Jom berinai dengan Rednail!

10:21 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Kalau dulu nak pakai inai kemain susah. first kena cari pokok inai. lepas tu, kena tumbuk or giling. tak cukup dengan tu, macam2 cara laa nak kasi inai tu merah menyala bak hanggg... mengikut 'mitos serta ajaran sesat' yang tak berapa nak percaya tu, korang kena  bubuh arang or kunyit hidup or cili padi! ni semua nak kasi kuku merah kaw kaw... at the end, merah entah ke mana... jari pijar yang dapat! adehhh... 😂😂😂

tapi sekarang korang tak payah risau2 lagi nak cari pokok inai bagai sebab dengan adanya Rednail ni, zup zap zup zap je... korang dah dapat inai merah menyala yang korang nak sangat tu hahaha...

ni laa Rednail yang anies sebut2 tadi... korang boleh pilih sama ada nak dalam botol kecil 30 gram atau botol besar 55 gram. macam dalam gambar ni, botol kecil 30 gram je. lagi pun tak share dengan sesapa pun. cukup pakai untuk diri sendiri... (sila baca dengan nada kedekut tahi hidung masin hahaha)

bila dah pakai untuk diri sendiri, makanya semua benda kenalaah buat sendiri2... ni sementara nak tunggu inai kering. tempoh masanya tak lama. cuma 30 minit je. kalau inai tradisional? hmm... siap kena bawa tidur kan nak kasi merah punya pasal. kalau time tidur tu tak buas tak apalah juga. ni buas kemain. alih2 bangun tengok inai dah setepek kat muka hahaha... tapi dengan Rednail ni, tak sampai sejam kuku korang dah merah.

lepas Rednail dah betul2 kering, korang just peel off or kupas je... macam korang pakai cutex halal tu... nak berwuduk / solat boleh tanggalkan. Rednail ni pulak, lepas cuci korang boleh bawa sekali dalam solat. ia halal dan suci. p/ s sila pedulikan inai yang sememeh tu. almaklum laa bila tangan kiri pakaikan, maka parkinson tak sudah laa jawabnya 😂😂😂 kalau korang rasa tak berapa nak merah, it's okay kalau nak pakai berulang kali. tak jadi hal punyalah!

okey, bagi yang nak tau apa kandungan dalam Rednail ni? ia terdiri daripada olive oil, lavender, extract daun inai dan argan oil. see? no chemical ingredients dan ini satu jaminan dan selamat untuk kuku korang kan?

lagi satu, apa kebaikan bila kita pakai inai ni lebih2 lagi dengan Rednail? bagi mereka yang ada masalah kulat kuku ke, kuku cagu ke, bakteria yang bermastautin kat kuku ke atau kuku 'sotong' (rapuh Opick / mudah patah), apa kata korang cuba ubatinya dengan Rednail? bak kata omputih, prevention better than cure right? haaa gituuu... tepuk tepuk! hahahah

dah laa tu anies membebel panjang je dia... so kat mana kitorang boleh dapatkan Rednail ni? tak sabo2 nak pakai ni!

caranya senang je... korang just order melalui WhatsApp di nombor 6016-2627098 atau sila skodeng dan follow IG Rednail Malaysia, klik je kat SINI (kedai_anggun.co) atau korang boleh mendapatkannya menerusi www.shopee.com.my. harga bagi sebotol kecil Rednail 30 gram adalah RM15 manakala Rednail botol besar 55 gram adalah RM20. harga tak termasuk pos ya!

credit gambar: kedai anggun.co

okey tu je laa free product review daripada anies. harap kuku korang sentiasa syantikkkk dengan Rednail sepanjang masa... daaaaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

21 Your Words of Lo♥e

  1. eh2..tiba2 jer anies pakai inai..makan nasi minyak xhajak siap la..haha. Senangkan sekarang..xpayh serbu rumah org cari daun inai..:)

    ReplyDelete
  2. Mudah dah sekarang.. kalau tak dulu, jenuh nak menumbuk daun inai.. kikiki..

    ReplyDelete
  3. terima kasih anies for AJ yang syantikkk tue

    ReplyDelete
  4. sejak balik dari rusia ni berinai bagai.haha

    ReplyDelete
  5. Cantikk la warnanya. Hahahah tang review sampai masuk rapuh Opick tu kelakau!

    ReplyDelete
  6. menariknye...rietta masa raya hari tu puas juga crikan inai buat anak buah, sbb brand yg selalu pakai xde, brand lain plak xcukup merah...

    ReplyDelete
  7. bila lagi la tangan saya nak berinai ini...

    dulu pernah..

    sekarang teringin la pulak hahahaha

    ReplyDelete
  8. sis anies!!! syantiknye !!!

    ReplyDelete
  9. Bagusnya ada inai mcm ni.. mmg memudahkan. Nasib baik sy lelaki, klu perempuan mmg dah pakai dah hehe :)

    ReplyDelete
  10. Ni yg rasa gatai tangan nak order..

    ReplyDelete
  11. Sekarang dah senang guna bekas macamni, dulu terpaksa tumbuk daun inai..

    ReplyDelete
  12. Ya ampun kalau tumbuk daun inai campur cili api, pengsanlaaa jari dah macam nak masak lemak cili api jari, hahaha :D

    ReplyDelete
  13. aaa ade tengok orang promote. main kopek2 je bila da kering =D

    ReplyDelete
  14. runcingnya kuku anies, jeles kita, kuku kite mok2 pastu kecik jer, haha!
    mmg nk try la inai jenis ni..
    mcm lagi best jer, mcm senang pakai..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆