Basque burnt cheesecake sedap by Rehan's Homemade

10:00 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Sebenarnya dah lama teringin nak makan kek ni.

kalau tak silap awal tahun ni, kek ni pernah viral sekejap. bila dah viral, of coz teringin nak beli, kan?

tapi bila tengok harga, mak aiii... lagi mahal dari kek biasa. so hasrat tu terpaksa dipendamkan sampailah ternampak promo yang dibuat kat IG Rehan Homemade.

so, anies pun tak fikir 10 kali dan terus order. bila dapat makan tu, memang rasa puas hati sangat2.

selain keknya yang sedap dan tak manis, rasa sangat berbaloi dengan harga yang ditawarkan. yelah... korang pun tahu, kan... cheesecake mana ada yang murah. so bila dapat makan kek buatan Rehan ni, hilang dah mengidamnya tu 🤣🤣🤣

rentung bukan sebarang rentung ya... ni rentung boleh buat korang mengigau 🤣🤣🤣

keratan rentas basque burnt cheesecake yang...yummy!!! sedapnyaaaa rasa nak repeat order lagi! 😋😋😋

kesian... kat rumah korang tak ada pisau, kan? so Rehan Homemade bekalkan sekali pisau pemotong 😂😂😂

nah! kalau teringin nak rasa, sila terjah socmed Rehan's Homemade atau WA je nombor di atas...

tu je nak share hari ni... sedang mencari mood bekerja lepas cuti panjang...

thanks 4 reading... daaaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

46 Your Words of Lo♥e

  1. sedpnyaa cheesecakeeee. Tetiba teringin nak cri jugak

    ReplyDelete
  2. sedapnyaaaa.. kita dh peminat kek cheese

    ReplyDelete
  3. Saya belum pernah coba cheese cake. Bikin penasaran saja gimana rasanya. Nantilah jika ada rezeki lebih pengen ke toko kue di kecamatan dan cari adakah cheese cake. Lihat penampakannya menggoda banget tapi bingung dengan bagian atasnya, apakah bekas hangus atau olesan selai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rugi mbak kalau tak cuba cheesecake sebab ia cake paling sedap dia tas muka bumi hehehehe

      Delete
    2. Mbak Rohyati, itu seperti pake oven atas bawah gitu, jadi bagian atas kejunya agak kelamaan di oven, sepertinya gitu deh.

      Bener tuh kak Anies, paling enak di seantero bumi.

      Delete
  4. Sesekali mewahkan diri dengan cheese cake memang puas hati rasanya.. Sha lepas rasa seklai dulu, terus suka.. Memang akan order lagilah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kan? kenapa laa kita tak pandai buat kek sedap mcm ni hahahah

      Delete
  5. cheese cake my feveret ni. mesti sedap ni

    ReplyDelete
  6. Good post... Have a lovely september...

    ReplyDelete
  7. sedap ni kek cheese terbakaq ni..haha
    pernah beli 1 slice dari jiran..rm20 jugak regenya ..

    ReplyDelete
  8. alamakkkkk tgk tgh2 malam ni pulakkk. lapaaa

    ReplyDelete
  9. Sedapnya! Pernah makan sekali je basque burnt cheesecake ni. memang sedap!

    ReplyDelete
  10. Hi Anies, may I have the middle of this cake and you can have the top ? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, u may but u have to pay for your own cake laa hahahaha

      Delete
  11. nmpk sodap tu...pernh mkn kt cafe tp yg homemade tk pernh try lg

    ReplyDelete
  12. Wow, teringin lak nak try kek yang boleh buat orang mengigau ni. Tengok pun tergoda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. try usha IG rehan tu... dpt sebiji hilang da mengigau tu hahaha

      Delete
  13. Gak boleh tertipu sama tampilan luarnya nih, soalnya ini buatan rumah enak (^^)

    ReplyDelete
  14. Great post!
    I like your blog so much!
    Following you from now :)
    I will be very happy if you follow me back :)

    Have a good day!

    My blog - https://valerianestt.blogspot.com/2019/09/7-elegant-fall-outfits.html

    ReplyDelete
  15. Wah... cake nya kelihatan menarik...

    ReplyDelete
  16. Udh lama sekali tak makan cheesecake, kek ini rasanya emang yummy

    ReplyDelete
  17. Waa...nampak sedap betul! Akak ni sweet tooth, suka try kek & brownies. Nasib baik jauh..... ;)

    ReplyDelete
  18. Mantap tuh kue nya,

    Judulnya gak ngerti bahasa apa ya 😁😁😁

    ReplyDelete
  19. mmg namanya burnt erk....tgk whole biasa je, bila tgk slice...yummy plak nmpknya...

    ReplyDelete
  20. slurrrrppp jadi ngilerr saiaa :( btw jangan pernah pindah lubang karena terlalu beresiko untuk lubang baru

    ReplyDelete
  21. cheesecake saya suka bikin je buat kawan tapi buat makan sendiri lagi berpantang sebab dah obesitas

    ReplyDelete
  22. sedappppnyaaa fuhh lapar tgk entry food ni

    ReplyDelete
  23. Mmg feveret cheesecake.. teringin juga nak try nanti. Thanks sharing info ni Anies.

    ReplyDelete
  24. Saya tidak pernah mencuba kek keju panggang. Ia kelihatan lazat, walaupun ia kelihatan terbakar di bahagian tertentu. Tetapi ia sengaja dibuat seperti itu?

    ReplyDelete
  25. Cik Anies sukses bikin saya lapar malam begini

    ReplyDelete
  26. Adehh!!! teringat pulak burnt cheese cake yang beli kat kawan Mrs. A so yummy!

    ReplyDelete
  27. Sedapnyaaaa.. lagi berselera klu dpt makan lps2 lunch smbil blogwalking.. yummy!

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆