Tropical Run 2019

10:49 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Lokasi outdoor event kali ini jauh sikit. berlangsung kat Botanical Garden Park, Ayer Keroh, Melaka.

jangan lupa klik kat SINI untuk mengetahui pelbagai event seperti tanggathon, marathon, running man, walkathon etc yang diadakan di seluruh negara sepanjang 2019. jom kita aktifkan hidup dan sihatkan tubuh!

kenapa anies join event ni? sebabnya anies suka dengan running shirt dia hahaha... tengoklah gambar ni!

'munge munge' t-shirt kali ni. then ada 3 warna pilihan. pink, hijau dan putih. anies pilih pink sebab belum ada lagi running shirt warna ni😊😊

main stage yang dipenuhi hadiah lucky draw... korang nak tahu berapa total hadiah lucky draw ni? 100! ya 100! jenuh nak tunggu siapa yang dapat hadiah utama tu...

peserta berzumba beramai-ramai sebelum flag off... maaf ya gambar blur. sebab suasana masa ni belum pukul 7.00am lagi...

flag off bermula di sini... finishing line kat tempat lain. terlupa pula nak snap gambar...

laluan Tropical Run ni memang betul2 mencabar. pada kiraan anies, 3KM laluan mendaki dan selebihnya laluan menurun dan rata. laluan mendaki tu dah serupa macam nak panjat Gunung Everest... aduhhh..

dalam evemt ni, para ibu bapa turut membawa anak2 sekali. macam2 ragam boleh dilihat. yang tolak stroller, yang didukung, yang pimpin tangan... tapi salute kat mereka sebab dari kecil dah ajar cara hidup sihat...

kenapa anies snap gambar ni? sebab masa ni kami berada dalam hutan... ya, kiri kanan pokok2 tinggi dan besar. dan setiap pokok ada label nama masing2. so sambil berlari kita boleh kenal nama2 pokok yang ada.. dapatlah ilmu sikit...

sorry... gambar blur...

kami melewati Melaka Bird Park. tapi ia ditutup kerana under renovation...

sekali lagi meredah laluan yang kiri kanannya adalah hutan...

para peserta dah sampai di tempat berkumpul. yang ramai tu sibuk nak bergambar sebab ada photo booth...

free medical check up... nak check darah ke, kadar kolestrol ke, blood sugar level ke... datang je ke sini... tapi kalau nak check hati yang penasaran, sila blah okey!😆😆😆

hadiah2 untuk lucky draw. main prize adalah tiket penerbangan ke Bandung untuk 2 orang... nak tunggu pengumuman untuk main prize punyalah lama...

pemenang pertama kategori wanita... kecik molek je orangnya tapi kalau berlari berdesup!

pemenang pertama kategori lelaki. oh ya, hadiah tempat kedua hingga kesepuluh turut diberi kepada para peserta termasuk kategori wanita...

goodies dan sijil penyertaan..

last but not least, finisher medal yang syantikkk banget😆😆

okey guys tu je nak share hari ni... happy weekends!

daaaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

68 Your Words of Lo♥e

  1. Halah.. Halah..
    Lawanya tshirt dengan medal tu.. Munge munge..

    ReplyDelete
    Replies
    1. org pompuan sukalah org lelaki terpaksa tebalkan muka hahaha

      Delete
  2. Wuuu, tengok baju dia teringat Hawaiii lah. Macam mana tuu? Hehe

    ReplyDelete
  3. Cantiknya running shirt tu 😍

    ReplyDelete
  4. Happy weekend juga kak. Oiya, t-shirt banyak warnanya juga, jadi bisa pilih nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. yang pasti lelaki tak pilih pink hahaha

      Delete
    2. wah saya pilih pink kak t shirt nya, tapi untuk adek saya, boleh nggak ya :D

      Delete
    3. adiknya laki2 or perempuan? 😊

      Delete
  5. ya Allah. menarik nya baju tshirt dan medal dia. paling best sebab kaler pink dan hijau tu. hehehehe

    ReplyDelete
  6. Kalau Mrs. A pun nak pilih pink jugak jambu jer... nampak.
    Syioknya berlari-larian di Melaka.

    ReplyDelete
  7. Wahhh bajunya bagus bangettt, berwarna dan bervariasi gambarnyaa.. Aaaaaaa pengen juga, kalau ada lebih kirim dong wuehehe :D

    ReplyDelete
  8. Baju run dia cantik. No wonder akak nak join :D

    ReplyDelete
  9. seronok sangat ada activity seperti ini saya dah lama tak lakukan sport apapun

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom dtg ke KL boleh lari sama2😄

      Delete
    2. teringin sangat nak ke KL lagi dah lama pun tk jumpa blogger, disana DEnaihati, kid, eizil, titan,

      Delete
    3. datanglah. AA tgh buat promo skrg. bleh raya kt sini sekali

      Delete
  10. sambil lari sambil kenal pokok,menarik konsepnya tu

    ReplyDelete
  11. Aku kira balapan trofical 😃
    Setelah baca baca olah raga melewati alam asri yang banyak pohon nya
    Wah segar dan sejuk bagus buat kesehatan udara nya dilihat dari poto poto nya

    ReplyDelete
  12. Rame dan meriah ya kak acaranya, bagus juga shirt nya, pasti sukses besar itu kak 👍

    ReplyDelete
  13. keren teh pemandangannya, bikin adem, saya sangka tadi ada kegiatan donor darah, rupanya cuma check up ya teh, goodie backnya buanyak,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas berlari harus check kesihatannya.. rasanya mau donor darah pun boleh

      Delete
  14. sangat jealous tengok orang boleh pergi run and marathon sobs

    ReplyDelete
  15. Pernah lalu kawasan ni.. mesti sejuk suasana pagi2 ni.. fresh. Btw, baju dia meriahlah, mmg kena dgn tema tropikal :)

    ReplyDelete
  16. halamak tshirt & medal dia cantiknya kak anies!!! pinky tu yg cute tu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. org pompuannn pantang ada bunga cantik trs😆

      Delete
  17. anies dapat tiket penerbangan g mana?hihi..best nya join run..nak kna g dok kl..leh join run ngn anies..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dpt tiket penerbangan dlm fun fair cik nor hehehe

      Delete
  18. lama tak datang sini lawat anies.. moga sihat ya.. LARI? hmmm sis lari kat rumah je la... hehe

    ReplyDelete
  19. wah.. bestnya event nie.. siap ada free medical checkup lagi..untung nyeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah bkn semua event cm ni ada sediakn service ni

      Delete
  20. Tropical Run 2019 Yang menarik itu acaranya sambil gerak jalan atau jalan santai lintas alam...

    Sepertinya ada doorprisenya yaa..😄😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy lihat ramai yg berjalan dari berlari😆

      Delete
  21. Ahaaa...baju lawa lah wak 😍😍
    Medal tue nampallain dari yg lain😀

    ReplyDelete
  22. Tahniah Anies berjaya habiskan larian. Cantik medal dan tshirt dia. Bunga bunga cinta gitu. Eh!! Hehe

    ReplyDelete
  23. bestnyaaaa..cantik baju dan medalnya!

    ReplyDelete
  24. Comelnya baju dia! Nak jugak baju comel camtu..kain jersi ke x tu?

    ReplyDelete
  25. rajiinya join..saya tak pernah join

    ReplyDelete
  26. bagus ya kak running t shirt nya, banyak hadiah pula, sudah pasti kakak joint itu event ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ua ramai suka tshirt nya.. hadiah lucky draw pun lumayan

      Delete
    2. wah jadi pengen ikutan juga kak, jarang banget di daerah saya ada event semeriah itu, pasti bakalan rame ya ;)

      Delete
    3. mas organized sendiri event sebegini😆

      Delete
    4. wah nggak punya uang kak untuk bikin acara besar seperti itu, mungkin kalau ada kenalan teman yang baik hati bisa ikut nyumbang bikin acara kayak getu ya, pasti meriah banget :D

      Delete
    5. kalau join mana2 club / commitee di niversity nanti, boleh suggest kepada mereka untuk buat event sebegini. di sini student university memang active buat program seperti ini setiap bulan

      Delete
    6. owh begitu ya kak, ide bagus juga ya, makasih banyak kak buat inspirasinya, kapan-kapan boleh juga dicoba nih buat program seperti ini ;)

      Delete
  27. betnya masuk run ni... teringin tp takut semput.. sebab tak ready

    ReplyDelete
  28. Mama suka tgk t-shirt tu.. Sapa samgka pink Dan hijau cantik juga

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆