Hong Kong: HRC + Symphony of Light

2:19 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

SINI
SINI
SINI
SINI
SINI
SINI
SINI
SINI
SINI
SINI

yang terlepas ketapi tu, boleh klik link kat atas tu ya...

okey, meneruskan cerita kami di HK. lepas turun dari C-M-L, lokasi kami seterusnya adalah HK Hard Rock Cafe. bukan nak shopping sakan tapi sekadar memenuhi kiriman orang.

so dari C-M-L jujur cakap, kami tak tahu lokasinya. kami just refer map yang ada di tangan dan nama jalan. bila rasa macam betul je jalan tu, kami pun redah je. bila dah sampai, kami tercengang. mana HRC nya? tak ada pun?

bila tengok peta, dah memang betul... takkan dah tutup kot? or dah berubah premis? tidakkkk...

tak puas hati, kami tanya orang yang lalu lalang kat situ. Alhamdulillah, dia sudi tolong sampai dan bawa kami sampai betul2 depan HRC.

anies dengan Sal tersenyum2 sebab kami dah jengah tempat tu tapi entah macam mana kami boleh tak nampak... ish ishhh...

memandangkan hari pun dah nak gelap, kami tak belek lelama dalam HRC tu. dapat je barangnya terus angkat dan bayar. yang best nyer kat HRC sini, beli tiga barang, then barang keempat adalah FOC. means, buy 3 free 1.

lebih kurang 20 minit kot dalam HRC, kami pun terus beredar menuju ke stesen MRT. kami perlu bergegas keluar dari Central sebab pukul 8 malam kami nak tengok Symphony of Light. tapi sebelum tu kami nak balik hotel sekejap, nak mandi dan isi perut.

dan macam biasa... anies bercerita dengan gambarlah yek!

kenapa dengan gambar ni? sebab terkagum bila jumpa butik Vera Wang kat celah2 lorong dalam HK ni! ingatkan butiknya dalam shopping2 ternama... dan Sal tu pulak dia tengah menggelabah sebab map yang dia baca tu bertulisan Cina hahahaah (#tipuje)

ni laa HRC nyer... kat celah2 bangunan... kat celah2 lorong... dari jalan besar memang takkan jumpa punya...

hasil menjala hari tu... dah... jom balik!

kira2 sebelum pukul 8 malam, kami dah tiba sini... bila sampai je... mak aiii... memang ramai giler umat manusia... sampai kami tak tahu kat mana kami patut berdiri. berhimpit2.

Symphony of Light ni biasa2 je... di belakang kami speaker dan di depan kami, lampu2 dimainkan pada bangunan2 di seberang Pulau Hong Kong... kami ingat lagu2 yang dipasang tu, lagu BI, rupanya... lagu2 Kantonis... so layan je laa... persembahan ni berlangsung kira2 20 minit je... tapi kalau korang nak tengok yang lebih kebabom, datanglah ke sini pada malam Tahun Baru. sure dapat tengok bunga api yang 'wow' punya...

ni kapal Jack Sparrow hahaha...

semasa 'persembahan' di mainkan... sorry laa nak up video tapi tak lepas sebab besar sangat kapisitinya...

acu cari Jack Sparrow dalam kapal tu? hahaha

tamat je Symphony of Light, kami beredar dan jalan2 cuci mata kat kawasan berhampiran...

jangan tak tahu, kedai2 branded kat sini bersepah2 yu ols... kalau kat KL tu, hanya dalam shopping2 glamer je kan ada kedai2 macam ni... kat sini, korang boleh jadi rambang mata hahahah... ada dengan tak ada duit je...

memandangkan ini hari terakhir kami berada di HK, maka 'berakhirlah perkhidmatan' Octopus card dengan kami. nak refund kad ni senang je. pergi je mana2 stesen MRT dan sebelum tu pastikan baki kad korang melebihi HKD50...

okey... sampai sini sahajalah cerita kami kat HK. insya allah ada rezeki pasti kami datang balik sebabnya kami 'berhutang HK Disneyland' hahaha...

so, ada sesapa nak ikut kami ke HK nanti? sila angkat keyboard dan mulakan menabung fulus yaaa 😂😂😂😂😂😂

thanks 4 reading...

have a nice weekends

daaa....

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

27 Your Words of Lo♥e

  1. nak angkat keyboard dengan mouse sekali boleh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. angkat laa printer sekali... speaker pun boleh hahaha

      Delete
  2. MESTI MENARIK SIMFONI CAHAYA DI HK TU YA

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg menarik lg menarik pd mlm thn baru

      Delete
  3. Sebut pasal HK Disneyland memang Hana dah angkat keyboard siap2 haha >_< Nak ikut! Nak ikut! :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hujung tahun ni boleh? wahhhh hahaha >_< gegurau ja :3

      Delete
  4. best nya kalau dapat melancong ke negara luar

    ReplyDelete
  5. Wau..dapat tengok real life bandar HK, memang awesome la

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya mmg awesome tp KL terlajak awesome😊

      Delete
  6. HKG ni memang menarik dan terasa rindu nak kesana lagi. tgk entry anies terasa nak pergi lagi..sayang gambar Umi kat HKG banyak yg kena virus tapi kalau ada pun x boleh tunjuk gak sbb masa tu free hair..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  7. One of the reasons nak pergi Hong Kong sebab nak tengok Symphony of Light ni. Tengok dari kapal terbang rasa macam wow sangat!

    ReplyDelete
  8. Ala sayangnya tak dapat tengok video yang Anies amik tu. Indahnya HK waktu malam yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. da upload tp xlps.. obesiti punya vid😆

      Delete
  9. wau menariknyer travel adik2ku...jauh berjalan banyak pengalamannya...
    nasib ada mulut nak tanya orang yer.. kot idak mengidamlah nak gi HRC..
    menarik juga yer symphony of ligt tu.

    ReplyDelete
  10. Event2 mcm ni klu melancong mmg menarik.. mmg menceriakan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa malaysia pun boleh tiru kot ;-)

      Delete
  11. Akak suka sangat tgk symphony.of light..moga ada rezeki nak pergi sana lagi.

    ReplyDelete
  12. igt xnk masuk disneyland hahaha.. boleh la open oder hrc thn depan 😁😁😁 harus oder pakai duit bkn air liur

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆