30 minit je dalam fun fair

10:25 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Niat asal cuma nak minum kopi je. tapi bila dah sampai tiba2 ternampak fun fair tak jauh dari kafe. singgahlah kejap. lagi pun dah lama rasanya tak masuk mana2 taman tema or fun fair ni.

masa kami sampai tu, cuma tinggal 2 hari je lagi sebelum fun fair ni berakhir. orang tak berapa ramai sebab masa tu dah pukul 11 lebih.

memula, just nak tengok2 je tapi bila tengok roda ferris, tiba2 rasa nak naiklah pulak! alang2 dah sampai kan... nak naik permainan lain, banyak dah tutup / tak beroperasi lagi.

tanpa berlengah terus beli token. sekeping token = RM3.

so tunggu apa lagi! jom berjimba macam kanak2 Ribena!

gambar tak banyak. orang nak berjimba wat pe nak amik gambar kannnn

token

sori gambar gegar... orang ramai tengah beratur nak naik X Factory. sapa naik ni memang terkencing punyalah. dia punya pusing tu macam nak tercabut kerusi hahahaha

view malam dari atas roda ferris...


last but not least... happy birthday to mem besar... so tak reti2 lagi ke nak hulur hadiah? 🎁🎁🎁🎁😼😼😼


thanks 4 reading. happy weekends!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

38 Your Words of Lo♥e

  1. Akak pun dah lama tak gi fun fair..
    Masa kecik2 ini lah tempat paling seronok bila dpt pergi😉😂

    ReplyDelete
  2. Happy birthday Anies... Semoga panjang umur, murah rezeki dan bahagia selalu... Dah lama tak pergi funfair, teringat dulu, dalam satu malam boleh naik roda ferris tu sampai 4 kali. Sekarang dah xde geng dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih zumal... hjg thn nnt trn penang kn ada pesta pulau pinang hehehe

      Delete
  3. birthday yang keberapa tu..

    tak akan nak sorok -sorok tentang figure..

    lagipun apalah yang ada dengan usia..

    betul ke tak betul nie ?

    ReplyDelete
  4. wah best2 lama x gi fun fair sejak ada anak kecik ni hehe.. syaza follow :)

    ReplyDelete
  5. lama dah tak naik benda ni...masa kecil dulu rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi pesta pulau pinang hjg thn ni boleh naik berpuluh kali ;-)

      Delete
  6. kemain..g fun fair xhajak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ajak tp cik nor jg ckp nk tido kannnn ;-)

      Delete
  7. lamanya tak pegi funfair. tapi kalo pegi brani naik ferris wheel dengan merry go round je yang laju pusing2 memang takla =P

    ReplyDelete
  8. Your birthday, is it? Happy birthday (or belated, maybe?) May Allah bless you ^^

    ReplyDelete
  9. Rame pastinya ada karnaval, apalagi naik komedi putar hehe

    ReplyDelete
  10. wow dah lama jugak tak pegi funfair. sebab rasa dah tua sangat hahaha

    ReplyDelete
  11. Kalau ditempat saya itu namanya pasar malam, terus yang berputar itu namanya komedi putar.

    ReplyDelete
  12. tengah nak tunggu fun fair pesta penang punya..

    ReplyDelete
  13. Tulah Mrs. A pun dah lama tak naik roda feris ni.
    Rasanya kalau terjumpa memang teringin gak nak naik hahahaha...

    ReplyDelete
  14. wahhh.. terbaek.. lama dah x g fun fair. hehe

    ReplyDelete
  15. Lama tak ke funfair ni hehee.

    Happy birthday Anies.. semoga sentiasa sihat, bertambah rezeki dan ceria selalu.. aamiin :)

    ReplyDelete
  16. so lps ni kalu jumpa kn naik😆

    ReplyDelete
  17. Happy belated bithday anies.. kalau sha memang tak naiklah.. kikiki.. Gayat dan penakut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tera kasih... xkira nk ajk jg naik roda ferris😆

      Delete
  18. Happy birthday mem! Hehe.
    Last ke funfair rasanya yg i-city je. Itu pun tak naik pape. Rasanya mau tercabut jantung kalau naik yg extreme.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sha... ye ke? br nk belanja game2 best n extreame kt universal studio😆

      Delete
  19. Happy belated bday Anie. Moga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu. Aamiin.

    Siyokkkk nyer gi fun fair. Sempat naik ke benda yg pusing2 tu. Atau main 'tikam'2 dapat teddy bear?

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sis... dah tikam tp tertikam hati org hahahhaahah

      Delete
  20. Happy birthday Anies, mai datang Terengganu..saya belanja makan untuk birthday girl. Hadiahnya, belanja makan..haha

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆