Cream puff sedap by The Baking Bachelor

9:36 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Disebabkan sedap, jadi memang tak ada ragu2 untuk anies share cream puff by The Baking Bachelor (TBB) kat blog ni.

tambah pula harganya pun murah. RM1 per pop. kalau korang pesan menu set (dine in) kat sini, cream puff ni dah termasuk dalam menu.

so, takkan nak makan sebiji je kan? haruslah beli 10 biji!

TBB panggil cream puff ni Munah Gebu hahaha... memang gebu pun kan? kenapa tinggal 5 biji je? sebab lagi 5 biji mak cik anies dah makan. dia puji melangit cream puff ni. laa ni asyik dok menyebut je bila anies nak beli lagi. alahaiiii bukan tak nak beli tapi buat masa sekarang TBB tengah sibuk dengan order open house. kafe diorang pula entah bila akan kembali beroperasi. so tunggu jelah kalau nak makan lagi hahaha....

filling nya bukan custard, bukan vanilla tapi rasa dia macam cream cheese. sumpah, memang sedap yakmat! saiz pun besar dan berbaloi dengan harga. anies memang puas hati kalau peniaga macam ni. sedap, murah dan berbaloi. dari situ kita boleh nampak keikhlasan dia berniaga. betul tak?

okey tu jelaa anies nak share hari ni. thanks 4 reading.


daaa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

113 Your Words of Lo♥e

  1. ini semacam makanan ringankah kalo cream puff aku nggak pernah coba hehe

    ReplyDelete
  2. Sedaaapp, cream cheese cream puff!!!

    ReplyDelete
  3. Wih cream cheese-nya nampak menggoda nih. Kayaknya kalau ada rasa lainnya, menggoda juga nih..

    ReplyDelete
  4. Oh, kue ini ya teh, saya paling suka nih,kalau ditempat kami namanya kue sus

    ReplyDelete
    Replies
    1. bisa share recipe kue sus dengan kami?

      Delete
    2. nanti aku akan tulis spesial untuk kak anies

      Delete
    3. Iya ya, aku kira tadi juga kue sus lho, eh ternyata beda nama.
      Yuk kakak share resep kue sus buat Kak Anies.

      Delete
    4. jangan simpan ilmu seorang-seorang hehehe

      Delete
  5. Cemilan yang menggugah selera, terutama cream cheese-nya. Buat diet harus dibatasi itu. Nice info

    ReplyDelete
  6. wah kak anies selalu menyajikan aneka makanan kuliner yang sedap2, bagi2 dong kak makanannya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya beli, mas. buat sendiri tak tahu hahaha

      Delete
  7. cheese sebenarnya saya banyak ambil kisah dengan satu benda ini dulu aku pernah overweight 87 kg karena suka makan cheese tiap hari tapi sekarang aku dah maintain jadi meski sangat suka bila lihat cukup makan sikit tak apalah , bukan senang nak seperti sekarang body menjadi 60 kg

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena exercise selalu selain jaga pemakanan

      Delete
  8. ini apa yaa.... saya lupa kalau di kota palembang, enak nih! jadi mauu

    ReplyDelete
  9. Tengok inti dia tu pun dah berjaya buat rasa nak jilat skrin komputer ini.. hahaha..

    ReplyDelete
  10. saya suka creampuff. dulu tempat kerja kalau ada bagi masa meeting. saya curi dulu hahaha

    ReplyDelete
  11. Jadi lapar nih, RM1 itu kalau dirupiahkan menjadi berapa ya?

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum..
    Salam ukwah dari saya untuk anda..

    Jom follow blog https://www.iyaseo.id/

    Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
    Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
    Komen yang baik2 sahaja ye..
    Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..

    Terima kasih sekali lagi..ya

    ReplyDelete
  13. wow! sedap dibuat menu minum ptg dgn air teh o..

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah dah pernah cuba dulu di SBB di Petaling Jaya meski tak sama benar tapi cream puff nya sama

    ReplyDelete
  15. murah ya bang kalau disini mestilah di ats 5 ribu ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah... sebab tu blleh beli banyak😄

      Delete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. Sedap sekali kuenya ukurannya juga besar, cocok sekali disantap di sore hari

    ReplyDelete
  18. Nampak penuh dan tak kedekut filling dia ni, cream cheese pulak tu...baguihnya peniaga yang macam ni kan 😎👍🏻

    ReplyDelete
  19. whoa... looks so yummy and tasty. thanks for sharing this.

    anyway, I like your blog, wanna follow each other? please let me know. thanks :)

    JULIE ANN LOZADA BLOG
    INSTAGRAM: @julieann_lozada

    ReplyDelete
  20. Kecur pula tengok hehee.. ni klu simpan dlm fridge dan makan sejuk2 pun nikmat.. heaven :) :)

    ReplyDelete
  21. Aduhduhduhduh... isinyaaa.. bikin ngiler atuh mba.. wokwokwokowkowkow

    ReplyDelete
  22. Apa itu yang disebut es goreng ya

    Luarnya renyah dalamnya dingin dan lembut

    Sedap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukam es goreng. ia lbh kepada kue modern

      Delete
  23. Dalam peti ais kat rumah saya banyak stok creampuff. Rasanya anak2 bukan peminat creampuff kot, saya sorang je makan ni. Naik muak dah tengok..hurm

    ReplyDelete
  24. Sepuluh biji kurang sepertinya, creamy yummy... :) di Indonesia adakah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayangnya tiada di indonesia... mas harus datang ke sini utk menikmatinya

      Delete
  25. hai dear anies. rasa lama tak singgah sini hehe.
    selalu jugak tengok IG TBB & hasil makanannye yg sedap2 tu hehe
    gebu gebas sungguhlah cream puff nye ditambah fillingnye tu ha~

    salam aidilfitri dear anies :)

    ReplyDelete
  26. makasih kak informasinya...
    mampir ke blog ana juga yaa

    ReplyDelete
  27. saya suka saya suka saya suka
    2 seringgit hehee.
    niru gaya upin ipin

    ReplyDelete
  28. akak nampaknya belom aktiif nulis lagi nih :(

    ReplyDelete
  29. Lapar lagi ni!

    Boleh ambil cream puffnya yang tersisa tak ??

    Thank you

    ReplyDelete
  30. makanan yang sedap namun menambah kuantiti lemak dalam badan..

    tak pe..

    yang penting sekali sekala

    ReplyDelete
  31. Looks delicious. In Indonesia it called Kue Sus

    ReplyDelete
  32. Belum tahu rasanya, tapi pengen tahu rasanya. Tapi, jauh.... Padahal aku suka cheese. Ah.. Kak Anies, jauh. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana jauh, mbak... masih di atas bumi lg😆

      Delete
  33. Alahai apesal nampak lazat sgt tu

    ReplyDelete
  34. wah filling die cream cheese ye..biasa mkn custard..mmg yummy la tu

    ReplyDelete
  35. Baca entry nie pun dah terasa kesedapannya... Memang kena cuba nya... bila tuan admin nak belanja ye...

    ReplyDelete
  36. Puff krim keju ..
    Heuuum, sedap nian ini,kak ..

    Kebayang melelehnya keju saat puff digigit 😁

    ReplyDelete
  37. wah udah lama tak silaturrohim di blog kak anies, makin rame aja nih comment nya, blog saya masih sepi sepi aja nih kak, bagi2 rahasianya kak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy bercuti seketika, mas... lepas ni kembali aktif berblog

      Delete
  38. wow sekali hadap 10 ketui
    hihi
    dapnya...

    ReplyDelete
  39. Merahnya RM1 sebiji, filling dalam pun nampak gebu gebas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn... sy siap tanya 2 3 kali nk pastikn harga😆

      Delete
  40. Lama tak berkunjung ke blog kak anies, lihat kue cream puff ni jadi teringat kue beard papa toko di indonesia, isinya cream sekali, lezat :D

    ReplyDelete
  41. Cream puff ni memang sedap. Inilah di antara kuih favourite saya.

    ReplyDelete
  42. Alamak lezatnya kue ini, mau lah saya coba, kalau di kasih, hahaha....

    selintas kue tersebut seperti roti goreng,,,, :) jangan jangan memang roti goreng... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan roti goreng tapi ia kue modern, mas

      Delete
  43. harapannya sampai bila2 pun kuantiti makanan tetap sama bukan ada angina saja

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆