Tayangan istimewa #WanitaBesi #Pantene #BudieyDotCom

12:44 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Alkisah, ada seorang budak yang sangat suka melukis dan lukisannya terarah kepada fesyen dan rekaan pakaian. di sekolah, minatnya itu disedari guru. bukan hendak menyokong sebaliknya dia kena marah. bila dia masuk alam pekerjaan, hasil idea dan usahanya diperlekeh dan akhirnya dia angkat kai dan buat keputusan sendiri.

alkisah, ada seorang wanita yang meminati gym dan sukan lasak seperti angkat berat. disebabkan itu, tubuh badannya tidak seperti wanita lain sebaiknya sama seperti 'body builder'. keadaan fizikalnya yang begitu membuatkan pengunjung gym yang lain 'membawang' di belakangnya. tetapi dia cekalkan hati kerana yang dia tahu dan mahu, minatnya diteruskan dan dihargai.

alkisah, seorang remaja yang menyertai sukan renang. kehadirannya ketika latihan sering diganggu pelatih2 lain. mereka bagaikan tidak menyenangi kehadirannya. namun dia pedulikan dan buktikan 'action speak lounder'. berkat kesabaran dan kegigihannya, dia berjaya.

ini adalah sebahagian intipati filem pendek #WanitaBesi. pada mulanya anies sangkakan ia memakan masa lebih dari sejam. namun bila ia berakhir, tiba-tiba keluar logo Warner Bros. eh, takkanlah filem ni dikeluarkan oleh Hollywood?

rupa-rupanya, ia umpama iklan sahaja. dan selepas itu kami disajikan dengan filem Ocean Eight yang dibintangi Sandra Bullock, Anne Hatheway, Kate Blanchett, Rihanna dan lain2. nak sinopsis Ocean Eight ke? alaa... tak payahlah... filem ni pun dah keluar beberapa hari lepas. yang pasti ia tak ada kaitan langsung dengan 'Ocean2' sebelum ni kecuali nama dan gambar sahaja.

Terima kasih banyak2 kepada pihak budiey.com atas jemputan ke tayangan ni. sebenarnya staf yang uruskan tiket ni dia tertinggal tiket kat rumah. sudahnya terpaksa ambil tiket lain (organizer lain) dan ni laa yang kami dapat. sekeping je. selalunya dapat dua... tak kisahlah janji dapat tengok walaupun terpaksa pindah tempat duduk 2 kali hahaha...

complementary daripada Pantene. terima kasih Pantene. macam tau2 je syampu kat rumah tu kena restock ;-)

disebabkan ia tayangan istimewa, macam sebelum ni GSC pasti tidak ketinggalan memberikan 2 botol air mineral dan 2 kotak popcorn. kenyanggg baham sampai habis hahaha...

habis tengok wayang, kami terus pergi beraya... dah alang2 keluar kan...

p/s tengah bermarathon BW oiii!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

24 Your Words of Lo♥e

  1. amboi untungnya..dah la dapat tiket wayang free..dah pop corn lagi, air mineral lagi. eh dapt syampoo free jgk..hihi

    ReplyDelete
  2. ohh filem pendek ke. hahaha. best tak? btw, saya dah tengok Ocean's 8. best! ehhee

    ReplyDelete
  3. WAH BEST TU TNGUK WAYANG DAPAT JAJAN NSHAMPOO LAGI

    ReplyDelete
  4. Dapat tengok filem...dapat hadiah lagi. Best tu

    ReplyDelete
  5. selamat hariraya cik anies tuu..
    maaf zahir batin

    ReplyDelete
  6. mcm best jer cerita ni :)

    follower ke 1132 sini.. harap sudi follow blog ejulz jugak :)

    ReplyDelete
  7. Sepertinya jalan cerita filmnya ... sangat menarik ditonton.

    ReplyDelete
  8. Wahhhh.. dpt jemputan Budiey lagi.

    ReplyDelete
  9. Penasaran banget seperti apa trial atau cupilan filmnya. Aduh dapat bonus pula, asek sekali tu.

    ReplyDelete
  10. untung la awak dapat tengok wayang...

    saya biasanya tidak ada masa sangat..

    ReplyDelete
  11. menang banyak nih mbak anies, segala gratis hehe
    berkah jadi blogger ya mbak ^-^

    ReplyDelete
  12. Amboina sedap dipandang mata itu produk.

    ReplyDelete
  13. Untungnya selalu dapat dari budiey ni, tiap2 bulan tengok wayang kan?

    ReplyDelete
  14. oooooh Yuna !!! kitee suka Yuna tapi Pantene eem eem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun kurang serasi guna Pantene dik Siti :)

      Delete
  15. Wuuu pantene! ^^ Hashtag guna jari pun boleh.. hahah >_<

    ReplyDelete
  16. Menarik juga, tengok wayang dan dpt shampoo sekali :)

    ReplyDelete
  17. Seronoknya.. Dapat tiket free dan goodies yang ohsem..

    ReplyDelete
  18. Syoknya hadiah complimentary tu. Movie ocean's 8 tu preview dia mcm best. Kira best la kan? Hihi

    ReplyDelete
  19. Zumal ada gak tengok promo wanitabesi tu. Ingatkan sekadar iklan rupanya masuk panggung gak yer

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆