My #SundayVibes @ The Library Coffee Bar, 1Utama

10:39 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Lepas habis event, perut dah menjerit minta diisi. since datang seorang je, anies rasa eloklah cari tempat makan yang tak ramai orang.

jalan punya jalan, nampak kiosk (boleh ke panggil kiosk? ke... kena panggil restoran juga) ni. bila tengok dari jauh, pelangannya nampak santai je. so, tunggu apa lagi? terus terjah kaunter dan order.

sebenarnya anies nak makan carbonara. tapi dah habis. dalam hati rasa pelik juga. baru pukul 2.00pm kot... dah habis? so tak ada pilihan, anies pilih smoky buttermilk pasta ni. once dah masuk mulut... wah sedap! tak rasa macam 'western cuisine' sebaliknya rasa 'Indian cuisine' hahaha... sebab apa? sebab rasa / bau daun karinya sangat kuat. portion nampak sikit tapi sebenarnya banyak. ada hirisan ayam panggang 'bersembunyi' di bawah pasta. kalau nak beri bintang untuk smoky buttermilk pasta ni, anies kasi ⭐⭐⭐⭐ out of ⭐⭐⭐⭐⭐

ambik ko seteko dia kasi earl grey tea. kembung perut dibuatnya hahaha... tapi memang berbaloi dapat seteko teh ni sebab rasanya sangat sedap. ada bauan serai. letak gula sepeket kecil macam tu je dah memadai... oh ya, 1 teko tu bersamaan 5 cawan air. memang puas hatilah!

suasana dalam The Library Coffee Bar yang berkonsepkan open air...

lokasi The Library Coffee Bar ni di tingkat 3, New Wing, 1Utama. kalau korang pergi tengok wayang (GSC), mesti nampak punyalah... insya Allah ada rezeki nak repeat lagi..😊😊

 okey, tu je nak share...thanks 4 reading. BW sebelah petang nanti...
daa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

65 Your Words of Lo♥e

  1. Seteko air tu..alhamdulillah puas minum..cantik tempatnya.

    ReplyDelete
  2. Aku suka suasana tempat nya g terlalu rame bs nikmat santai santai menyantap hidangan
    Tapi kendala saya disini susah sekali tmpt cafe atau makanan yg menyediakan kopi hitam yg khas
    Aku sangat menyukai kopi hitam asli

    ReplyDelete
    Replies
    1. di sini ada kopi hitam cuma saya prefer tea😄

      Delete
    2. wah kakak suka nya makan di tempat yang sepi nih, dan padahal seru lho makan bareng teman-teman dan sambil nggoisipin tetangga hehehe :D

      Delete
    3. kalau seorang prefer tempat sebegini. kalau ramai2 KFC pun boleh😆

      Delete
    4. boleh juga nih kakak ajak saya makan ke kfc, tapi kak anies yang bayar ya :D

      Delete
    5. bisa diatur, dong! datang sahaja ke Kuala Lumpur... KFC? McD??? bisa ajaaaaa hahahahahaha

      Delete
    6. wah pengen juga nih bisa terbang ke malaysia, kebetulan adek ponakan saya 2 orang sekarang kerja di restoran kuala lumpur, tapi nggak ada uang nih kak untuk main ke sana, biaya transportasinya katanya mahal hahaha :D

      Delete
    7. datanglah! cari ticket murah Air Asia. pasti ada.adek ponakan itu kerja di restoran mana ya? mungkin saya boleh makan di restoran itu nanti selepas ramadan

      Delete
  3. Pernah nampak.. Tak tersinggah je lagi.. smoky buttermilk pasta nampak menarik.. Nanti bolehlah singgah dan cuba.. :)

    ReplyDelete
  4. tgk kan makanan tu rasa macam xckup jer klu cik nor makan..hihi.. air tu cik nor xbrapa suka sangat..haha. tp ni kdai org have2..haha

    ReplyDelete
  5. nanti kalo kita pi KL, bawak datang sini tau!

    ReplyDelete
  6. Yumm. Tak pernah try lagi kedai ni.

    ReplyDelete
  7. Menggoda nih smoky buttermilk pasta-nya, terus suasananya adem. Bikin betah berlama-lama direstoran ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah. mau duduk lama2 nanti lagi banyak $$$ yang keluar hahaha

      Delete
  8. Saya pun kalau lone ranger biasa cari restoran yang tak ramai orang. Best sikit nak lepak lama2 tanpa segan silu tanpa terasa orang tengok..kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan apa. kesian mereka yg dtg ramai x de seat. kite sorg tanpa sedar kongker 3 seat hehehe

      Delete
  9. Selalu kalau beli pasta atau adik-beradiknya, portion dia memang nampak macam kecil tapi bila makan, alhamdulillah, rasa kenyang. Itu yang saya perasan la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. malam tu sy x mkn sbb kenayang lg hehehe

      Delete
  10. sedap yea..tengok rupa pun nampak sedap

    ReplyDelete
  11. itu makanan apa teh yang pertama itu,..jadi penasaran lihatnya,..kok seperti rujak ya,...atau apaan gitu,..he-he

    ReplyDelete
    Replies
    1. smoky buttermilk pasta, mas..

      Delete
    2. bidih,..keren namanya teh,..

      Delete
    3. Wouw ...

      Berasap, kak ?.

      Mungkin pengaruh dari smoked masakannya ya, makanya dinamakan demikian ..

      Delete
    4. mas hima, berasap dalam mulut dan perut hahahaahah

      Delete
    5. Wwwwwwwkkkkk ...

      Aku langsung terbayang .. perut dan mulut berasap, jadi seperti ... nagaaaaa ...

      😂😂😂

      Delete
    6. so, jangan dekat! nanti kena sembur dengan api! hahahahah

      Delete
  12. i sure suka kalau diajak ngeteh di sini.
    open air concept tu sure best kalau hari hujan. nampak hujan turun lah kan.

    ReplyDelete
  13. wah baru pernah lihat ini saya kak makanan carbonara, kelihatan sedap ya, apalagi kalau di makan, pasti rasanya mantap ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu bukan carbonara. itu smoky buttermilk pasta

      Delete
    2. owh smoky buttermilk pasta ya kak, maaf ya kak kalau salah nama hahaha :D

      Delete
  14. sebuah idea yang unik lagi Library coffee bar tak pernah tengok seperti ini kat Indonesia

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah buka satu kiosk macam ni kat sana hehehe

      Delete
  15. coffe bar dengan suasana nyaman, atap kaca terasa terang dan tidak membosankan.

    ReplyDelete
  16. salam.

    hi anies....

    napa tak nampak buku pun kat situ.
    ke library makanan dan minuman?
    hihihi

    ReplyDelete
  17. Aduh sayang carbonaranya habis padahal enak loh. Tapi untung aja ada Smoky Buttermilk pasta yg tak kalah sedapnya

    ReplyDelete
  18. itu spageti karbonara bukan? pengen nyobain teh earl grey

    ReplyDelete
  19. Saya jadi ingin merapat juga nih.

    ReplyDelete
  20. Sihat sangat sis minum tea tuu. Hehe tapi kalau terlebih minum sihat lagi ke kira ekk? Haha

    ReplyDelete
  21. Nampak cosy Dan classy Tempat dia

    ReplyDelete
  22. Smokey buttermilk dengan daun kari tu boleh ngam rupanya..hihi boleh la cuba ni nanti bila ada kesempatan 😋

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg ngam sgt tp kalu letak byk jenuh nk keluarkan daun kari ms mkn hahha

      Delete
  23. Terbuka selera tengok buttermilk pasta tu bw malam2 ni.. sedap juga klu ada masa singgah juga ke sini nanti. Thanks sharing Anies.

    ReplyDelete
  24. wow nk pi la nanti.. jommmm

    ReplyDelete
  25. turun kl nanti tak sempat nk jumpa.. kena turun bln 9 pulak

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆