#PremiereWithBudiey #BudieyDotCom #TheEqualizer2

2:05 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Synopsis:

Rakan baik Robert, Susan dibunuh ketika menyiasat satu kes di Brussel. jadi Robert mengambil keputusan untuk menyiasat kes tersebut secara bersendirian. pada masa sama, dia mula berbaik dengan salah seorang remaja yakni jirannya, Miles.

siasatan demi siasatan, Robert ke Washington untuk menemui Dave yakni bekas rakan sekerjanya. Dave terkejut dengan kemunculan Robert kerana dia menyangka Robert telah meninggal dunia bersama-sama anak dan isterinya.

namun tanpa Dave sedar, dia sebenarnya menjadi sasaran Robert kerana lelaki itu ada kaitan dengan kematian Susan.

benarkan Dave yang bersalah dalam kes Susan? siapa sebenarnya musuh dalam selimut dalam kes ini?

komen:

tak banyak nak komen sebab tak tengok lagi The Equalizer 1. tapi yang pasti lakonan Denzel Washington memang tidak menghampakan! mungkin akan tercalon untuk next Oscar?

dari ⭐⭐⭐⭐⭐ anies beri ⭐⭐⭐1/2. filem ni dah masuk wayang semalam, 30 Ogos 2018.

terima kasih kepada budiey.com atas 2 pass tayangan istimewa ini. dah lama tak tengok tayangan awal. selalu pukul 9.00 malam...

antara scene dalam The Equalizer 2 credit gambar

Dave berjanji akan bekerjasama dengan Robert untk menyelesaikan kes Susan...

Robert sedang memerhati gerak geri Dave yang berada di atas menara...

Robert memaksa Miles agar beredar dan tidak bergaul dengan budak2 dadah...

Robert menyamar dalam kereta api di Turki untuk menjejaki penculik budak...

bersama Susan, yang datang melawat Robert...

Robert menewaskan lelaki yang mahu membunuhnya...

official trailer. credit.

p/s mem besar masih tak dapat dikesan melalui radar dan satelit... jadinya entry ni adalah entry auto publish... thanks 4 reading...

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEBANGSAAN KE-61!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

15 Your Words of Lo♥e

  1. Mem besar pergi bercuti agaknya tu... Rasa macam nak tengok la citer ni

    ReplyDelete
  2. Selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke 61.
    Kalau ok boleh juga bawak family gi tengok ni.

    ReplyDelete
  3. SALAM MERDEKA FILEM MENARIK NI

    ReplyDelete
  4. cerita tembak tembak begini best juga ..

    kalau ada masa memang untung la dapat tengok wayang

    ReplyDelete
  5. oh baru tau budiey.com tu bagi tiket wayang percuma.
    acane nak dapat tu?
    hihihi ...

    #lajujebenda2freeni

    ReplyDelete
  6. bestnye....dah lama juga xberkunjung ke panggung wayang...

    ReplyDelete
  7. LZ suka cerita begini Anies.. Cerita yang bukan stereotype..
    Jalan cerita juga sukar untuk dijangka.. Menarik..

    ReplyDelete
  8. untung dpt tiket free.. action movie best nie..

    ReplyDelete
  9. sangat terkesan
    boleh juga untuk melihat langsung ya

    ReplyDelete
  10. Dah lama tak tengok cerita action, asyik layan drama melayu je..best jugak sekali sekala tukar angin..

    ReplyDelete
  11. Sha tengok citer nie ngn adik.. memang best walaupun citer dia simple.. aksi Danzel tu ohsem..

    ReplyDelete
  12. dah tgok yg num 1 kat tv..mmg best sbb yaya jnis suka tgok filem aksi..
    dan bru je lpas tgok num 2 ni kat wyg mgu lepas..ok.besh jgk.
    tp mmg utk tontonan org dwasa la.xsesuai klo ade kanak2 ni..pmbunuhan dan cara berlawan yg sgt tragis..hihuuu

    ReplyDelete
  13. Haa kan.. baru je komen tadi bnyk movie baru skrng.. dah ada lg movie hehee.. menarik juga cerita action ni.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆