Singgah Kilang Carpet Prima @ Nilai 3

11:44 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Alang2 dah masuk Nilai, kami singgah sekejap kat sini.

sebelum singgah tu sempat jugalah Google artikel2 berkaitan. okey ke tak tempat ni, harga macam mana, karpet dia okey ke tak... rata2 feedback positif je, so apa tunggu lagi? jom terjah!

lokasi Kilang Carpet Prima (KCP) ni pun senang je. kalau tak silap anies, ia betul2 bertentangan dengan 'mini Eiffle Tower' Nilai 3. kalau tak tahu, Google Map / Waze je.

ruang parking pun luas. tak dapat parking depan pintu masuk, sebelah KCP ada tanah lapang. tapi kalau pergi time nak dekat raya, hmm... rasanya kena cop parking kot hahaha...

sebaik melangkah masuk, terkedu sekejap. mak ai... punyalah banyak pilihan karpet. bukan karpet je, alas kaki, cadar, tilam TOTO sejadah, langsir dan macam2 lagi. pendek kata, memang rambang laa nak pilih.

bahagian kiri KCP (dari pintu masuk), diorang tempatkan karpet2 mahal dan karpet2 handmade. fuhhh... dia punya harga boleh dapat motosikal sebijik hahaha... tapi memang cantik, halus, berseni dan sangat2 berat! ori punya karpet dari Iran dan Turki.

dari satu tempat ke satu tempat kami belek2 karpet yang berkenan. harga setiap karpet tergantung kat sebelah atas berserta saiznya. bila dah dapat yang berkenan di hati, kami terus panggil pekerja KCP. anies perhatikan para pekerja KCP ni peramah walaupun diorang tak berapa fasih cakap BM (you know who they are). tapi willing to help walaupun kita sekadar nak tengok2 je karpet yang ada.

bila dah dapat karpet, terus angkut ke kaunter dan bayar. kalau berat, para pekerja KCP akan tolong angkat sampai ke kereta. kat sini terima cash, debit dan kredit card. berhutang je yang tak boleh... kalau karpet mahal tu, tak tahu pulak anies. boleh bayar ansuran or sebaliknya...

sebahagian gambar yang sempat anies snap...

ni laa bangunannya... besar yok! pintu masuk kat sebelah Range Rover tu...

yang selain karpet...ada yang murah ada yang mahal...

kalau tak silap kat kat bahagian karpet Turki. nampak tak tag harga yang tergantung tu? maka berhuhu laa kita hahaha

karpet handmade dari Qom, Iran. cantiknya lahaiiii... dah laa lembut, kalau pijak sure tenggelam kaki hehehe... tapi bila angkat, berat yak mat. kalah berat tong gas

yang kecil tu sejadah tau. sejadah handmade, juga dari Qom, Iran. berat juga. kalau nak letak dalam dulang hantaran,  rasanya kena angkat dengan kren kot hahahaha....

sebenarnya anies berkenan dengan anti slip runner tu. sebab tu anies siap bentangkan then snap. but, at the end tak beli pun hahahaha....

'jelajah' sampai sini je. tak larat nak terjah sampai belakang tu...

yang besar, yang kecil, yang bercorak, yang plain, yang tebal, yang nipis... ehhh semua adalah kat sini! 

make sure korang tengok tag harga yang tergantung tu betul2. kalau tak sure, tanya je pekerja KCP tu ya...

anies beli karpet apa? ehhh mana boleh tunjuk. nak tengok datanglah ke rumah ya😁😁😁

okey tu je nak share...

thanks 4 reading

daaaa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

47 Your Words of Lo♥e

  1. ni kalau bawak mak pi ni ka.. hahaha

    ReplyDelete
  2. adussss kena pergi rumah baru tahu karpet apa hahaha misteri betul gayanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah meh laa jemput dtg. skrg kn tgh raya

      Delete
  3. Nilai 3 ni kalau my mum pergi mesti dia rasa tak nak balik sebab semua kedai dia nak pergi. Hopefully she does not know about this place. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok. kalau ke sana pastikn jgn lalu dpn bgnn ni ya ;-)

      Delete
  4. Puas hati tengok macam ni.. banyak pilihan...

    ReplyDelete
  5. Banyak juga pilihannya, jadi bisa pilih sesuai kebutuhan..

    ReplyDelete
  6. keren nih permadaninya, bisa pesen pa ngggk nih

    ReplyDelete
  7. Wah.. nak kena datang rumah anies nie.. nak tengok beli carpet apa.. hehehe..

    ReplyDelete
  8. Karpetnya keren-keren sekali. Jadi ingin beli nih. Lempar satulah kemari :)

    ReplyDelete
  9. saya tak kisah pun apa karpet yang awak beli..

    tapi saya cukup kisah bagaimana rupa awak apabila berjaya membeli karpet tersebut..

    tak ada selfie pun hahaha

    ReplyDelete
  10. WAHHHHH.. mesti murah2 ni. :)

    ReplyDelete
  11. ciktim tak sampai lagi kat sini... tak tau laaa kalau sampai jadi cam mane ..hahahhaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau cik tim smpi sini habis laa semua nk diangkutnya nnt ;-)

      Delete
  12. Berhantu lah masuk kedai karpet, yang kecik pun dah ratus2..sabarla tengok yang besar2 cantik tu..

    ReplyDelete
  13. Karpet hand made, mahal tak? Berapa ye aggaran harganya kat situ...

    ReplyDelete
  14. KCP ni besar gila! Level gudang. Boleh pening nak pilih carpet, hehe.

    ReplyDelete
  15. Mak oih, rambang mata aih.....karpet berat2 ni cheq suka tengok di kedai saja, nak beli tu memang tidak la, sebab cheq suka hat yang ringan lagi 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. karpet yg ringan utk poket ringan. karpet yg berat utk poket berat hehehe

      Delete
  16. ahahaha amboi kemain angkat dulang hantaran dengan kren.. baik kasi jongkong emas hehe..
    karpet ni dia cem investment gak sikit2. beli and guna bila perlu (kalo kat rumah nenek ct la) time raya je keluar. time hari biasa tikar getah jela komeee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jongkong mas hantaran lain ct hehehe... biasa laa tu time raya laa nk tunjuk karpet mahal hehehehe

      Delete
  17. Bab karpet ni akak berbelah-bagi sbb akak suka tengok karpet tapi x suka ada karpet. Dulu sbb anak2 masi kecik, selau tumpah makanan, air, dll. Kotor. Skrg pula dah selesa x ada karpet. Cuma, rmh mmg nmpk kurang ceria tanpa karpet, so mmg plan nak beli karpet. Pening kepala nak pilih yg sesuai.

    ReplyDelete
  18. Fuhh besarnya kilang tu.. saya baru tau ni. Menarik dan nak pergi jugalah nanti.. tp kena cari time sesuai, tarik nafas panjang2, wallet pun stanby kena tebal sket hehee. Banyk pilihan tu.. best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau pegi tgh bulan mmg akan garu kepala hehehe

      Delete
  19. Tenggelam lah kaki dalam karpet lembut raya tahun ni. .. 😊

    ReplyDelete
  20. cantik2 karpet iran dgn turki tu... wahh best kalau dpt landing kt rumah tp jauh ler pulak nk bawa balik utara

    ReplyDelete
  21. kalau masuk tempat ni, memang meliar la mata ni.. rambang mata tau. :D

    ReplyDelete
  22. hello beiibbyyy ,,,,,,
    ni kita bocorin sdkt rahasia yaaaa,,,hmmm,, ap ya kira"? hehehe
    RAHASIANYA ,,,, ad promo loh di WWW.FANSBETTING..CO
    nah untuk itu bisa langsung add aj kontak kmi dan bertny" lebih lanjut untuk info PROMONYA ya
    >>>fansbetting<<<BBM : 5EE80AFE ^o^
    WA @ +855 963 156 245
    line @ fansbetting
    wechat @ fansbetting
    bersama dengan kami CS fansbetting
    kami ucapkan semat siang dan selamat beraktifitas ya guyssssssss thankyouuuuu ^O^

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆