Phnom Penh, Cambodia: Okay Boutique Hotel

1:22 pm

✿...السلام عليكم✿

Macam biasa, booking.com selalunya jadi tempat rujukan anies kalau nak booked hotel. bukan tak ngam dengan website lain tapi... entah laa... macam tak boleh #moveon pulak... hahaha... tak kisah laa... mana2 website pun okey. yang penting dapat booked hotel yang sesuai dengan bajet. dan Alhamdulillah, hotel ni memang kena dengan bajet kami sebab dah dibahagi empat orang. hmmm... sorry laa... anies tak ingat berapa harganya. kami booked bilik 4 katil. dan tambah USD10 sebab kami check in awal pagi.

dari stesen bas ke hotel ni tak jauh mana pun. ada laa dalam 10 -15 minit gitu. bila kami sampai, dalam hati dah terdetik, betul ke ni hotelnya. you know why? sebab dari luar hotel ni sebijik macam pagoda / wat!

tak banyak soal, kami pun masuk. terkesima sekejap bila tengok deko hotel ni. anies malas nak terang tapi korang sendiri boleh nilai macam mana keadaan hotel ni. no wonder laa hotel ni dapat review yang bagus daripada orang ramai.

tambah pulak, lokasi hotel ni, kira macam tengah2 bandar Phnom Penh. dengan dengan istana, dekat dengan tempat tarikan pelancong dan macam2 lagi.

dah laa... korang layankan jelah gambar2 yang sempat anies snap ni.

lokasi hotel ni agak tersorok sikit sebab kena masuk celah2 lorong baru jumpa. tengok dari tepi jalan besar memang tak nampak.

you see? sebijik macam pagoda / wat. ingatkan tersalah masuk... kalau tak silap hotel ni ada 9 tingkat. dan patung itu sangatttt besar...

suasana lobi hotel. memang terkesima kitorang tengok. macam hotel 5 bintang. lagi yang buat kitorang kagum adalah, hampir seluruh deko hotel ini 'berdindingkan' kayu. perghhh...



lorong menuju ke bilik kami. nampak gelap je kan? yap, sebab tak pasang flash hahaha... bilik kami di tingkat satu. jadi tak payah guna lif...

bilik kami. ada 4 katil single.

pintu masuk dan almari.


toiletries lengkap. bilik air bersih. puas hati.

peti ais, wi-fi, kettle... antara kemudahan yang disediakan...



atas setiap katil... ada mende alah ni...

lepas keluar berjalan2 kami naik ke tingkat paling atas yakni ruang makan. semua deko menggunakan kayu. kagum sekejap!


view Phnom Penh dari tingkat paling atas.

swimming pool di tingkat 7. kami lepak kat sini sekejap sambil layan sunset.

sunset di Phnom Penh

puas layan sunset kami turun ke bilik mengurut di tingkat 5. dah penat berjalan, haruslah kita betulkan balik urat2 yang dah bersimpang siur tu... urutan selama sejam lebih kurang USD8. mahaiiii

yu ols boleh nilaikan sendirilah ya pasal hotel ni!

overall, bila tengok nina, akmar and put senyum2 je maknanya diorang puas hatilah dengan pemilihan hotel ni.

okey... tu je laa perkongsian hari ni...

thanks 4 reading... malam nanti baru BW...



Yang Ni Pun Best Juga Taw!

35 Your Words of Lo♥e

  1. Cantik hotels dan yg penting swimming pool

    ReplyDelete
  2. WAHSELESA SEKALI HOTEL PENGINAPANNYA MESTI LENA SGT TIDURNYA TU

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. org pompuan mmg suka cermin mcm tu ;-)

      Delete
  4. wah...mmg best hotel tu...deco cantik...

    aku pun suka booking thru booking.com,
    senang dan free cancellation...i like...

    ReplyDelete
  5. cari cari tak nampak pun insan bernama Cik Anies dalam foto

    hehehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia cuma tido kat hotel tp bergmbr bersama hotel hahaha

      Delete
  6. Wow! Entrance dia unique. Overall vibe dia pun macam best :D

    ReplyDelete
  7. Terkecoh deh kamar gelap ternyata pakai trik cerdas ya hehe

    ReplyDelete
  8. kemboja adalah salah satu negara idaman saya hehe

    ReplyDelete
  9. Memang cantik! Mami bagi 7 bintang!

    ReplyDelete
  10. menarik juga bercuti di phnom penh

    ReplyDelete
  11. Wow...cantik hotel tu. Mesti puas hati.

    ReplyDelete
  12. Tengok dari luar gambar hotel tu mcm takut je nak masuk, tp bila tengok ruang dalam dia... best giler! :) :)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆