Banana Walk 2018 10K Steps

9:53 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Weeeeee... lama ya amatttt mem besar tak join event macam ni. sejak kaki injured (sila baca macam ex-pemain MU yang injured bertahun2: Owen Hargreaves😂😂😂) maka terpaksalah abaikan semua event macam ni sampai betul2 pulih

Alhamdulillah, Allah beri peluang untuk sembuh dan event ni adalah permulaannya... kita buat slow slow dulu. mana boleh terus berlari. badan pun tak fit lagi. tunggu dulu betul2 fit baru kita join event lari dalam karung guni ya... 😂😂😂

mulanya malas nak join sebab jauh. kat Cyberjaya pula tu. dah tu kena bangun awal pagi. tapi nak sihat punya fasal, kenalah nyahkan semua tu!

event ni FOC. syarat nak join just download apps Jom Run. so, pada Sabtu 2 minggu lepas, lepas Subuh terus bertolak ke Cyberjaya. since dah lama tak ke sana... haaa ambik ko... sesat barat hahaha...

event ni berlangsung kat depan bangunan Majlis Perbandaran Sepang. lepas parking kereta kat Masjid Raja Haji Fisabilillah, terus ke khemah untuk register.

setiap peserta akan dapat sehelai t-shirt kuning. anies boleh terlupa pulak nak bawa inner. at the end pakai baju 2 lapis. panas tu tak payah cakap laa... boleh rentung dibuatnya😆😆😆

sebelum event bermula, peserta akan berzumba dulu kira2 setengah jam. zumba dikendalikan 3 instructors. step dia nampak mudah and fun tapi... once dah buat fuhhh berpeluh ketiak! tapi besttt sangat. rasa macam tak cukup 1/2 jam berzumba.

lepas berzumba peserta pun dilepaskan. ada yang berjogging, ada yang jalan je, ada yang tolak stroller baby dan macam2 gelagat.

peserta tak diberitahu jarak yang perlu dilalui. tapi anies mengagak, jarak yang dikenakan hampir 5km = 10 000 langkah

fuhhhh memang best dan rasa fresh sangat. insya allah, ada rezeki panjang umur... bulan depan join event lain pula... nak sihat kannn... tak apa laa penat sikit pun...

dan sebahagian gambar yang sempat anies snap untuk tatapan korang...

khemah untuk register dan collect t-shirt...

antara aktiviti yang disediakan untuk kanak-kanak. yang dewasa pun ada sibuk menyempel hahaha

memang syok tengok aktiviti yang disediakan... rasa nak tumpang sekaki hahaha

sementara menunggu event bermula...

sebelum muka belengas, moh ler kite posing kat pentas utama dulu... haha

zumba instructor sedang bersedia sebelum memulakan acara...

acara bermula! pelepasan beramai2 dilakukan oleh Tuan Pengarah Majlis Perbandaran Sepang (kalau tak silap laa) and anies anggarkan kira2 2000++ peserta menyertai acara ni...

adaku kesah dengan baju besar dan menggelebeh? anak comel ni antara kanak2 yang menyertai acara ni... suka tengok mereka yang bersungguh nak tamatkan acara ni walaupun terpaksa jalan jauh...

sambil berjalan menikmati suasana pagi Cyberjaya. selamat pagi warga Cyberjaya!

last not least... dapatlah sijil penyertaan... boleh tambah kat resume hahahaha... ada ke majikan nak terima sijil macam ni? hahaha... selain sijil, of coz kami dapat pisang, air dan sedikit makanan. ada juga lucky draw dianjurkan tapi kami malas nak tunggu lama... matahari dah start terik. so, moh ler kite ke tempat lain... ke mana tu? tungguuuu

thanks 4 reading!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

34 Your Words of Lo♥e

  1. bestnya! sha takpernah join huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt ada ms join laa byk event yg free (kn rajin sket google) ;-)

      Delete
  2. nak jgk join xtvt mcm ni..tp kat kelantan xbnyak run macm ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap diakui tp kalu google atau ikuti mn2 event pasti ada...cuma x kerap je laa mcm kt sini

      Delete
  3. Wah.. semangat adik tu berjalan dengan baju tshirt besar.. comel sangat.. Bagus sangat aktiviti macam ini.. Kalau rajin, seronok beraktiviti kan Anies..

    ReplyDelete
  4. bestnya...foc pulak tu...selalu running mcm ni kena bayar busuk2 rm50 kan...

    ReplyDelete
  5. Wah, best juga aktiviti camni. Sihat....

    ReplyDelete
  6. JALAN RAMAI2 KELUARKAN PELUH XTERASA DH TAMAT DI GARISAN

    ReplyDelete
  7. sesekali joint event cam nie .. memang awesome org yg joint tue !!!

    ReplyDelete
  8. Wow! seronoknya and tahniah Anies dapat sijil giteww...

    ReplyDelete
  9. Teman tak pernah join lagi event macam nie... Tapi kalau setakat 10K step tu, biasa je buat... Average daily step pun dalam 2.5K... week day la... wekkend tido je and layan movie... kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt join laa event yg free2 je... yg byr nk msk pun boleh ada yg murah...

      Delete
  10. Cheq segan nak join events yg mcm ni, cheq pemalu orangnya. Cheq eksesais sendiri2 ja tiap2 hari, yg penting keluar peluh 😀

    ReplyDelete
  11. Saya ikut aktiviti Hari Sukan Negara aritu, excited nak join tapi takde orang nak jaga anak. Maka berhuhu je la tengok orang join..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lazim aktiviti mcm ni boleh bw bdk skali. nnt vr laa aktiviti FOC n kanak2 boleh join

      Delete
  12. Run Anies, run!
    Eh tetiba pulak! 😆

    ReplyDelete
  13. bestnya... pisang bergerak beramai-ramai. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap mcm2 jenis pisang smpi naik pishang dibuatnya haha

      Delete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆