Siem Reap, Cambodia: shopaholic abroad - Angkor HRC, Old / Night Market + T Galleria

1:41 pm

✿...السلام عليكم✿

Orang pompuan dan shopping... mana boleh dipisahkan walaupun mengadu RM tenat laa... minyak naik laa... rasa macam tak nak shopping laa.... tapi bila dah sampai kat tempat orang, terus jadi tak siuman hahahahaha... semua barang nak dibeli. semua benda nak diangkut. tak sedar diri, luggage masa balik tak add on pun... hahaha... sapa tu anies? entah... pompuan yang duduk kat selatan Zimbabwe tu kot?

shopping ni terapi bagi orang pompuan. juga reward untuk diri sendiri. selain tu, bila shopping ni, kita boleh laa tengok gelagat pembeli, gelagat penjual yang macam2. tak beli tak apa. yang penting dapat tengok, dapat pegang. dah cukup. betul tak orang pompuan??? hahahahaa...

bila dah sampai sini, jujur cakap, kat sini kami beli yang patut je. kat Angkor HRC, boleh tahan mahal juga laa barang2nya. yang penting dah sampai...

sebelum ke Angkor HRC, kami ke Old Market. kalau tak silap sebelah malam tempat ni jadi Night Market. argh... tak kisah laa... janji dapat beli barang yang dikehendaki. FM dan kain ela. cukup laa tu... tak kan nak borong patung gajah pulak... memang tak laa...

hari berikutnya, kami singgah T Galaria. kat sini macam Pavilion tak laa segah Pavilion tu. kami singgah sini bukan membeli belah pun. dapat kerusi empuk, terus ralit dengan WhatsApp, ralit dengan IG sebab kat situ dia punya wi-fi berdezup laju. kena pulak air cond sejuk. badan tengah penat, memang kuyu je mata dibuatnya...

sebelah malam pulak, sebelum kami tinggalkan Siem Reap, kami singgah Night Market. tak beli apa2 pun. sekadar nak tengok gelagat orang dan benda2 pelik yang dijual kat situ.

okey, tu je laa nak share hari ni. hadap je laa gambar2 yang ada ni...

Old Market - pintu masuk dari jalan besar...

penat membeli boleh lepak kat sini... ni depan Old Market

deretan bas pelancong - destinasi wajib singgah bila dah sampai Siem Reap.

nak beli apa???

nina tengah berkira2 tu... nak beli ke tak nak??

tapak Night Market - pada waktu siang...

boleh tahan besar juga laa Angkor HRC ni...

diakui... agak mahal...


bohong laa kalau cakap tak berkenan dengan baju ni...

gitar kapok besar tu memang wajib ada...

panas belakang kira...

pintu masuk...

barang2 branded memang banyak... tapi anies tak check pun murah ke mahal...


tak besar mana pun T Galleria ni...

singgah Night Market... ada yang dah tutup dan ada yang masih beroperasi lagi...

kat sini, banyak orang jual ais krim gulung. kami tak beli pun...

sori gambar gegar sebab snap sambil jalan. kalau tak silap, dia jual kumbang goreng kot... nak try tak? hahahah


selamat berhujung minggu...

daaa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

39 Your Words of Lo♥e

  1. hard rock cafe tu mmg mahal sikit
    tapi kain dia best sgt best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tmpt lain ada yg murah tp kt sini mmg cekik darah ;-)

      Delete
  2. Kumbang goreng?? Haha seram dengar. Akak try tak? Hahaha :P

    ReplyDelete
  3. Seronok mama tengok byk.gambar.. bestnya. Tq for tips

    ReplyDelete
  4. Bestnye travel..sis bile la dpt sampai cn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya alalh x lama lg smpi laa tu aminnn

      Delete
  5. klo pi berjalan, tang shopping paling cergas skali kan. hihihi

    ReplyDelete
  6. Kumbang?! 🤤🤤🤤 oooo tidak...

    kalau melancong ke tempat orang memang kena gagahkan kaki berjalan 20k steps sehari. Bak kata encik suami, kalau takat jalan kejap lepas tu berhenti rehat... baik duduk diam-diam dekat Malaysia. 🤣

    ReplyDelete
  7. wow..kumbang goreng sedap tu...

    tak berani la nak cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. tukar menu belalang jelah..

      itu pun saya tak berani..

      hahahaha

      Delete
  8. Kalau tengok tempat2 shopping...terang aje mata

    ReplyDelete
  9. tak sedo diri usd dh melayang byk hahaa.. dimana2 ada byg kema. tgk ular goreng pun dh nk muntah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa psl... tp mmg mahal melampau laa

      Delete
    2. menyesal beli kain tenun kt pp.. beli kt sini pun ok 😂😂😂

      Delete
  10. kita dh balik bru nk buka hrc kt PP kenapaaaaa 🤔🤔🤔

    ReplyDelete
  11. Lengkap dan mantap sekali tempatnya bisa untuk s

    ReplyDelete
  12. Bisa untuk sebagai tempat wisata belnja dan kuliner makanan di hari libur. Betul?

    ReplyDelete
  13. PENAT JLN2 DPT SHOPING MESTI HLG PENAT KAN ANIES

    ReplyDelete
    Replies
    1. shopping kak... kalu penat tu mesti ada sbb lain hahaha

      Delete
  14. teringat ko cakap HRC sini barang2 mahal gila. Tapi memang besar. Comel lah tshirt pink tu! gambar hasil tangkapan mana? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. bli brg 1 jw tp beg smpi 3 hahahah

      Delete
  15. Yes shopping is the best terapi untuk gegirl..hihii
    Syok tengok Anis jenjalan qata ha :)

    Tp part Kumbang Goreng.. ayarkk! rasa seram tekak.. huhuu

    ReplyDelete
  16. Yang penting shopping time tue 😉😉

    ReplyDelete
  17. Hard Rock cafe mmg spot pelancongan kat mana2 yg rugi klu tak singgah ambil gambar.. menarik. Kumbang goreng tu pun mcm best je hahaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp tu laa bkn semua tmpt ada HRC. ada negara yg x de HRC.

      Delete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆