SHERUN Kuala Lumpur 2019

1:34 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Antara sebab anies join run ni sebab nak dapatkan 'beg LV'. betul.... anies nak sangat beg LV tu. nak harapkan orang hadiahkan memang tak laa...

macam biasa, pada hari kejadian... lepas je solat subuh terus naik LRT. tapi kena tukar tren. naik monorel dan turun kat Stesen Bukit Nanas. lepas tu cuma jalan kaki 5 minit je untuk sampai di perkarangan MATIC, Jalan Ampang.

walaupun nama event ni SheRun, tapi ramai je lelaki Running Man yang join. biasalah tu. event yang 'guna nama lelaki' pun ramai juga perempuan yang join. tapi jenis yang lasak2 laa. contoh macam event Iron Man Langkawi tu... jangan tak percaya, ramai je perempuan yang join. tapi diorang punya fitness memang tip top. setakat lari 10KM tu zup zap zup zap je je hahaha...

berbalik kepada event ni. ada 3 kategori yang ditawarkan. 10KM, 5KM dan 3KM. laluan untuk 5KM agak landai dan memang sedang2 elok je sebab masa tu, anies sakit lutut. tapi masih boleh berlari laa...

lepas je habis berlari, collect goodies dan finisher medal, anies terus balik sebab sebelah tengah hari nak kena datang ke sini semula sebab ada event lain. korang boleh baca event tu kat SINI.

hmm nak bebelkan apa lagi ya? korang layankan jelah gambar yang anies snap ni...

flag-off dan finishing line bermula / berakhir di sini...

sehari sebelum event.. datang ke sini (MATIC) untuk collect race kit.



running shirt dan bib..


ketika melewati kawasan KLCC... waktu pagi memang lengang. tambah pula jalan ni ditutup...

barisan food truck... lepas berlari pekena burger hahaha

menanti peserta lain habiskan larian...

anies pun tak tahu apa motif anies snap gambar ni hahahaah

haa... nilah 'beg LV' yang anies nak sangat tu... eh, korang fikir apa tadi? hah? beg LV yang mahal gedabak tu? fuh kalau gitu kayalah organizer nak beri beg LV setiap seorang hahahaha... ni finisher medal je laa... jangan marah naa... nanti kena jual...

okey tu je nak kongsi hari ni... sorry... ada blog yang belum sempat anies terjah / BW... sabar ya...

thanks 4 reading... happy weekends... daaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

58 Your Words of Lo♥e

  1. Kalu dekat leh joint...memang kretif laa medal dia😃😃

    ReplyDelete
  2. Hahaha.. terkena kita, awak.. Sabar jelah.. Ingatkan betullah dapat beg LV tadi..
    Cantik medal dia..

    ReplyDelete
  3. Hahahhaa... itu lapasal ingatkan bag LV betul.

    Tapi comel la finisher medal cenggitu mahunya tak nak.

    ReplyDelete
  4. Suka tengok colour purple tshirt run.
    ...dan oh my...comel banget beg LV tuh!

    ReplyDelete
  5. wah bagus banget nih kak, biar sehat harus olah raga lari ya atau jalan santai, sehingga bisa refresh kembali body kita ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah iya biar body makin langsing ya nggak banyak lemak, karena kan kalau sering olah raga bisa membakar lemak di tubuh kita, kalau sudah langsing dan kurus jadi lebih percaya diri ya kak ;)

      Delete
    2. betul betul betul. kurus sebelum sambut lebaran. nanti boleh pakai kebaya😆😆😆

      Delete
  6. Ternyata laki-laki bisa juga ikut. Sempat pikir hanya untuk wanita saja, gara-gara lihat judulnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah... mungkin sebab hadiahnya lumayan ;-)

      Delete
  7. ternyata karena ingin Beg LV, jadi ikut lari, tidak apa2 yang penting ada motivasi dan tetap happy

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang perempuan mas... mana boleh pisah dengan handbag hahaha lebih2 lagi handbag mahal

      Delete
  8. tahniah krna berjaya menamatkan larian!

    ReplyDelete
  9. Saya suka kaosnya/T-shirnya. warnanya sangat menarik sekali.

    ReplyDelete
  10. wah, teteh rupanya sedang di kuala lumpur malaysia ya,...hemm, keren pisan oi acara larinya,..ngomong-ngomong makanan di kuala malaysia mahal tidak ya teh,..jadi penasaran,..soalnya belum pernah juga ke sana

    pengen banget kalau di beri kesempatan sama yang di atas,..he-he,...sebenarnya saya udah lama penasaran sama blog ini,dan sekarang baru sadar, tulisannya kok seperti agak anaeh gitu,...rupanya juga ada percampuran indonesia dan malaysia ya,...luar biasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya memang tinggal di kuala lumpur...

      harga makanan still affordable... kalau masuk restoran mahal, maka mahallah makanannya. kalau jumpa gerai di tepi jalan, maka murahlah harganya ;-)

      Delete
  11. wah penegn ke kuala lumpur jadinya

    ReplyDelete
  12. the tiny LV bag is so cute...
    My first time visit..I follow you

    ReplyDelete
  13. Wahh seronoknya... banyak dah Anies sertai larian tahun ni ye.. best2

    ReplyDelete
  14. hahahahahha!!! eeee nakal anies ni tau! kita mati2 ingat dapat beg LV cabutan bertuah keeee ape keee

    ReplyDelete
  15. Mau jugalah saya join she run, dapat LV kecik..cantik..

    ReplyDelete
  16. Keren betul bentuk finisher medalnya, kak ..

    Mungkin nantinya bentuk asli medali yang akan diraih para pesertanya seperti itu bentuknya ya ?.

    ReplyDelete
  17. Biarpun acaranya "She Run" tetap saja banyak lelaki ikut serta, pada mau ikutan lari sehat :)

    ReplyDelete
  18. Sama seperti di Jakarta. Lari untuk perempuan banyak juga laki-lakinya. Event lari untuk laki-laki banyak juga perempuanyya. Liat postingan ini saya jadi kangen untuk lari lagi. Udah ada setahun sepertinya vakum.

    ReplyDelete
  19. run ini sebuah activity yang sangat di anjurkan buat saya namun tak ada masa nak lakukan

    ReplyDelete
  20. Wih, enaknya bisa ikut kegiatan kayak begini.. badan jadi sehat nan bugar hehe

    ReplyDelete
  21. HAHAHAHAHAHA mati2 ingatkan beg LV gedabak tu! Adoiii kak anies ni, tahniah tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dpt beg LV mmg x tayang kt blog ni hehehehe

      Delete
  22. wowww...amazing...seru nich eventnya....sayang sekali saya tidak ikut serta.Maklum saya jauh,hehehe........

    ReplyDelete
  23. Cantekk warna baju tuu! Sukesuke! Cutenyaa beg LV tuuu sista! Haha

    ReplyDelete
  24. Ahahaha..lepas berlari pekena burger tu yang paling best tu..

    ReplyDelete
  25. hahahha.. kemain nama larian dgn medal. LV tu tak leh bawak ke mana ler

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆