu tak jumpa lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 7E ada sha...kn try sbb dgr katanya limited edition ;-)

      Delete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆