Sedap ke Dark Mocha Starbucks Doubleshot?

11:09 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Minta maaf banyak2...

minggu sebelum ni lebih banyak menyelesaikan hutang-hutang BW sampai demam-demam mem besar dibuatnya 🤣🤣. ada yang dah selesai. ada yang belum. kalau anies belum singgah blog korang, jangan ambil hati ya. insya allah anies akan sampai juga nanti.

so untuk entry hari ni just nak cerita fasal makan2 je laa sebab tak perlu fikir banyak 🤣🤣 tapi betullah kan? kalau cerita fasal makanan, laju je jari jemari menaip sebab tak perlu nak fikir macam nak jawab exam.



Dark Mocha by Starbucks ni tak adalah special mana pun. saja je anies buat review sebab air ni FOC. kebetulan beli 'barang' kat Starbucks, total resit RM34.50. cashier tu cakap, "kalau genapkan RM35, kami beri air ni satu dan satu straw FOC."

anies tak fikir banyak. on je. sebabnya belum ada straw sendiri. kalau setakat air tu, tak kisah mana pun.


kalau air bertin ni, anies prefer minum sejuk. disebabkan malas nak buat sarapan, so makan jelah apa yang ada. kebetulan ada kek lapis Sarawak, so kita judukan jelah dengan air ni.

rasa dia? yap, memang sedap! rasa kopi dan susu memang cukup. ngam! dan tak manis. tu yang paling penting. dalam pinggan tu, kek lapis Hati Pari namanya. anies beli kat kiosk Seni Patisserie @ Sogo KL (tingkat 7). rasa kek ni, memang sedap sebab tak manis dan baunya wangi (guna France butter memang sedap).

Alhamdulillah, gandingan kek lapis dan air kopi Starbucks ni memang 👍👍👍👍👍. sesekali belanja diri sendiri makan sedap. kalau nak harapkan sugar daddy belanja, memang sampai kiamat laa tak nampak bayangnya 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

thanks 4 reading!
p/s sambung balik BW.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

121 Your Words of Lo♥e

  1. Sekarang ini orang lagi suka makanan yang terlalu manis.
    Saya termasuklah golongan itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sesekali boleh laa kalu selalu tu yg bahaya

      Delete
  2. SEDAP SARAPANNYA TU MUDAH N SEGERA

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nk cpt mmg boleh kak mkn ni je hehe

      Delete
  3. saya memang peminat tegar starbucks..sekarang kat opis guna capsule starbucks..buat air sendri..jimat..kalau beli kat kedai maunya segelas pon da RM20 lebih kan..selalu gak nmpk air tin ni dekat 7E tak cuba lagi beli

    ReplyDelete
  4. gandingan yang best dan level sedap berganda dah ni. kopi starbuck dan kek sarawak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu tp kalu selalu habis rabak hahaha

      Delete
  5. Lovely post 😊 thanks for your sharing 😊

    ReplyDelete
  6. Terima kasih sudah blogwalking ke keempat blog saya (total ada 8 komen). Semoga menjadi amal kebaikan dan berkah. Aamiin. Ok, topiknya tentang Dark Mocha Starbuck, saya belum pernah liat di Indonesia. Sekilas liat harganya 35 RM. Satu RM itu sekitar 3300 rupiah, maka 35 RM itu lebih dari 100 ribu rupiah, mahal juga. Termasuk premium ini produk. Minuman kaleng di sini umumnya di bawah 20 ribu rupiah. Brand yang bikin mahal

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan begitu, mas vicky. air ini saya dapat percuma / gratis (FOC). saya beli barang di SB dan mereka beri air ini setin berserta straw... kalau dijual saya tak tahu berapa harganya...terima kasih juga komen di blog inj

      Delete
  7. Aduduu lama dah cheq tak pekena kopi setabak..rindu aih! 🥺

    ReplyDelete
  8. beli air satu jer..untuk kita xbeli be? cian kita nak minum jgk..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg ni FOC cik nor... sbb beli brg kt situ

      Delete
  9. Gracias por la recomendación

    ReplyDelete
  10. tak dijual di kedai biasa ke air tin tu? Rasa tak pernah nampak. Kalau dalam botol pernah juga nampak tapi bukan mocha la

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu sy x pasti. sbb ni kn free. mgkn ada kot kalu g outlet SB

      Delete
  11. Dah lama tak singgah starbucks teringat lady bos lama dulu selalu dia minta belikan air setabak nih huhuhuuu....

    ReplyDelete
  12. pertama kali tengok setabak ada air tin..

    trerimgin juga nak ngetes..

    mana tahu ngam pada mulut masin saya ini..

    wah anies tengah tunggu sugar daddy ye..sound so good tu

    ReplyDelete
  13. tak dapat tidur abis minum tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau minum ms sarapan x apa. janji bukan mlm😊

      Delete
  14. Enak malam kue lapis dengan minuman kopi dari Starbucks ya mbak Anies.😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, mas tapi tak boleh makan selalu. terbang $$$$ hahahha

      Delete
  15. alololo cian sis anies sampai demam-demam balas bw blog kwn2 ye hehe.. kena rest sama tu hehe.. wahhhhhh mengamcam pulak tengok Dark Mocha starbucks doubleshot tu. mcm kena mencari jugak gayanya ni hehehe

    ReplyDelete
  16. Disini itu tak ada ya. Starbuck terkenal dengan kopinya walau sebenarnya biasa biasa saja, namun karena nama sudah besar membuat orang tertarik selalu berkunjung. Branded thing is really crazy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun tak tahu product ini ada di sini. since it's free, saya ambil sajalah hehe

      Delete
  17. eh menaip itu apa ya
    saya suka penasaran kalau ada kosakata malay yg baru saya tahu hehe

    34 RM sekitar 100 ribu rupiah
    wah lumayan juga
    di sini kayaknya belum ada produk itu

    ReplyDelete
    Replies
    1. menaip = typing

      bukan mas... itu barang saya beli di SB. air di atas FOC😊

      Delete
  18. Baru tahu nih kalau produk starbucks ada seperti ini, jadi penasaran sama rasanya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin dijual di outlet SB sahaja kot. bukan di mart/7E etc

      Delete
  19. W'salam sis,
    Setakat ni pada LZ air di Starbucks memang tak pernah menghampakan, semua memenuhi citarasa.
    Tapi LZ tak pernah cuba lagi dalam tin, kalau rasa sama teringin juga cuba, why not kann..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun x penah jg cuba tp sbb ni FOC kan, so terima je laa kn org dah beri hehehe

      Delete
  20. Saya sampai umur setua ini blm pernah dong minum starbucks 😭

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe. x salah pun kalau x minum lg starbucks ;-)

      Delete
  21. Hahaha .. kok sampai demam gitu segala gegara ngebut BW, kak 😅

    Aku baru tau kali ini loh kalau sekarang starbuck ada prouk minuman kaleng begitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, mas... itu namanya kerja keras hahahahaha

      saya pun baru tahu juga. kalau tak kerana air ini FOC, lagi saya tidak tahu hahahah

      Delete
  22. nampak sedap air tu.. hahaha.. jgn bw sampai demam. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah mmg sedap kena pulak dgn tekak sy

      Delete
  23. Hai Anies. Dah berbulan zumal tak singgah sini. Semoga sihat dan ceria k. Nak pi cari air Starbucks juga la

    ReplyDelete
  24. Salam perkenalan, nama blogger baru dan nama saya Linda
    Saya ingin bertukar link dengna rakan-rakan blogger semud
    Sertai segmen saya "Jom Tukar Bloglist"
    Maaf jika ada salah susunan, orang baru…heheheh..Baru nak belajar buat segmen dan cari rakan-rakan
    JOM TUKAR BLOGLIST

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...

      insya allah terima kasih singgah ke sini

      Delete
  25. Sedap kalau awak minum dengan saya. Cia cia cia.

    ReplyDelete
  26. percaya tak sis bila sy cakap sy x pernah even sekali jejak starbucks? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena laa try skali... xyah order pn xpe bleh lepak situ

      Delete
    2. later hehe belum teringin lagi mau mencuba

      Delete
  27. Sddaaapp Dark mocha double shot is a great summer treat :)

    ReplyDelete
  28. Hey Kak Anies,
    Apa kabar? Lama sekali nggak aktif. Sedang sibuk ya?
    Mungkin bisa sharing kesibukannya di luar blogging.

    Kak, btw, aku baru tau di Starbucks ada dark mocha dengan kemasan kayak gitu, setauku hanya kopi-kopi saja sih.
    Tapi, agaknya aku kurang tertarik minum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy sihat, mabak einid...

      sy pun baru tau, mbak. kalau tidak kerana mendapatkannya secara gratis, pasti sampai bila2 pun tak tahu kewujudannya😆😊

      Delete
  29. samalah, kita pun baru nak start enjin bw melunaskan hutang bw yang sekian lama. belum cuba mocha starbucks ni. minum kopi starbucks pun jarang sekali acane. hihi..sedap kek lapis tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun sama tapi sebab dapat free kan... review je laa hehehe

      Delete
    2. rezeki dapat free tu. alhamdulillah :)

      Delete
  30. Maknanya air ni tak jual ke apa? free gift je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy x pasti laa sama ada jual or tak. since org bagi free sy amik je laaa hehehe

      Delete
  31. Halal kee?

    The appearance is alittle bit look like beer can, hahhahahaha

    Halo Kak Anies
    Long time no see

    ReplyDelete
  32. Sore... Kunjungan balik yg pertama sepertinya 😀..waah kue lapis serawak dan kopi tu mantab buat nyemil" lumayan ganjal perut yg lagi kosong

    ReplyDelete
  33. Thanks for the beautiful post!

    Have a nice day) 

    ReplyDelete
  34. sedap eh Anies.. Nak cuba jugalah nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap. rasa kopi yang balance. tp sy x sure SB jual or tak. sbb ni kan dpt free

      Delete
  35. Waaa, macam sedap je dijodohkan dengan kek lapis tu.. ..

    ReplyDelete
  36. Wah, aku baru tau kalau Starbuck menyediakan minunam kaleng juga, akupun ingin coba kak

    ReplyDelete
  37. di tempat saya masih belum ada itu starbuck dalam kaleng

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ya ke? apa nama tempatnya? mana tahu, ada rezeki saya boleh buka outlet SB di sana😊

      Delete
  38. Menarik.. doubleshot dark mocha tu.. boleh try nanti ni

    ReplyDelete
  39. haloo kak aniesss... lama tak jumpaaaa hehehe.

    ReplyDelete
  40. not a fan of coffee but the packaging is so beautiful. might get one for myself sbb tin dye je hahhahaa

    ReplyDelete
  41. sedap nian tampaknya...pengen tapi masih takut nak keluar keluar rumah di masa pandemi seperti ini

    ReplyDelete
  42. Replies
    1. sesekali bolehlah mbak...kalau selalu susah nanti hehe

      Delete
  43. welcome back Cik yang baik hati. Lumayan lama hibernasi dari blog ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa laa tu, mas... dahulukan yang penting😊

      Delete
  44. Wah! Kopi Starbucks memang sedap :)

    ReplyDelete
  45. wah bestnya starbuck...dah beberapa tahun tk merasa starbuck...dulu try sekali je...hehhee

    ReplyDelete
  46. Sedap tengok. As a coffee lover, maybe i should give a try.

    ReplyDelete
  47. Pagi-pagi makan & minum manis. Memang aktif la jawabnya hehe 😁

    ReplyDelete
  48. Replies
    1. Wah enak kalau halal, saya minum kopi di Starbucks cuma 2 kali, mahaaaal...

      Delete
  49. selalunya yang starbuck ni sedap je heeh tapi kita x minat kupppi
    so jarang2 minum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. minta yg bkn kopi. choco frappe ke..

      Delete
    2. kalo frappe saya amek green tea hehe..
      yang dalam tin x penah cuba..

      Delete
  50. que bebida mas interesante, no la conocía.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esta es una bebida gratis. así que no sé si es para vender o para regalar ...

      Delete
  51. Nampak pun mcm best je air tu. Belum pernah try lagi... teringin juga. Tin pun boleh buat koleksi juga bagi sesetengah peminat juga tu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada yg minat mmg sy kasi je tin tu tp dah buang laa pulak😆

      Delete
  52. Sesekali pekena okew jugak🌹🌹

    ReplyDelete
  53. timm penggemar tea, coffee kurang sikit..hihik

    ReplyDelete
  54. Sejujur-jujurnya Hana tak pernah minum Starbucks ahaha pathetic betul kan?

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆