Habiskan kodak @ Penang 3D Trick Art Museum

10:00 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Menutup entry 2018...

cerita ni berlaku bulan lepas. alang2 dah masuk Penang kan...

since lokasinya pun dekat (niat asal nak makan mi sotong tapi tak jadi sebab Q panjang giler and cuaca panas yakmat) kami pun just jalan kaki je muzium ni.

so benda pertama sebelum masuk haruslah ada tiket. entrance fee RM15 per person. jangan lupa sertakan sekali kad pengenalan ya. masa kami sampai orang tak ramai. lepas beli tiket, tup tup ramailah pulak... haha...

kami tak terus masuk sebab diorang kawal jumlah pengunjung rasanya. so kenalah tunggu sekejap sebelum dapat masuk.

sebaik masuk, mata melilau tengok sekeliling. blank pun ada sebab tak tahu nak posing macam mana... hahaha... nasib baiklah ada panduan macam mana nak posing.

terima kasih juga kat staf museum yang sudi membantu. bukan sahaja tolong snap kan gambar tapi juga ajar macam mana nak posing hahaha... memang kekok.

dari satu gambar ke satu gambar... sampailah ke gambar terakhir... memang seronok dan memang tak jangka kite boleh posing macam tu. tapi dengan syaratlah... kamera mesti baik punya... haha.. kalau tak rugi je. dah posing cun cun tapi kamera blur laa goyang2 laa... paling tak syok bateri tinggal 1 bar je😆

okey laa ni sebahagian gambar yang sempat di snap....

terima kasih mr. Oppo F5👶

tiket. 

lobi museum.

menunggu giliran masuk...

zam zam alakazammm... bawalah daku ke negara pasir berdengung😆😆😆

kuat ke tu nak halang dia keluar? haha... 

amekaw! amekaw! matilakaw! matilakaw!!

beria betul orang tu nak bunuh zombie hahaha

mengada2 betul. nak jalan pun suruh orang pimpin!

macam ye ye je burung tu bertenggek atas lengan haha...

membazir je buang teh tarik macam tu... dah lah seksi yakmat hahaha

nasib baik laa monyet2 ni sporting. kalau tak habis kena kejar haha...

tolonggg... macam mana nak naik ni???

lari lari!! dinasour nak kejar!!

ish budak ni! sibuk je nak ikut orang!

tolongggg!! jari siapa paling cun? hahaha

p/s mem besar 'hilang' dari radar buat masa ni... maaf ya tak dapat nak BW... yang dah komen terima kasih banyak2!
HAPPY NEW YEAR EVERYONE!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

58 Your Words of Lo♥e

  1. nama je orang penang tapi museum tu tak pernah sampai lagi. mee sotong tu pun tak pernah rasa. penah jugak attempt nak pergi tapi tengok manusia ramai yakamat.. memang kensel. x penah x ramai..

    ReplyDelete
  2. wahhh.. menarik ambil gambar kat sana :)

    ReplyDelete
  3. wow..dah boleh jadi model ni..pandai beraksi dpn kamera..:)

    ReplyDelete
  4. Tak pernah masuk lagi muzium 3d ini.. seronok juga tengok gambar-gambar yang Anies amik nie..

    ReplyDelete
  5. SELAMAT TAHUN BARU ANIES...MENARIK SEMUA PIC

    ReplyDelete
  6. Iya tak BW tidak apa-apa
    Aku tetap beri do'a
    Semoga selalu ceria

    HAPPY NEW YEAR 2019

    ReplyDelete
  7. kreatif...sporting je amik gambar gitu..

    ReplyDelete
  8. Menariknya tempat ni.. boleh juga buat list ke sini klu ke penang nanti. Klu dulu2 mmg tak cukup satu roll filem kodak klu mcm ni hehee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp kalau pandai amik gmbr jd cantik tu yg sy suka

      Delete
  9. alhamdulillah kita masih bisa menyapa walau hanya di dunia maya
    sudah di hari pertama nih tahun 2019
    semoga bisa lebih baik ya kedepannya

    ReplyDelete
  10. Fuh! Macam-macam gaya posing ha,...

    ReplyDelete
  11. Happy New Year, Anies! Gi jalan-jalan ke tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. slmt thn baru...x de laa...sy selesaikan urusan rumah

      Delete
  12. Ala kalau kami yang pi mesti tak jadi gambaq macam ni sebab terlalu besaq block habis background2 tu huhu. Anyway mee sotong hameed pata tu sedap.. Tapi bg kami macam worth a try ja.. Tak ada la mengidam lg lepas tu hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya allah akn trn dlm ms terdkt sbb org tu dah lama mengidam nk mkn mi sotong😆

      Delete
  13. haluuu kakak..!! selamat tahun baru 2019 ^^

    ReplyDelete
  14. menariknya, rietta xpernah pergi sini lagi...

    ReplyDelete
  15. dulu asyik entri jalan2 oversea ja.. hehehe.. ahkirnya..

    ReplyDelete
  16. haluuu kakak.. mana menghilang ni. hehe.. new year dah =P

    ada sesuatu untuk akak disini. cepat cepat !! ehehe..
    https://sitiyangmenaip.blogspot.com/2019/01/top-commentators-2018-blog-siti-yang.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih byk2 siti. really appreciate it!

      Delete
  17. Happy new year Anies.
    Amvoiii! bergambar sakan no...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu br suku sakan. blkg kamera lg dasat😆

      Delete
  18. Quite cheap eh dia punya tiket. Banyak tak tricks dia?

    ReplyDelete
  19. Wah ada tempat baru yer kat Penang tu

    ReplyDelete
  20. tk smp lg Penang 3D Trick Art Museum..tp slalu tgk juga kwn2 pi sini kalo cuti2 penang

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu dtg time cuti sek, jammed...dtg hari biasa hhehe

      Delete
  21. Masuk ke art muzium nie memang kena possing jerk... nak hasil lebih bagus, Camera dan poss pun bagus jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu jenis payah nk senyum jgn msk kot😆

      Delete
  22. Yang teh tarik tu tak menahan betul seksanya 🤣..tapi memang kretif betul la artisnya tu 😂

    ReplyDelete
  23. Menarik tempat ni.. orang Roman pun pandai buat teh tarik rupanya hehee :D :)

    ReplyDelete
  24. Wah, ramainya orang! Siap kena masuk separuh2 lagi...mesti best ni..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆