LFC World Kuala Lumpur 2019

10:30 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Kalau tak silap, ini kali ketiga ia diadakan di KL. 3 tahun lepas, anies pergi dengan blogger Sal (boleh baca kat SINI). tapi tahun ni pergi seorang je sebab Sal kurang sihat.

berlangsung di Center Court 1Utama, event ini merupakan salah satu aktiviti santai khas untuk penyokong2 LiverpoolFC di Malaysia.

macam2 program diatur dan kemuncaknya adalah sesi meet & greet ex-player Liverpool yakni Sami Hyypia, Jason McAteer dan Steve McManaman. 

selain itu event ini turut mengadakan Live Viewing Party di mana para penyokong berkumpul untuk menyaksikan pertembungan antara Cardiff City vs Liverpool di perkarangan 1Utama.

yang ni anies tak join sebab game start pukul 11.00pm. Ahad pula tu. mana laratttt esok nak kerja nak oiii.. tak apa...yang penting Liverpool menang. sorry Cardiff. we can't save you from the relegation spot.

anies ke sini pada hari last (21hb) sebab nak jumpa (tengok) Sami Hyypia. sebelum ni tengok dari jauh masa dia datang SNBJ 2011 yang lalu. laa ni bila dah dapat tengok depan2, ya... dia memang tinggi sampaikan si Reem Shahwa kena mendongak masa interview dia hahaha...😀😀

so, what's your opinion about this event? hmm... rasa macam terkilan sikitlah dengan LFC World kali ni. ni just pendapat anies je ya... tak ada kena mengena dengan orang lain:

venue event sempit sangat. bila ramai yang menyerbu, terpaksa berhimpit-himpit esp. di ruang tengah. beza dengan event sebelum ni, venue yang dipilih agak luas dan banyak aktiviti lain boleh diletakkan / dilakukan dalam satu tempat.

lepas tu, tak seperti sesi meet & greet sebelum ni. siapa2 sahaja boleh jumpa ex-player tapi first come first serve laa... kali ni, bukan sahaja kena daftar, siap ada tag tertentu! paling tak sedap yang anies dengar, kena bayar! what??! nak jumpa ex-player je kot? bukannya nak suruh dia buat aksi timbang bola. just nak autograf and ambil gambar je!😠😠

tak apalah. benda dah lepas. kalau dah peraturan macam tu. mungkin juga kot LFC World kali ni diambil alih oleh pengurusan baru. so, terima jelah.

dan, ni jelah gambar yang sempat anies snap... kalau nak tengok gambar fasal LFC yang lagi gempak, tunggu anies sampai Anfield dulu ya...insya Allah...😀😀😀

poster ni dah berlegar2 di alam maya since Februari. credit gambar

sorry, gambar blur... depan pintu masuk... see? sesak, kan? ni baru penyokong Liverpool KL/ Selangor je kot. belum satu Malaysia datang serbu... ya, masa ni Sami Hyypia ada kat main stage tapi macam tak best je bila berhimpit kat kawasan yang sempit...

macam biasa...mesti ada booth jualan jersi original LFC dan LFC official merchandise... yang tak ada jersi LFC lagi tu, memang akan serbulah sebab LFC Store kat Bukit Bintang tu dah tutup. lepas ni kalau korang nak cari barangan LFC, terjah je mana2 kedai Al-Ikhsan seluruh Malaysia...

antara aktiviti yang disediakan... yang nak test skill kalahkan Allison Becker, boleh ke sini...

konon2 macam ada kat bilik persalinan pemain kat Anfield... kononnya laa... eh, baru perasan. keempat2 nama players tu scorer masa lawan Porto hari tu hehehe...

aksi sebelum Sami Hyypia sampai. street soccer show...

Reem Shahwa...MC yang tak asing lagi kalau ada event Liverpool...dia memang die hard fan Liverpool... Reem tengah interview Sami...

Sami Hyypia... antara legenda LFC, Istanbul hero dan CB terbaik yang pernah beraksi untuk Liverpool selama 10 tahun (1999 - 2009). oh ya... kalau Steven Gerrard injured, dialah kapten. paling diingati, dia jadi kapten di final UEFA Cup (now Europa League) ketika LFC menewaskan Alaves pada musim 2001/2002 sekaligus melengkapkan trofi ketiga LFC pada musim tu. what a moment!!

last but not least... bak kata abang, hanya legend je yang boleh pegang... hahahah. korang tau tak ni piala apa? tak tahu? pergi masuk gualah!!
 oh ya lagi satu. tahun ni Liverpool akan angkat piala ni untuk kali keenam. sorry Spurs, por favor Barca, het spitj me Ajax hahahahahaha😆😆😆😆😆😆

okey, tu je anies nak kongsi hari ni... ni entry auto published. mem besar hilang dari radar seketika... thanks 4 reading...

daaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

47 Your Words of Lo♥e

  1. Penggemar Liverpool wajib ikut nih, hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah saya juga dong mau ikutan, kalau ada yang gratisin getu hehehe :D

      Delete
    2. yang gratis ada. tapi duduk di luar😆😆😆

      Delete
  2. ermm..nak g msk gua la..kita bkn mnat bola pun..haha.. sebut jer piala or pmain sah2 xthu apa2..haha

    ReplyDelete
  3. waduh asik nih teh bisa ketemu pemain bola luar negeri,..bisa foto-foto bareng,..tim kesayangan liverpool ya teh,..he-he,..y kit beda teh saya tim kesayangannya barcelona,..ea

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau begitu kita bertemu pada 1 May ya (1st SF Champions league) di nou camp ;-)

      Delete
  4. tapi walaupun berbeda-beda kita haruslah tetap sehati,..ha-ha

    ReplyDelete
  5. Nak jumpa, bergambar dan dapatkan autograph ex-player tu mahal tak kena bayarnya? Hihi..kalau die-hard fans depa tu musti tak kisah punya laa 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya itu yg sy dgr sendiri dr staf / organizer. sblm ni FOC je

      Delete
  6. Hai Kak Anies...
    Wah Kak Anies pecinta bola ya?
    Nonton Liverpool...
    Kalau aku suka dengerin temen-temen cerita bola saja.
    Enggak sampai ikutan nonton.
    Nggak paham banget.
    Bingung.
    Hihi...
    Kalau ikut nonton malah diomelin karena nanya mulu.

    Tapi, kelihatannya seru banget acaranya itu.

    Terima kasih Kak sudah ajak aku jalan-jalan.
    Salam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi mbak einid..
      ya sy mmg suka sepak bola esp liverpool
      biasalah tu. saya faham bukan semua perempuan suka bola😄

      Delete
  7. wah ternyata banyak banget ya kak penggemar club liverpool fc disana, disini juga banyak kak yang suka liverpoll karena main bola nya bagus :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya sangat2 ramai. 2011, masa team liverpool ke KL, almost 80 000 fans hadir ke stadium menonton liverpool vs team MAS

      Delete
    2. luar biasa ya fans nya bisa sebanyak itu, pasti seru ya kak bisa kumpul bersama fans dan bisa jumpa sama player foot ball liverpoll, apalagi kalau bisa foto selfie bersama mereka, pasti lebih mantap ya kak ;)

      Delete
    3. ya fanbase liverpool memang ramai sbb liverpool sudah dikenali di malaysia sejak 1970an. no wonder fans nya ramai di sini

      Delete
  8. Wowww..ramainya orang - orang berkumpul, sedang apa yach...? Bagi - Bagi bajukah,hehehe....Mau ah...saya beli satu... :)

    FOto dipaling bawah artikel, Mbak Anies yach... ?

    Ohy...kapan bagi bagi hadiah lagi, buat yang berkomentar disini... ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya akan beritahu penerimanya pada 1st july 2019

      Delete
  9. Kapan kapan ikut nonton bareng nih Mba, salam kenal

    ReplyDelete
  10. o la la! You are Liverpool ..... Saya suka semboyan club ini..."You are never walk alone"

    ReplyDelete
    Replies
    1. mbak harus suka lagu You'll Never Walk Alone juga😆

      Delete
  11. seru sangat,,, meriah sekali, seronok nampak kah?

    ReplyDelete
  12. Mampu baca dan tengok je.. sha tak minat bole.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dapat laa ilmu sikit yg sy ni liv supporter hehehe

      Delete
  13. Wahh best juga ni.. terbaiklah Liverpool!

    ReplyDelete
    Replies
    1. liverpool mmg terbaik smpi kiamat hahahaha

      Delete
  14. perghhh dahsat ek korangg ni...nasib lerr kita ni tak minat bola sangat...biashe2 ajee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni benda kecil je. benda dahsyat belum buat lagi (pergi anfield) hehehe

      Delete
  15. wah penyokong tegar liverpool nih, aku suka satu klub sepakbola je JDT

    ReplyDelete
    Replies
    1. JDT pun seri je dengan pahang semalam hahaha

      Delete
  16. Go Chelsea Go! Go! Go Chelsea Go! Eh, silap rumah :P

    ReplyDelete
  17. siapalah yg jd tukang snap tu. hahahah

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆