Dream Girls 1.0 Fun Run 2019

10:00 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Outdoor activity pertama lepas puasa dan raya... Alhamdulillah, diam tak diam, dah 9 outdoor activities anies join untuk 2019 ni. fuhhh ni yang rasa bersemangat waja! walaupun dapat pakai kebaya masa raya hari tu, tapi tetap tak puas hati sebab tak dapat pakai kebaya nyonya. hahahahaha... tunggu raya 2022 laa nampaknya... dah start mengarut daa...

asalnya tak plan pun nak join tapi kalau tangguh lama2 alamatnya semua ke laut dalam. so seminggu sebelum raya baru anies register.

namun sehari sebelum event, kitorang dapat perkhabaran yang running shirt tak dapat diedarkan kerana 'tersekat' kat kastam. so organizer decide nak teruskan juga memandangkan finisher medal dah ada.

so, pada pagi kejadian, buat pertama kali anies tengok para peserta datang dengan pelbagai jenis baju. yang pakai dress pun ada. selain tu, yang pakai cosplay Captain America pun ada.

event dimulakan dengan zumba. lepas tu, chief organizer beri ucapan dan minta maaf kepada semua runner kerana masalah t-shirt. anies tengok para peserta okey je. dan sebagai tanda minta maaf, para peserta boleh join event seterusnya FOC. manakala t-shirt pula akan dipos minggu berikutnya.

bagi anies, not a big deal kalau pihak organizer bertanggungjawab atas sebarang kesilapan. bukan diam membisu 1000 bahasa.

then, 7.45 am baru pelepasan dibuat. tapi baru masuk 1KM pertama, hujan pun turun selebat-lebatnya. otomatik mood nak berlari down sebab kasut dah berat sebab masuk air. memang bahaya kalau berlari dalam keadaan macam ni selain berisiko tergelincir atau jatuh tersembam bak nangka busuk.

akhirnya sampai ke sudah para peserta just berlenggang kangkung je. sampai ke finishing line, hujan masih lebat.

satu perkara nak puji organizer ni, diorang sediakan makanan dan minuman 'berat' yakni takoyaki dan milk bubble. fuhhh... lemak2 yang hilang masa berlari tadi terus tambah balik hahaha...

lepas makan, hujan masih lebat. bila semua runner tiba, barulah majlis penyampaian hadiah disempurnakan.

oh ya, event kali ni cuma ada 2 kategori sahaja. 5KM dan 2.5KM je. 10 peserta terawal yang tiba di garisan penamat akan menerima hadiah wang tunai berserta mahkota (crown).

selain hadiah untuk pemenang, organizer turut menyediahkan lucky draw. hadiah terbesarnya adalah percutian ke Pulau Perhentian.

event selesai pukul 9.45am. dalam hujan masih turun dan baju basah, anies perlahan2 bertolak balik walaupun rasa tak selesa... apa nak buat... redha jelah kena mandi hujan...

gambar yang sempat anies snap ni ada yang blur sebab hp kena air...  bertabahlah ya...

main stage. sampai ke sudah tak guna pun sebab hujan...

masa ni event tak mula lagi. tengoklah langit tu... macam nak runtuh gelapnya...

event sebegini memang tak sah kalau tak dimulakan dengan zumba... anies pun bukan ikut sangat zumba ni. sebab kadang2 step zumba ni lebih kepada tarian... so memang taklah nak bergelek depan orang ramai hahahaha...

pelepasan peserta untuk kategori 5KM. masa ni hujan belum turun lagi...

sorry gambar gegar... peserta 5KM memasuki kilometer pertama. dah rintik2 dah masa ni... oh ya, event ni berlangsung bersebelahan Dataran Sejarah, Ayer Keroh, Melaka... walaupun namanya DreamsGirl, tapi ramai je lelaki yang join...

ni lah rupa gambar hp bila kena air (wap air termasuk dalam lens camera)... memang blur habis! milk bubble dan takoyaki. dah penat2 pastu hujan, memang syok laa layan semua ni... thank you organizer sebab sediakan takoyaki ni. tak pernah lagi mana2 event yang anies join dapat makan sedap macam ni. selalu dapat roti dengan air mineral je. selain takoyaki ada juga cucur, air coklat dan biskut coklat.

sijil penyertaan dan beberapa voucher percuma khas untuk runner...

last but not least, finisher medal yang beratttt... kurlasss ko maria... hari tu dah dapat beg LV (boleh baca kat SINI) , laa ni dapat kasut Gucci... ko hado? hahahaha...

okeylah, tu je nak share dengan korang...

happy weekends...
thanks 4 reading...
daaaaa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

63 Your Words of Lo♥e

  1. wah bestnye...kt cni pun biasanya roti n air mineral je...

    ReplyDelete
  2. wah selamat kak anies bisa juga finnish ya dapet medali hehe.kuat juga ternyata lari lari -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak, mas... baru mula je ni selepas rehat 2 bulan

      Delete
  3. Wahh senang banget kalau ada kegiatan fun run, bisa rame-rame dengan teman-teman dan buat refreshing juga tentunya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala, mas...bukan selalu berpeluang sebegini ;-)

      Delete
  4. acara nya seru.. pengen jalan jalan ke malaysia :)

    ReplyDelete
  5. terbayang saja serunya pake costum cosplay 😃 hihi
    dipake gerak susah

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali tengok tak susah. tapi bila kena hujan, jadi berat hehe

      Delete
  6. PENAT BERLARI DPT HADIAH N DISEDIAKAN MAKAN MINUM YG SEDAP TERBAIK TU

    ReplyDelete
  7. terhibur baca entri ni hehe

    ReplyDelete
  8. Follow! Hope U follow back:)

    ReplyDelete
  9. acara ini macam festival begitu?

    ReplyDelete
  10. Lihat event-nya jadi pingin ikutan. Cuma bangun pagi ini yang susah XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya faham kalau susah mau bangun pagi tu haha

      Delete
  11. Yay... Anies the best!!

    Yang lalu dapat LV, kali ni dapat Gucci!!
    Benda mahal semua,congratz :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha mahal pada brand sahaja mbak bukan pada barangnya hahaha

      Delete
  12. Terimakasih infonya, sukses terus,.
    Kunjungi juga http://bit.ly/2XrScZN

    ReplyDelete
  13. hihi oya mbak anies ikutan pake cosplay nggak😃

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, tak adalah mas... saya pakai running shirt je... senang nak berlari

      Delete
  14. pergh!! Cantik betul medal dia.. kasut tu mengancam..

    ReplyDelete
  15. entah bagaimana felling kalau run di tengah hujan keras, by the way long time I never run again my body was bigger now

    ReplyDelete
    Replies
    1. penat sebab sepatu masuk air then jadi berat

      Delete
    2. benar juga ya tak terpikir sebelumnya dulu masa sekolah senang je lari tengah hujan sebab tak ada sepatu

      Delete
    3. masa sekolah lain ceritanya😆

      Delete
  16. Di sana musim hujan ya...outdoor activities yang menarik, ada olahraga lari, cosplay, kuliner, dan sebagainya. Pesertanya juga banyak kaum lelaki. Nice experience

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak menentu mas. ada kala sebelah pagi hujan. ada kala sebelah petang / malam hujan

      Delete
  17. Rajinnyaaa mem besar berlari, baguih betoi ni. Tahun depan boleh dah nak pakai kebaya nyonya ni 😎

    ReplyDelete
    Replies
    1. berangan pakai kebaya nyonya bolehlah kot heheh

      Delete
  18. Ingatkan takde lelaki yang join sebab nama dia Dream Girls. Rupanya ada juga :D

    ReplyDelete
  19. tak pernah join mana mana larian secara sukarela... last berlari masa Minggu haluan siswa je...Yakni 20 tahun yang lalu

    ReplyDelete
  20. Alolo girlish sgt medal dia.. mama.tgk.awan tu mmg serem

    ReplyDelete
  21. Cantik medalnya.


    Sori lama Tak singgah. Ke lautttt

    ReplyDelete
  22. keren medalinya,...walau langit mau runtuh dan titik air hujan sudah turun tapi tetap semangat

    ReplyDelete
  23. kalau duduk kl mau join sekali. hahaha tak kurus tak tahu la

    ReplyDelete
  24. Dreamgirl di guyur hujan...hehehe..
    tapi ada laki yang join... seru deh.
    tapi lemak balik lagi setelah makan Takoyaki. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa nak buat, mas... kalau ada kuasa kami boleh gahan hujan. tapi kalau suruh tahan selera, mana bolehh😆

      Delete
  25. Tahun ni baru bulan 7, tp dah 9 run join ni.. saya, satu pun belum hahaa. Performance bagus tahun ni Anies.. kipidap :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupun byk tp x fit lg...x konsisten...sedihhh

      Delete
  26. Finisher Medal memang gegirls sangat tu

    yolah den takdo hahahaaa...

    ReplyDelete
  27. Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top



    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live



    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download - Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com



    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download - INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆