#PremiereWithBudiey #BudieyDotCom #MenInBlackInternational

10:30 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Synopsis:

masih dengan identitinya sebagai pasukan agen rahsia yang bertanggungjawab melindungi bumi daripada ancaman alien, MIB yang berpusat di London telah terlibat dalam serangkaian serangan alien yang membuatkan mereka terpaksa menjelajah ke seluruh dunia demi menyelesaikan masalah ini.

Agent M sebelum itu sangat berminat untuk menyertai pasukan penyiasat seperti FBI selepas pertemuan pertamanya dengan alien, namun rezeki masih belum berpihak kepadanya sehinggalah suatu hari dia menemui 'dunia asing' yang akhirnya membuatkan dia terpilih sebagai salah seorang MIB.

namun agent M harus bekerjasama dengan agent H di bawah pemantauan agent O. setelah berhempas pulas, mereka dapati ada sesuatu yang tidak kena dengan pasukan mereka.

rupanya ada 'musuh dalam selimut' yang cuba hendak menggagalkan misi mereka.

siapa sebenarnya musuh dalam selimut itu? mampukah agent M dan agent H menumpaskannya meskipun nyawa mereka hampir terancam?


komen:

tak dinafikan sememangnya filem ni sangat ditunggu2 peminatnya sejak kali terakhir di tayangkan pada 2012.

tapi sejak peminat mendapat tahu yang Will Smith dan Tommy Lee Jones tidak lagi berlakon dalam sekuel kali ini, maka peminat2 'Thor' pula menantikan adakah Chris Hemsworth mampu menggalas tugas sebagai agent H

untuk 20 minit pertama, anies akui agak payah untuk memahami jalan cerita sebab ia bercampur aduk. sekejap cerita fasal MIB, sekejap flashback ke 20 tahun yang lepas. lepas tu cerita tentang macam mana agent M boleh terlibat dengan MIB. lepas tu, aksi pertarungan dengan alien untuk sejam pertama tak banyak dan sedikit kacau bilau meskipun diselangi dengan dialog lucu. so, ia menjadi sedikit hambar dan 'mengantuk'.

selepas menyedari ada sesuatu tak kena dengan 'orang dalam' MIB, barulah jalan cerita kembali menarik.

kalau tanya anies, secara jujur anies masih mahukan Will Smith membintangi filem ni. tapi apakan daya. mungkin pihak produksi mahukan kelainan dalam kerja mereka. so terima jelah.

overall, filem ini masih menghiburkan dan berbaloi untuk ditonton.

oh ya... segala komen dan pandangan ni, hanya pendapat peribadi anies sahaja. tiada tujuan atau niat untuk spoiled atau rosakkan mood korang yang nak menonton. jangan salah faham ya...

so, daripada ⭐⭐⭐⭐⭐anies beri ⭐⭐⭐. filem ni bakal masuk wayang pada hari esok = 13 Jun 2019.

thank you soooo much budiey.com atas 2 pass tayangan perdana ni. cantik, kan pass ni?

dan sekali lagi kami menonton kat MBO Atria. memang syok!! sebenarnya anies nak snap gambar pelakon Azrel Ismail curi2 tapi dia tengah otp... so nampak belakang dia je... yang pakai black suit sebelah baju merah...

antara adengan2 dalam Men In Black: International


agent H dan agent M melarikan diri dari serangan Twin 1 & 2 ketika mereka berada di Marrakesh...

agent O sedang meniliti data sama ada patutkah agent M direkrut atau sebaliknya...

agent H dan agent M sedang menewaskan Twin 1 & 2 (alien) demi menyelamatkan Vungus...

Pawny yang menjadi rakan baik kepada agent H dan agent M...

antara alien yang muncul dalam MIB International..

credit gambar

official trailer. credit video

selamat menonton dan Selamat Hari Raya!

p/s mencari mood BW yang hilang bersama duit raya... adehhh

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

47 Your Words of Lo♥e

  1. eh, dua2 ni pelakon avengers kan, heronya mmg kita kenal thor, budiey dia yg perempuan ni pun dari avengers jugak kan, haha! agak rindu will smith dalam MIB ni, layan MIB ni sampai nanges2 sebab ada babak sedih..haha!

    ReplyDelete
  2. Ye laaa pelakon lain
    .. Mungkin nak carik kelainan😊😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp will smith lg best. legend dr zmn sekolah

      Delete
  3. Kot kalau boring dekat rumah, boleh pergi tengok movie ni.

    ReplyDelete
  4. Ikon MIB tak tergantikan will smith pokok nya
    Diganti malah jadi kurang greget

    ReplyDelete
  5. Belum pernah nonton,..😂😂, tapi kelihatannya seru nih,..mirip fast and furious atau mungkin film thanos 😂😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh belum pernah nonton sequel MIB 1,2, 3 ya mas?

      Delete
  6. bila boleh jujur pamor will smith terlalu kuat di sekuel ini jadi rasa tak tertarik untuk tonton film baru ini meski pemeran thor ini juga punya karakter sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. will smith 'terlalu' kuat untuk MIB...

      Delete
  7. ini baru rilis ke mbak? wah senang hati nonton ini haha seru actionnya.

    ReplyDelete
  8. Udah ganti pemeran ya, jadi pingin Will Smith kembali yang mainkan. Tapi kalau menarik, bolehlah..

    Oiya selamat lebaran juga dan makasih paketnya sudah sampai kak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya mahukan Will Smith tapi apakan daya, 'kuasa' Thor lagi hebat hahaha

      Delete
  9. Musuh dalam selimut, ih ngeri-ngeri sedap juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, maksudnya musuh dalam kumpulan sendiri

      Delete
  10. Alah.. anies dah tengok dah... sha teringin juga nak tengok.. Tapi macam mana pun tetap best Will Smith kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb 3 sekuel menampilkan diri jd sbb tu agak payah nk terima 'Thor' hehehe

      Delete
  11. Terkadang saya salut banget dengan orang zmerika teh ya,..terutama dalam hal pembuatan wajah palsu,..keren banget 😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. mereka ada ramai experts sebab itu mereka boleh maju

      Delete
  12. Wow, MIB dah keluar lah! Tapi eh, Will Smith dah putih..haha

    ReplyDelete
  13. Film ini belum sampai di kampung kami Cik... mungkin beberapa hari lagi tayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya tak lama lagi akan rilis di sana...

      Delete
  14. Saya baru nak tgk nanti hihihi
    baru lepas tgk cerita X men

    ReplyDelete
  15. A great movie!

    Thanks for the review

    ReplyDelete
  16. bestnya dapat pergi tayangan premier. bila la dapat peluang macam ni

    ReplyDelete
  17. Alien menyerang bumi, ngeri sekali dengarnya

    ReplyDelete
  18. bestnyaaa shooting kat morocco!! sokay will smith nk bersara kot dr MIB. thor pun boleh la. lama dh tak tgk movie ni.

    ReplyDelete
  19. Aku juga penasaran apakah si Tom mampu menggantikan Eddy Murphy .., mengingat film MIB sosok Eddy Murphy sudah terlanjut kuat melekat.

    ReplyDelete
  20. Ok juga klu tengok sambil2 beraya ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. g tgv. xsilap diorg ada buat offer 1 movie rm10 je

      Delete
  21. Replies
    1. kalau will smith ada sy akan ckp best hehehe

      Delete
  22. sepertinya bagus ini film nya, film action memang saya suka, apalagi ada animasinya, ;)

    ReplyDelete
  23. sampai ke sudah tak tengok alahai sedih

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆