#PremiereWithBudiey #BudieyDotCom #CinderellaAndTheSecretPrince

1:19 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Sinopsis:

Cinderella a.k.a Ella berkawan baik dengan tiga ekor tikus. suatu hari dia teringin hendak ke parti diraja. malangnya dia tiada pakaian cantik untuk digayakan.

dalam perjalanan ke istana, Ella bertemu Crystal yang memiliki ilmu sihir. Crystal menukarkan penampilan Ella hingga dia berjaya menawan hati sang putera.

pada masa sama, Crystal dan tiga ekor tikus cuba menyelinap dapur istana untuk mencari makanan. tidak semena-mena Crystal 'menghidu' ilmu hitam yang sedang 'dilaksanakan' dalam istana tersebut. ketika itu barulah Crystal tahu bahawa putera yang ada sekarang bukanlah putera sebenar!

dapatkah Crystal mencari putera sebenar? siapakah putera itu?

komen:

pada mulanya anies menyangka cerita Cinderella ni pastinya cliche. tapi sangkaan tu meleset sama sekali.

kali ini pengarah membawakan 'sisi lain' cerita Cinderella dan paling tak disangka-sangka, ia tak ada kena mengena langsung dengan kasut kaca or kereta labu or jam 12.00 tengah malam!

ah haa... kalau nak tau lebih lanjut, silalah ke pawagam berdekatan ya. sempena cuti sekolah ni, boleh bawa anak2 menonton sekali.

dari ⭐⭐⭐⭐⭐, anies beri ⭐⭐⭐ 1/2. filem ni dah masuk wayang seluruh negara pada 16 Ogos 2016.

terima kasih budiey.com atas 2 pass tayangan premiere ini... rasanya dah lama kot tak tengok premiere ni pada sebelah pagi😊

trailer. credit.

selamat menonton!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

16 Your Words of Lo♥e

  1. 16 Ogos 2016 atau 2018 anies ?

    ReplyDelete
  2. Cantiknya Cinderella! Macam best je jalan cerita dia :D

    ReplyDelete
  3. On the list bawa my girl tgk ni 😊

    ReplyDelete
  4. lain pulak jalan cerita Cinderella yang ni..tak sabar nak tengok ni

    ReplyDelete
  5. WAH MENARIK DITONTON FILEM ELLA NI

    ReplyDelete
  6. Wahh.. anak2 mesti tertarik nak menonton ni.

    ReplyDelete
  7. Wahhhhh!!! siyes nak tengok!! ^^

    ReplyDelete
  8. Ala.. baru cadang nak tengok dengan anak-anak.. Kikiki.. tapi tulah tak berkesempatan pula..

    ReplyDelete
  9. Mak suka cerita macam ni...Kalau anak2 lelaki semua x nak tengok, biar Mak gi sorang...

    ReplyDelete
  10. alamak alamak yang comel2 cemni kena tengok hahaha..

    ReplyDelete
  11. Macam best je ni..anak mesti suka tengok..

    ReplyDelete
  12. budak2 suka laaa mak budak pun boleh layan. hehe

    ReplyDelete
  13. Rasa teringin nak tengok citer ni

    ReplyDelete
  14. nasib baik tak tgk ni sbb dh baca review blog nis

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆