Tayangan perdana The Angry Bird Movie 2

11:15 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Synopsis:

Setelah lama bermusuhan, akhirnya Leonard dari Piggy Island mengajak Red dan kumpulannya berdamai. semua ini berlaku disebabkan mereka diserang bebola ais gergasi yang dipercayai dihantar dari Eagle Island.

Eagle Island diketuai Zeta yang sudah bosan hidup dalam dunia ais. jadi Zeta mahu mencari tempat yang lebih panas dan merasakan Piggy Island adalah tempat paling sesuai untuk dijadikan kediaman barunya.

Red bersama rakan-rakannya akhirnya menerima tawaran Leonard dan mereka bersama-sama menyerang Eagle Island dengan satu tujuan yakni mahu Zeta menghentikan serangan terhadap mereka.

namun ia bukan satu tugas mudah. tambah pula sikap Red yang masih pentingkan diri dan sukar untuk diajak bekerjasama.

mampukah Red, Chuck, Bomb dan rakan2 Piggy mereka menewaskan angkatan Zeta? bagaimana nasib Piggy Island sekiranya Zeta berjaya menakluknya?

ulasan:

sekuel kedua filem yang diinspirasi dari game terkenal ni sememangnya menjadi filem wajib tonton sebab aksi dan lawak spontan yang mencuit hati.

kalau sebelum ni watak Red yang pentingkan diri sering buat penonton rasa geram tapi kali ni, Red mula menyedari, dia takkan selamanya jadi hero.

anies tak nak ulas panjang. korang pergi tengok sendiri dan rasakan kehebatan movie ni yang bakal menerjah pawagam seluruh tanah air pada 29 Ogos 2019 nanti!

nanti anies share macam mana boleh dapat tiket tayangan perdana ni...

Red meneropong dari jauh setelah Leonard dan rakan-rakannya buat onar terhadap Bird Island...

pengawal-pengawal di Eagle Island...

Red bersama rakan-rakannya berserta Leonard dan Mighty Eagle sebaik sahaja mereka sampai di Eagle Island...

Silver, adik Chuck yang pintar dan pakar dalam bidang kejuruteraan...

dari kiri Courtney, Bomb, Chuck dan Silver sebaik sahaja mereka tiba di Eagle Island


official trailer. credit.

selamat menonton!
thanks 4 reading
daaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

56 Your Words of Lo♥e

  1. KATUN YANG MENARIK DITONTON BERSAMA KELUARGA

    ReplyDelete
  2. Ala.. anies dah tengok ke..
    I is jeles.. hehehe.. Ingat nak bawa bebudak ini kalau ada ditayangkan di panggung Family Friendly..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya sha... tgk la nnt. esok keluar kat wyg... mmg best n kelakar

      Delete
    2. tu lah.. cadangnya nak pergi weekand nie.. tgk kat Manjung.. Sana je yang ada family friendly.. hehehe..

      Delete
    3. 👍👍👍👍👍👍👍

      Delete
  3. best layan kartun..bole release tension hehe

    ReplyDelete
  4. mlas nak kawan ngn anies..tgk movie xahajak..haha..tunggu kluar kat tv jer la..:)

    ReplyDelete
  5. Tue laaa... Memang nak bawak bebudak nie tgk🌹🌹

    ReplyDelete
    Replies
    1. esok tarikh tayangannya jgn lupa g tgk tau!

      Delete
  6. nasib red dah tak berlagak. visual dia makin cantik kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap sgt cantik dan terang. lbh2 lg kami tgk kat panggung maxx

      Delete
  7. Animasinya tampak lebih hidup ya jika dibandingkan dengan film sebelumnya,
    Jadi ingin menonton nih

    ReplyDelete
  8. Lihat trailer-nya, jadi ingat nih game-nya. Waktu itu game masih populer, tapi sekarang sudah gak tahu lagi saya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. saya main game nya sampai habis level hehehe

      Delete
  9. eee comelnyaaa.... macam nak tengok lerrr

    ReplyDelete
  10. Meski gamenya sudah tidak populer ternyata filmnya cukup laris yah Cik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 5-6 tahun lepas mmg popular. tp sy x sure adakah nadih ramai main game nya

      Delete
  11. Ehh, takde rating star dah? Saya biasa refer blog anies je kalau nak pi tengok wayang tau. Takde star acaner nak tengok ni..

    ReplyDelete
  12. Lucu seru dan pastinya tidak membosankan kalau nonton burung ini
    :)

    ReplyDelete
  13. sejak dari tahun lepas saya berazam untuk menonton wayang..

    namun masih belum berjaya kerana tidak tahu nak menonton movie..

    rasanya masa itu terlalu mahal

    ReplyDelete
  14. This movie is really entertaining :)

    ReplyDelete
  15. angry bird mmg bdk2 suka tgk..syok la dpt tgk tayangan perdana

    ReplyDelete
  16. ala mesti best. nak tengokkk

    ReplyDelete
  17. Thanks for your sharing 😊 I followed your blog 😊

    ReplyDelete
  18. Alahai comel2 Diorg Ni Tak sabar nak tgk

    ReplyDelete
  19. buat aida throwback movie 1 ari tu.
    menarik.
    kelakar.
    wajib kot tgk 2 ni nanti.

    ReplyDelete
  20. Macam best je movie angry bird ni. Yang first pun saya tak tonton pun lagi. Huhu.

    ReplyDelete
  21. blm tengok yang pertama dah ada sequelnya lagi tak ada masa rehat, nak ke pawagam jauh pula dari tempat tinggal aku kat osaka

    ReplyDelete
  22. Anak2 pun dah pesan nak menonton ni nanti huhu.. ok, nnti akan tengok :)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆