Dating dengan blogger Sal @ The Manhattan Fish Market, Sunway Putra Mall

10:30 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Sebenarnya anies up entry ni bersempena birthday Sal bulan ni. so, happy birthday Sal... mudah2an sentiasa dimurahkan rezeki, diberkati usia dan cepat jodohnya... aminnn... korang tolong amin kan sekali ya!

ko nak hadiah ke, Sal? nantilah... tunggu bulan depan ya. Liverpool menang BPL / UCL nanti dapatlah hadiah nanti. kalau kasi sekarang tak syok laa pula hahahaha...

kepada yu ols yang belum follow blog Sal, sila ketik kat SINI ya. kasi dia tersedar sikit. dah lama sangat dia tak update blog. asyik layan Torres je hahahaha

okey, cerita ni bersambung dari SINI.

dari PWTC, kami menyeberang ke Sunway Putra Mall. since tak jumpa karipap kat PWTC, kami try cari kat sini. manalah tahu kan... ada jual karipap kat sini 😆😆😆😆 memang ada pun karipap kat Cold Storage tapi bila nampak TMFM, terus perut nak kan nasi hahaha... setelah sepakat membawa berkat, kami pun terus masuk dan order...

anies order Mediterranean baked fish. tak silap tu nama dia kot. sedap! rasa macam makan sambal hijau Thai. tak pun mungkin sebab dah kebulur. yalah, dah 4pm baru nak makan nasi. hahaha

Fried Calamari. Sal yang order. dia kata dia tengah diet hahahah diet lah sangat... 

kami pilih Melon Breeze. ingatkan air buah biasa rupanya ada soda di dalamnya... aduhhh... punah diet hahaha

tak tahulah apa motif snap gambar ni. nak makan tissue kot😆😆😆 hmm tak pun consider ni birthday cake Sal hahaha

snap lah juga sekeping. bukti kitorang memang betul2 dating. bukan sembang lembu pun boleh terbangkosong hahaha

lepas makan, solat Asar then kami terus naik tren balik ke destinasi masing2. thank you Sal. insya allah, sebelum hujung bulan nanti kita dating lagi ya. kat mana tu? syyhhh... rahsia ;-)

thanks 4 reading... daaa...

p/s BW sebelah petang nanti...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

50 Your Words of Lo♥e

  1. semoga jumpa jodoh sal. heheheh.. ramai pulak orang makan kt manhattan sana.

    ReplyDelete
  2. bila nak dating nagn cik nor yer cik anies?haha

    ReplyDelete
  3. Di medan ada juga kak Manhattan Fish Market, rasa menu-nya lumayan nikmat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah, business international kan... tapi tak boleh makan di sini selalu... $$$ terbang hahaha

      Delete
    2. Iya kak, harus hemat juga biar gak selalu tergoda :D

      Delete
  4. Barakallah fi umriik, salam untuk teman kakak.. Smoga diberikan usia yang berkah dan bermanfaat...

    Humm seru ya bsa ketemu temen mah. Lah aku, udah merantau, jauh dri temen" hihi dsni ktemunya sodara mulu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin... tapi tak selalu ketemu. sebab masing2 busy mbak

      Delete
    2. Hehe iya sih kak. Tapi seenggaknya bsa ketemu udh alhamdulillah bangt.
      Aku dan temen malah ngrayain bareng...

      Delete
    3. oh ya ke? tak apa... busy kerana perkara baik tak mengapa...

      Delete
    4. Hihi iya kak bener bant. Kalo sibuknya perkara gak bener, barulah bsa dikomen ehehe

      Delete
  5. amin.. sal nmpak kurus.. heahaha

    ReplyDelete
  6. Wewiit, syoknya depa dating. Hehe ;)

    ReplyDelete
  7. ANIES N SAL NMPAK HEPI BERDUA...MOGA UKHUWAH KEKAL SELAMA

    ReplyDelete
  8. Fried calamari plus dipping...sedaaap

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy x sempat nak rasa tengok je sal makan hahaha

      Delete
  9. Di bandung saya pernah menjumpai manhattan fish ini tapi sayang sekali tdk pesan
    Aku tergoda sama yang gambar pertama terbayang saja seandainya nanti lewat lagi ta coba pesen sepertinya menggiurkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya rasa semua international restaurant ada di bandung. tidak begitu mas? hehehe

      Delete
  10. ehm lama sangat tak ke sunway putra mall... manhattan fish sedap tu...

    ReplyDelete
  11. Wuaaah .. kalau jam 4pm baru sempat makan nasi setelah seharian sibuk, sudah pasti jadi jaminan seporsi jumbo mediterranian baked fish pun bakalan langsung ditancap habiiis ...
    Wwwwwkkkk :D

    ReplyDelete
  12. Happy birthday sal. Aish terus teringin nak makan TMFM ni. Lama tak singgah makan sini.

    ReplyDelete
  13. sedap sedap sekali makanannya kak, bagi-bagi kak biar jadi amal sedekah bagi para blogger :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau perut tengah lapar memang sedap mas haha

      Delete
  14. Last two week, teman pegi jugak ke Fish Manhattan nie dengan family... try lobsternya... tapi macam tak menepati cita rasa la pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin try makan lobster kat kota kinabalu pulak pasni hehehehe

      Delete
  15. semoga persahabatan korang kekal selamanya

    ReplyDelete
  16. Wah bestnya jumpa sal Dan bestnya makan Manhattan fish market

    ReplyDelete
  17. waaaa kita tak pernah pergi manhattan ni...selalu lintas aje depan restoran dia tengok segala seafood dipamerkan..hahaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. lps bc entry ni boleh laa singgah kot heheheh

      Delete
  18. wah kapan ya saya bisa dating sama kak anies, pengen banget bisa tanya tanya sama kak anies, apa rahasianya bisa aktif ngeblog sampai bertahun-tahun, kok bisa istiqomah begitu ya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh mas... jemput datang ke malaysia...


      tak ada apa2 rahsia mas... saya cuma suka menulis dan berkongsi activity... itu sahaja ;-)

      Delete
  19. alaaa ni jeles ni.. deting makan sedap tak ajak. hehe jomla nanti kita jumpa. xdan ritu nak sambut besday Kak Sal. wish jee =D

    kak jampi sikit kasi dia rajin update blog dia. brabok teruk tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa sapa suruh duduk penang. duduk bangi kan best hahahahaha

      Delete
  20. Nasik tu nampak sedap je..kalau makan kat sini amek platter set, tapi dah lama tak pi makan pun..

    ReplyDelete
  21. Ada pun gambar dengan kak Sal :D

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆