Macau: Asia Boutique Inn

11:34 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Hotel ni, Sal yang booked. dan apa alasannya dia booked hotel ni? sebabnya, ia dekat dengan airport. lebih kurang 7 km je. selain tu memandangkan kami akan balik awal, hari dan waktu yang sama juga orang tempatan akan sibuk ke tempat kerja dan ke sekolah. jadi nak elakkan jammed... maka 'terpilihlah' hotel ni. lokasi hotel ni... kalau tengok dari jalan besar, memang tak nampak. ko kena menapak sikit barulah jumpa. tapi tak ada lah jauh mana pun...

anies secara peribadi suka lokasi hotel ni sebab tenang, sunyi dan bersih. tak rasa macam duduk kat kampung sebaliknya macam duduk kat kejiranan yang harmoni gituuuuu...

jom tengok 'isi dalam' hotel ni...


rasanya kat area sini, hanya hotel ni saja yang ada... rasanya laa...

4 tingkat. bilik kami di tingkat dua...

lorong depan hotel...suka suasana macam ni... tampak tenang je...

Sal tengah uruskan proses check in... don't worry, staf hotel ni boleh berbahasa Inggeris... compared dengan orang HK dan Shenzhen (China) orang Macau rasanya paling ramai / mahir berbahasa Inggeris dalam term urusan jual beli... maksud anies, para peniaga kat tepi jalan kat Macau ni boleh berbahasa Inggeris...

tempat kami beradu... alhamdulillah selasa sangat... masing2 nyenyak sampai ke pagi...

bilik air yang bersih dan luas... toiletries pun lengkap... air paip pun laju...


TV wajib ada walaupun tak menontonnya. tapi kat sini kami sempat tengok satu cerita tu... bukan drama Macau tapi cerita Hollywood laa...

kerusi, meja, keetle, hair dryer, hanger, almari, bilik ber-air cond... cuma yang tak best, hotel ni tak provide iron... tension mak jemah sampai Malaysia bila pakai baju and tudung berkedut seribu!!

selain kemudahan yang disebut di atas, Wi-Fi turut disediakan... laju kemain... ye laa kan... orang sekarang... mana boleh hidup tanpa internet ni. boleh mati kutu dibuatnya!

okey tu je perkongsian hari ni... selamat berhujung minggu... thanks 4 reading...

daaa....

p/s sebahagian gambar credit to Sal.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

35 Your Words of Lo♥e

  1. pakai baju kedut baru namanya travel anies.. hehe bestnyaaa jalan2

    ReplyDelete
  2. SELESA HOTELNYA...SLMT BRHUJUNG MINGGU ANIES

    ReplyDelete
  3. hehhehee.. sama cam chef ciju. tak de iron dia boleh meroyan sampai sudah tau.

    ReplyDelete
  4. Ini hotel ya? Ya betul kita harus cari hotel yang mudah dijangkau agar tidak banyak waktu yang terbuang selain itu suasana dan pelayanan juga harus diperhitungkan
    hotelnya bagus ya suasananya tenang dan rapih

    ReplyDelete
  5. Ini hotel ya? Ya betul kita harus cari hotel yang mudah dijangkau agar tidak banyak waktu yang terbuang selain itu suasana dan pelayanan juga harus diperhitungkan
    hotelnya bagus ya suasananya tenang dan rapih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hotel yang dekat dengan attraction selalu sold out atau mahal.. jadi harus buat pilihan bijak

      Delete
  6. Cantik dan kemas bilik hotel tu...

    ReplyDelete
  7. Yang penting wifi laju..
    Tapi kalau iron tak ade...boleh bikin stress wooo sebab pakai tudung kedut dan kemek.

    ReplyDelete
  8. Hotel tu nampak bersih, malah suasana sekeliling pun nampak selamat. Ok juga menginap kat sini klu2 ada rezeki ke sana nanti :)

    ReplyDelete
  9. Pi mana mana nak cek wifi dulu😍😍barulah leh hidup

    ReplyDelete
  10. Tak request dgn reception ke anies? Or mmg depa x bg iron unless diorg yg gosokkan sbb pernah kne kat vietnam mcm tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg xde lgsg iron... dah tanya ms sblm booked lg

      Delete
  11. Memang tak kasi iron ke? Atau kena mintak kat operator? Nightmare la kalau pakaian berkedut >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg x de lgsg dah tanya sblm booked lg... sedeyyy

      Delete
  12. Xde iron je yg x bestnya. Huhuhu

    ReplyDelete
  13. Tak baca lagi trip Macau Anies. Nanti Nadia baca one by one okay. Insyaallah .

    Nadia baru je tgk reality show " Battle Trip " episode lama . Dorang gie Macau macam bestttt je. Nie baru tahu Anies gie Macau . <3

    ReplyDelete
  14. Redho je la Anies pakai baju tudung berkedut hahaha baru orang nampak macam real travel gitu 😅

    Erni Hasmiza

    ReplyDelete
  15. hotel kalau tiada TV dan WIFE ..

    eh salah...WIFI..

    memang tak sah walaupun tak sempat nak tengok..

    lebih lebih lagi kalau dah bawa wife...

    ReplyDelete
  16. selesa la nampaknya.. pandai sal cari. hehehe

    ReplyDelete
  17. siapa model depan hotel tu? candid eh

    ReplyDelete
  18. Seronok bila dapat hotel yang best dan selesa.. baru syok nak rehat setelah penat berjalan..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆