#PremiereWithBudiey #BudieyDotCom #AStarIsBorn2018

10:10 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Synopsis:

Jackson bertemu Ally kali pertama ketika Ally membuat persembahan di sebuah kelab pondan. tertarik dengan suara Ally serta kebolehannya mencipta lagu, akhirnya mereka menjadi rapat dan bekerjasama dalam penghasilan lagu-lagu.

bintang dan bakat Ally semakin bersinar hinggalah dia dilamar oleh seorang pengurus artis terkenal. di bawah bimbingan Rez Gavron, kejayaan Ally meroket lebih-lebih lagi selepas dia berkahwin dengan Jackson.

kejayaan demi kejayaan Ally sebaliknya 'menjunamkan' karier Jackson sebagai penyanyi. alcholic dan drug addict menyebabkan Jackson terpaksa menjalani rehab bagi mengurangkan ketagihannya. namun setelah sembuh, barulah dia sedar selama ini, dia secara tidak langsung telah menjejaskan reputasi isterinya meskipun Ally tidak pernah menyuarakan hal tersebut.

apa tindakan Jackson selepas itu? mampukah Ally bertahan dengan populariti yang diterima secara mendadak itu?

komen:

sebenarnya anies tak tahu nak klasifikasikan filem ni sebagai filem muzikal atau biopic. kalau filem muzikal, lazimnya selang 5 - 10 minit, akan ada lagu didendangkan, manakala biopic pula menceritakan tentang jatuh bangun seseorang dan impaknya terhadap masyarakat sekeliling.

so, kesimpulannya filem ni setengah muzikal setengah biopic hahaha... boleh macam tu?

jujur cakap, anies memang nak sangat tengok filem ni sebab Lady Gaga. i'm not her fan tapi ia disebabkan anies tak pernah tengok lagi mana-mana filem yang pernah dibintanginya.

anies juga tak nak ulas macam mana lakonan Lady Gaga, Bradley Cooper dan lain2. cuma anies nak sentuh, filem ni sepatutnya boleh jadi lebih ringkas. tempoh 2 jam terasa sangat lama / meleret-leret.

lagi satu, fokus filem ini hanya tertumpu pada Ally dan Jackson sahaja. tak ada cerita / plot yang berkait dengan orang lain. jadi, mungkin sebahagian penonton akan bosan kerana ia hanya berkisar fasal mereka berdua sahaja. pendek kata tak ada konflik tercetus dari mula hingga akhir.

so, daripada ⭐⭐⭐⭐⭐anies beri ⭐1/2. filem ni akan bertemu penonton pada hari esok, 18 Oktober 2018

terima kasih budiey.com atas 2 pass tayangan perdana ni. korang dah follow budiey.com ke belum? kalau belum, sila klik link berikut ya!

website: budiey.com
IG: @budiey
twitter: @budiey
youtube: /budiey27

antara adengan2 dalam A Star Is Born 2018

Jackson mendendangkan lagu di mana liriknya ditulis oleh Ally...

apabila mereka mula rapat, Ally akan mengikut ke mana sahaja Jackson pergi termasuklah menghadiri konsert2nya...

sama2 mencipta lagu...

Bapa Ally yang sentiasa percaya anaknya punya bakat dalam nyanyian meskipun pada awalnya Ally menafikan...

credit gambar

trailer

selamat menonton!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

24 Your Words of Lo♥e

  1. Oo syaza baru taw term "biopic" . First time dengar 🙂 ilmu baru! Thanks anis :)

    ReplyDelete
  2. tajuk macam best! ala bestnya kalau duk kl boleh la join huhu

    ReplyDelete
  3. untungnya dpt tiket free.. enjoy your movie yer..

    ReplyDelete
  4. Uish.. ada Lady Gaga.. Mesti menarik..

    ReplyDelete
  5. Hari tu tertengok trailer,..tapi tak rasa tertarik nak tengok hihihi

    ReplyDelete
  6. kalau cerita cakap-cakap sahaja memang bosan juga la...

    p/: terima kerana kirim barang...sehari dua nie sampailah..saya tengah tunggu dekat muka pintu nie hahaha

    ReplyDelete
  7. Hai,
    jemput join segmen saya!

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2018/10/update-segmen-saya-nak-buku-free-by-cuya.html

    ReplyDelete
  8. Ala.. Tajuk dah best tapi kalau meleret ni, bosannya lahai..

    ReplyDelete
  9. Tayangan bermula hari ni.. tp sikit sgt bintang tu huhu. Cari pilihan lainlah hujung minggu ni nak menonton wayang :)

    ReplyDelete
  10. Macam bosan jer... hahahaa
    Oh! cenggitu ke rupa biasa-biasa lady Gaga selalu tengok dia dengan costume pelik-pelik

    ReplyDelete
  11. wah sikitnyer bintang filem ni. Hehe thanks sebab kongsi info

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆