#PremiereWithBudiey #BudieyDotCom #MillyDanMamet

10:24 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Synopsis:

filem ini menceritakan tentang Milly yang akhirnya berkahwin dengan sahabatnya sendiri iaitu Mamet. Mamet adalah seorang chef manakala Milly pula bekerja di bank sebelum meletak jawatan untuk menjaga anak mereka, Sakti manakala Mamet mengambil alih tugas bapa mertua di kilang jahit.

suatu hari Mamet bertemu rakan lamanya, Alex dan hasil pertemuan itu mereka mula bekerjasama untuk membuka sebuah restoran kerana ketika itu Alex sudah mempunyai pelabur yang bersedia untuk melaksanakan rancangan mereka. pelabur tersebut adalah teman lelaki Alex. rancangan untuk membuka restoran berjaya selepas Mamet berhenti bekerja dengan bapa mertuanya dan kembali bekerja sebagai chef.

namun situasi itu secara tidak langsung membuahkan masalah terhadap rumah tangga Milly dan Mamet.

apa yang terjadi pada Milly dan Mamet? mampukah mereka mempertahankan mahligai perkahwinan kerana konflik yang timbul?

komen:

2 minggu berturut2 tengok filem dari seberang... tapi untuk filem ni, anies memang recommend sangat korang pergi tengok! memang kelakar habis! bergema panggung dengan gelak ketawa. bila tamat, dapat tepukan dari penonton. so apa maknanya tu? tentulah sebab cerita ni best!

ada yang cakap, cerita ni sambungan Ada Apa Dengan Cinta. nope! bukan sambungan. tapi ia cerita fasal kawan2 Cinta. walaupun Cinta, Maura dan Karmen ada dalam filem ini tapi ia cuma 'sipi2' je.

dari segi jalan cerita, memang tersusun dan laju. walaupun ada scene situasi tegang tetapi pengarah berjaya menyelitkan elemen lucu jadi penonton tak terlalu lama hanyut dengan scene tersebut.

so, daripada ⭐⭐⭐⭐⭐anies beri ⭐⭐⭐⭐. filem ini bakal menerjah wayang mulai esok, 7 Mac 2019! pergi tengok tau! sebab memang berbaloi2!

terima kasih budiey atas dua pass tayangan premiere ini. ya, filem ni dah ditayangkan di Indonesia akhir tahun lepas...

sama macam minggu lepas. sebaik masuk panggung, skrin ni tak berubah2. rupanya... para pelakon nak menyapa penonton sebelum tayangan. sorry tak dapat nak snap masa diorang dalam panggung sebab lighting tak best. cuma yang ada ni haa...

bertemu barisan pelakon di lobi TGV, 1 Utama... rasanya yang datang tu Milly (Sissy Priscilla) dengan Mamet (Dennis Adhiswara)... dapat tengok dari jauh pun cukup laa... 

official trailer. credit video

selamat menonton!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

42 Your Words of Lo♥e

  1. Penasaran juga ni nontonnya, karena gak membahas cinta aja, ada bahas restorannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi banyak tentang hubungan milly dan mamet

      Delete
    2. Gpp kak, lihat kakak bikin bintang review-nya jadi penasaran..

      Delete
    3. janga lupa tonton ya. lucu banget

      Delete
  2. Wah.. menarik bila pelakonnya turut ada sekali.. Kalau dah bergema gelak ketawa dan tepukan dari penonton memang bestlah filem nya..

    ReplyDelete
  3. cerita yang berbentuk kekeluargaan memang best

    lebih best kalau cerita yang kelakar macam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best n seronok sbb ketawa sepanjang ms

      Delete
  4. ku igt citer omputih td..haha.. rupanya citer dari seberang..hehe

    ReplyDelete
  5. Wah, filmnya lucu ya? Jadi penasaran. Tapi AADC nya pun aku belum pernah nonton, lho. Jadi entahlah apa aku bisa ngerti jalan ceritanya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya mbak lucu banget. tak mengapa kalau belum tengok AADC sbb tak ada kaitan dgn filem ni

      Delete
  6. Macam best ni. Boleh jugak gi tgk

    ReplyDelete
  7. Budak2 sesuai tengok tak wak? Sekarang nak tengok wayang kena tanya anak2 dulu..hurm

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je. tapi faham ke anak2 nnt? mmg pekat dia punya dialek

      Delete
  8. waaahhhh bestnyeee terbaklahhh

    ReplyDelete
  9. best pulak tagline nya. ini bukan cinta dan rangga. hahahhahahhahahaha

    ReplyDelete
  10. i suka sgt tgk cerita indonesia. teringat dulu2 masa bebudak lg dah minat.

    ReplyDelete
  11. Saya suka film ini, apalagi di perankan oleh komedian..lucu

    ReplyDelete
  12. Kalau Anies kata best mesti nak kena pergi nonton ni

    ReplyDelete
  13. hello beiibbyyy ,,,,,,
    ni kita bocorin sdkt rahasia yaaaa,,,hmmm,, ap ya kira"? hehehe
    RAHASIANYA ,,,, ad promo loh di WWW.FANSBETTING..CO
    nah untuk itu bisa langsung add aj kontak kmi dan bertny" lebih lanjut untuk info PROMONYA ya
    >>>fansbetting<<<BBM : 5EE80AFE ^o^
    WA @ +855 963 156 245
    line @ fansbetting
    wechat @ fansbetting
    bersama dengan kami CS fansbetting
    kami ucapkan semat siang dan selamat beraktifitas ya guyssssssss thankyouuuuu ^O^

    ReplyDelete
  14. Masa tengok trailer dah pasang impian nak tengok heheheh

    ReplyDelete
  15. Kelakar yea..nak tontonla movie ni

    ReplyDelete
  16. kalau tak singgah sini tak tahu menahu ada filem ni.. tak update sangat dah sekrang. kena tunggu available online le.. hehe..

    ReplyDelete
  17. Tahun ni belum tonton filem indonesia lagi.. menarik juga klu menonton ni nanti.

    ReplyDelete
  18. tak tgk lg.. last bikers kental.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆