Try Kürtőskalács

1:13 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Selain kek dengan coklat, anies juga 'pantang' dengan ais krim.

so baru2 ni Rollney buka branch kat Sunway Pyramid. Rollney ni famous sebab dia jual dessert ter-famous kat Europe yakni Chimney Cake a.k.a Kürtőskalács

Kurtoskalacs ni asal dari Hungry. ia sejenis chimney cake diuli dan diadun sama seperti tempat asalnya dan dibakar juga mengikut kaedah tradisional. chimney yang siap dibakar akan ditambah dengan pelbagai perisa seperti coklat, matcha dan juga ais krim.

tapi dalam banyak2 dessert kat Rollney, kon chimney cake yang paling femes sebab topping-nya adalah ais krim dan ditambah dengan coklat, sos manis dan macam2 lagi.

so hari tu anies pilih matcha crunch cone sebab nak rasa kelainan.

matcha crunch cone ni nampak kecil tapi once dah ngap, kenyang oiiii... ais krim tu perisa vanilla dan ditaburi serbuk dan sos manis matcha. kit kat green tea pun terselit sekali... yummy!!!

inside chimney cake... ada cornflakes dan serbuk Oreo...

selain matcha crunch cone, Rollney turut menawarkan honey bretz cone, OG cone, lotus heaven cone dan berry dream cone. sila zoom gambar ni kalau nak tengok harganya ya...

ramai betul umat manusia kat Rollney masa ni...

Rollney cawangan ketiga selepas Johor Bahru dan Penang. lokasi kat Sunway Pyramid ni terletak di LG. berhadapan dengan kawasan permainan kanak-kanak...

okey tu je nak share... hari ni tak dapat nak BW... btw, terima kasih kerana sudi tinggalkan komen...

thanks 4 reading...
daaa....

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

42 Your Words of Lo♥e

  1. untung la tayang aiskrim..tp bila nak belanja kita. Sedap plk kita tgk aiskrim tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite dah ckp dtg kl kite blanje tp tu laa x mo dtg x dpt laa ;-)

      Delete
  2. Hari tu baru baca pasal ais krim ni dekat blog siapa entah. Ais krimnya nampak sangat mengenyangkan.

    ReplyDelete
  3. Ya Allah.. sedapnya anies.. Teringin pula nak rasa..
    (Terima aksih ye komik dan hadiah yang lain tu.. sangat menghargai..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2... jemput laa rs kt sunway pyramid ;-)

      Delete
  4. Baru tahulah saya kalau Kurtos Kalacs merupakan kuliner khas-nya Hungaria.. Jadi penasaran sama rasanya, apalagi ditambah es krim semakin menambah selera..

    ReplyDelete
  5. SEDAPNYA AISKRIM..MUSIM PANAS LA NI NK MKN AISKERIM JE

    ReplyDelete
  6. Wah, heavennya! Kat Terengganu ni nak jumpa Baskin Robin pun payah apatah kedai aiskrim best camni..nangis

    ReplyDelete
  7. Tertarik tengok.. nampak sedappp. Saya baru tau Rollney ada kat sunway pyramid.. ok, nak try jugalah nanti.

    ReplyDelete
  8. Yakin nih kak Anies pantang makan es crem ... hahahaha ...
    Lihat secreamy dan sekeren itu tampilannya, siapapun pasti tergoda untuk pantang makannya, termasuk juga kak Anies :D

    ReplyDelete
  9. Ice creamnya bikin ngiler..yummy

    ReplyDelete
  10. omaigaddd menyelerakan..tapi sejenis yang ak suka perisa matcha..hahah tapi harus cuba ni

    ReplyDelete
  11. Wah es krim rasa green tea, enak sekali nampaknya ya dah gitu tambah kitkat lagi sedap , salam kenal dari Indonesia :)

    ReplyDelete
  12. hurmm... memang ada bentuk chimney eskrem tu tapi camne kalau kek macam mana pulak ya

    ReplyDelete
  13. kita geng suka makan kek, coklat dan ais krim hahaha

    ReplyDelete
  14. Suka banget sama es krim. Dan, kesemuanya menggoda selera..jadi terbawa mimpi waktu tidur hihihi

    ReplyDelete
  15. hargapun not bad..

    mampu tengok jer kalau belum gaji

    ReplyDelete
  16. nampak sedapnya matcha chrunchy cone tu

    ReplyDelete
  17. cuasa panas panas la nie... aiskrim laaa ubat nyer

    ReplyDelete
  18. hello beiibbyyy ,,,,,,
    ni kita bocorin sdkt rahasia yaaaa,,,hmmm,, ap ya kira"? hehehe
    RAHASIANYA ,,,, ad promo loh di WWW.FANSBETTING..CO
    nah untuk itu bisa langsung add aj kontak kmi dan bertny" lebih lanjut untuk info PROMONYA ya
    >>>fansbetting<<<BBM : 5EE80AFE ^o^
    WA @ +855 963 156 245
    line @ fansbetting
    wechat @ fansbetting
    bersama dengan kami CS fansbetting
    kami ucapkan semat siang dan selamat beraktifitas ya guyssssssss thankyouuuuu ^O^

    ReplyDelete
  19. aduh hai
    sedapnya...cuaca panas dpt ais krim
    mmg marveluss gitew

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆