Aidil Fitri '18

9:51 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

First and foremost, selamat hari raya maaf zahir batin untuk semuaaaaaa warga blog... macam mana raya? banyak syok kaaa... yang masih beraya, teruskan beraya ya... almaklum laa raya kan sebulan. yang dah masuk kerja tu, selamat bekerja. jangan blues2 sangat laa... hahaha... anies pun macam korang juga... dah 'selamat' bekerja pun... selasa dah masuk kerja...

Alhamdulillah, raya tahun ni tetap meriah macam sebelum2 ni... tapi tak de laa sampai beraya sakan. sebabnya cuaca kurang baik. subuh raya pertama, hujan sangat2 lebat macam nak ribut. raya kedua dan ketiga pun sama... lepas subuh masing2 sambung zzz hahaha... tempat korang macam na? hujan juga ke? atau panas membahang sampai ke petang?

tahun ni, most ahli keluarga yang dah kawin tu balik kampung. so riuh rendah laa rumah tu kalau nak banding tahun lepas. senyap sunyi hahaha... then tahun ni juga, kami terima 3 ahli baru. dan ketiga2nya lelaki! Alhamdulillah... so mak2 budak ni, masuk raya je baru habis pantang. so nampak lemang, lopes dan segala kuih muih... semuanya masuk perut... ye laa... pantang nampak kan... hahaha...

apa lagi ya? tema raya? tak ada. rasanya tak pernah ada tema raya... kalau ada mungkin team boria kot hahaha... pastu... gambar raya? pun tak ada sebab lagi banyak selfie and tayang lobang hidung sendiri... haha... alaa... tak ada gambar raya tak bermakna tak raya hokey! kalau ada pun untuk tatapan sendiri... ;-)

okey laa tu je laa nak bebel pagi ni... oh ya sebelum terlupa... dah buat puasa 6 ke??

iftar terakhir kat rumah opah... ni baru separuh hidangan...

salah seorang ahli baru keluarga kami... Yusuf... cucu ke 34 daripada 35... baru masuk 2 bulan... masa ni cousin2 dia tengah main mercun kat laman rumah... dia relaks je tidur macam tak ada apa2 berlaku...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

45 Your Words of Lo♥e

  1. yeayy anies mask kerja sma dgn cik nor. selamat hari raya..maaf zahir & batin anies..:)

    ReplyDelete
  2. Tu dia..cucu ke 34. Selamat hari raya anies. Nanti datang la rumah ye

    ReplyDelete
  3. meriahnya raya ramai ramai...selamat hari raya...maaf zahor dan batin...

    ReplyDelete
  4. slmt hari raya .. tk start lagi puasa 6 hihi

    ReplyDelete
  5. Selamat hari raya maaf zahir batin anies

    ReplyDelete
  6. SALAMIDILFITRI ANIES MAAF ZHR BTN...RAYA BRKUMPUL SMUA AHLI KLUARGA MRIAH N SRONOK SGT

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya kak pi.. tu laa😊

      Delete
  7. Selamat hari raya Aidilfitri Anies.
    Salam kosong-kosong ya...
    Samalah kita Mrs. A pun dah start since Wednesday.
    Ala... nape takde gambar raya Anies nak arr tengok #ootd shawl ema mak kembong hahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya sis.. thn ni bj kaler lain.. tu yg xpakai mgkn raya hj kot😊

      Delete
  8. Inal fa idzin walaupun Faidzin mohon maaf lahir dan batin, selamat Hari Raya Idul Fitri. Salam buat semua blogger di Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya mas warman di seberang

      Delete
  9. selamat hari raya! maaf zahir & batin. kite tak puasa 6 lagi hah, i'allah akan diusahakan next week..ihiks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya timm kite geng😆

      Delete
  10. sedapnyaaa satay!! selamat hari raya MZB..

    ReplyDelete
  11. selamat hari raya maaf zahir batin

    alahai cutenya sikecik tu...

    ReplyDelete
  12. Selamat hari raya, dan salam perkenalan juga

    ReplyDelete
  13. Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Anies sekeluarga. Maaf zahir dan batin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya en khir sekeluarga😊

      Delete
  14. selamat hari raya juga. maaf zahir & batin.

    ReplyDelete
  15. Selamat hari raya kak Anies!! ^^ maaf zahir dan batin ya...

    ReplyDelete
  16. comelnya yusuf! Sama lah, biasa2 je raya tahun ni. Selamat Hari Raya Anies :D

    ReplyDelete
  17. salam aidilfitri Kak Anies.. share la gambar OOTD dipagi raya hehehe =D

    ReplyDelete
  18. wow dah 35 cucu. ramainyaa hehee. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin! :D

    ReplyDelete
  19. Salam Aidilfitri Anies, maaf zahir & batin ya. Wow, ramainya cucu, mesti meriah betul!

    ReplyDelete
  20. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  21. Selamat hari raya Anies.
    Maaf zahir dan batin.

    ReplyDelete
  22. Raya saya panas membahang. Menitik-nitik peluh. Selamat hari raya Anies.

    ReplyDelete
  23. Selamat Hari Raya Anies...
    comelnya baby, relax aje dia tidur dgn bunyi mercun tu ye.

    ReplyDelete
  24. gambar awak bila pula keluar kat blog...

    gambar atas pelamin ka..

    atau apa-apa gambar yang mengurangkan rasa ingin tahu saya nie ..hahahahaha

    ReplyDelete
  25. Selamat hari raya anies, keluarga kami dapat 5 orang ahli baru tahun ni. 4 girl dan 1 boy :)

    ReplyDelete
  26. Sempat lagi ni kan,...Selamat Hari Raya, Anies!

    ReplyDelete
  27. Selamat Hari Raya Anies! Dah hujung Syawal ni lagi best nak wish 😋

    ReplyDelete
  28. Eh anies, sha belum wish hepi raya yaaaaaa? Ampun. Patutla xde nama kita kat komen atas.
    Selamat Hari Raya yg berbaki lebih kurang seminggu 😉

    ReplyDelete
  29. Alamak zumal belum cerita pasal raya la... Apa pun sementara masih di bulan Syawal ni zumal nak ucap selamat hari raya, maaf zahir batin yer...

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆