De Garden Hotel @ Butterworth

10:14 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Disebabkan event INI diadakan di perkarangan hotel ni, maka nak tak nak kenalah menginap kat sini. kalau duduk hotel lain, jauh laa pulak nak menapak, kan?

anies booked kat Agoda.com. alhamdulillah dapatlah harga murah (tanpa breakfast).

lokasi hotel ni agak tersorok tapi kalau korang sukakan kawasan yang sunyi dan bebas daripada bunyi bising, mungkin hotel ni boleh dijadikan pilihan.

selain bilik yang bersih, luas dan kemas, hotel ni juga menyediakan perkhidmatan lain seperti dewan seminar, ruang makan, parking free dan lain2.

insya allah kalau datang ke Butterworth lagi mungkin hotel ni akan jadi pilihan anies.

dan macam biasa... mestilah ada gambar kan?

bilik anies di tingkat 4 sebenarnya tapi biasa laa kan... takut sangat dia dengan nombor 4 tu 🤣🤣🤣

katil bersaiz king yang selesa dan bantalnya yang sangatttt empuk. letak kepala terus zzzz 🤣🤣🤣

kettle, coffee, tea, mineral water, tv, etc yang disediakan dalam setiap bilik... bakul purple tu tempat letak tuala terpakai..

sebelah kanan pintu bilik air. dalam almari tu ada extra pillow, iron, iron board, hanger dan safety box...

bilik air yang bersih dan air paipnya yang laju

'jamban' 🤣🤣🤣

ada balkoni kecil untuk mereka yang suka sidai baju 🤣🤣🤣

ni laa hotelnya... (front viewcredit gambar

okey tu je nak share hari ni. anies akan BW sebelah petang nanti...
thanks 4 reading
daaaa

kawan2, tolong check link blog korang ya... kalau anies tak BW maknanya blog korang bermasalah. please take note.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

54 Your Words of Lo♥e

  1. wahhh nmpk selesa sgt.. =)

    no 4 xsalah.. haha

    ReplyDelete
  2. Cantik biliknya.. Lengkap semuanya.. Boleh dijadikan pilihan kalau ke Butterworth ini..

    ReplyDelete
  3. jauhnya awak g run..mcm banyak jer komen awak kat blog saya..haha

    ReplyDelete
  4. Agak similar dengan Pangeran Beach Hotel di Padang
    Tapi jamban nya lebih kecil hotel ini

    harga permalamnya berapa kak anies?
    mana tau kapan-kapan saya berada kat sini

    ReplyDelete
  5. Biliknya bagus, bersih dan nyaman. Jadi nyenyak dong tidurnya

    ReplyDelete
  6. Cozy hotel!
    Kalau baca review hotel, mata ni tak nak buka lagi tengok tempat tidur nyaman. Tidurrrr zzzz

    ReplyDelete
  7. wah, ini dia yang ditunggu-tunggu, tempat bagus nan cantik plus ada diskon pula

    ReplyDelete
  8. Terlihat semua sudut ini hotel boleh... Lagi pulak saya suka kawasan sepi.... Macam ni yang I nak...😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti bolehlah datang ke Butterworth dan menginap di sini ;-)

      Delete
  9. Thanks for your sharing 😊 have a nice week...

    ReplyDelete
  10. Serasa ingin tidur
    Melihat kamar hotel ada kasur
    Tampak cahaya lentur
    Rapi diatur

    ReplyDelete
  11. Lama tak pi Penang.... Teringat laksa penang kat tepi pantai.... Pepagi dah sarap laksa 😍

    ReplyDelete
  12. Tempatnya terbilang lengkap. Apalagi kawasannya sunyi, cocok nih yang suka suasana tenang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp ada jg yg x suka kalau agak tersorok lokasinya

      Delete
  13. dtg blog akak mesti muncul rasa rindu nak travel. paling penting nak travel leisurely.

    ReplyDelete
  14. Hotelnya cukup mewah mb...termasuk bintang brp mbak? mungkin agak beda cara klasifikasinya sama di Indo ya...

    ReplyDelete
  15. pergi check in di hotel lebih bermakna kalau berdua..

    kalau berseorangan pasti akan kesunyian..

    itu sekadar pendapat saya iaitu orang yang suka duduk hotel tetapi jarang mau review tentang hotel

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ddk seorg tu dlm bilik kt rumah sendiri hehehe

      Delete
  16. Wah... serba warna putih ya... Tapi, tetap terlihat bersih, cuma jadi kurang berwarna buat aku yang suka warna-warni. Wkwkwk...
    Selamat menginap di hotel ya Kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada org tak suka warna warni dia pening mbak😆

      Delete
  17. Pernah stay hotel ni dulu masa pergi Penang. So far okay stay sini.

    ReplyDelete
  18. Saya pernah menginap di sini ! Waktu itu kemalaman cari bus ke KL jadi tertinggal. Terus nyari hotel nemu hotel ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh bagus tu. so bila nak datang ke sini lg?

      Delete
  19. nak rasa satu hari nanti bagaimana di hotel cantik macam ni sekarang nih lebih sering di Inn murah dan kecik roomnya

    ReplyDelete
  20. Sha kalau duduk hotel sorang, eventhough bilik cantik mesti takut2 jugak 😂. Kelakar betul perangai 😂

    ReplyDelete
  21. Book dekat Agoda ni best sebab dia bagi cashback kekadang tu! hehe. Hai Anies lama tak menjenguk sini.

    ReplyDelete
  22. Boleh tahan juga hotel ni.. nampak kemas dan selesa. Berbaloi juga klu penat berjln jauh2 menginap di sini. Menarik.

    ReplyDelete
  23. ni nak kena ni !! mai Penang bukan nak habaq kat kite. nak kenaaa akak ni !!
    dekat je kot dengan rumah issk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ms ni ct kt turki kot 😆😆😆😆😆😆

      Delete
  24. Cantiknya hotel ni. Mama pun suka Kalau dpt bantal gebu barulah tido hotel namanya

    ReplyDelete
  25. best betul hotel ni.. berzaman duduk di mentega berharga tak tau kewujudan hotel ni. kalau nk tahu depan hotel ada satu lg sekolah tersorok

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆