It's hard to say... good bye ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

10:32 am

✿...ุงู„ุณู„ุงู… ุนู„ูŠูƒู…✿

Last entry.

ya... entry terakhir untuk jalan2 ke Europe. boleh tarik nafas lega sekarang... huuuu haaaaaaaa...

Alhamdulillah... rasa terlepas 1 beban atas bahu. ceh, mengalahkan student postgraduate yang baru siapkan final tesis... hahaha...

sebenarnya trip ni tak dirancang pun. segalanya bermula bila farah 'jumpa' offer MAS bulan 8 tahun lepas. return flight KL - London tak sampai RM 2k. beria dia ajak. tapi anies sengaja keraskan hati. sebab masa tu tengah kerja. mana nak fikir tugas, mana nak fikir cuti. London kot. kalau negara2 ASEAN tu lain laa... fikir punya fikir, akhirnya anies bersetuju juga. bersetuju pun sebab 1 perkara je. tiket. ya, barangkali tiket yang murah tu adalah rezeki kami.

bila dah beli tiket, masa tu laa macam orang separa bengong. kita nak pergi mana ni? tak kan London je kot. seminggu kat London? oh no...

jadi mulalah plan nak ke mana. dari London, ke Paris. pastu ada yang teringin nak ke Swiss. eh, dah alang2 sampai Swiss tu, baik singgah Jerman.... dan seterusnya sampailah fasa terakhir iaitu booked hotel.

dari bulan 8 2016 hingga bulan 1 2017, boleh katakan hari2 dok cerita pasal trip ni. ye laa... sorang di KL, sorang di Kedah. dalam tempoh tu, kami cuma jumpa sekali je. selebihnya telefon dan WhatsApp yang jadi penghubung.

Alhamdulillah, Allah permudahkan segala urusan. dari mula hingga akhir...

nak bebel apa lagi?

korang tanya laa apa2 je soalan. insya allah, anies akan cuba jawab sebaik mungkin...

luggage kami sebelum check in balik. korang tengok laa tu, betapa sihatnya mereka walaupun duduk obersi seminggu je hahaha... kalau duduk sebulan entah macam mana agaknya. sampai terlajak berat tu... masa ni kitorang dah sampai terminal 4, Heathrow. tinggal 2 jam je lagi nak berlepas. flight kami pukul 11++pm

kuih muih kat kantin Malaysian Hall. boleh agak tak berapa pound campur dengan teh tarik tu? 3 pound yu olss... tolong jangan convert to RM ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

antara benda wajib ada kalau bercuti musim sejuk. and wajib pakai setiap masa.

yang ni memang sangat2 membantu. korang boleh cari kat Daiso. satu lagi, handwarmer. tapi yang tu anies tak beli.

dari kiri, nurul, farah, kak eida, dania and me. kak eida dan dania ni adik beraik. diorang duduk kat London and banyak bantu kitorang. terima kak Eida. terima kasih dania...

bye Heathrow, bye London... bye semua... mudah2an ada rezeki kami untuk jejak kaki ke sini lagi... insya allah...

๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

thanks 4 your comments. thanks for reading...

daaaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

22 Your Words of Lo♥e

  1. ala, dah habis..pas ni update entry travel baru ye..hehe

    ReplyDelete
  2. Mahal juga kuih sana kan... hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu sy jual kuih kt sn boleh bli banglo sebijik kot kat malaysia hahaha

      Delete
  3. kalau dah pergi sekali, lps ni mesti nak pi lagi kan kan kan...

    ReplyDelete
  4. its hard to say gud bye....hehehe....best kan jenjalan tempat orang....

    ReplyDelete
  5. seminggu je kan trip nih? tp entri baca mcm berbulan-bulan lamanyer., hehe2

    ReplyDelete
  6. Jeles ni....bila la akak nak gi jalan2 obersea

    ReplyDelete
  7. Dengar 3 pound tu macam sikit aje tapi kalau convert rasa mcm nak pengsan pun ada.
    Seminggu aje ye Anis, Akak ingatkan lama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa entry nk tulis berbulan2 hahaha

      Delete
  8. Memang terbaik kalah entry dia ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

    ReplyDelete
  9. Sekarang saya pulak nak mimpi ke London..

    Nak selfie kat London Bridge..

    Soalan..

    Senang tak cari tandas waktu melancong di Europe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminnn mudah2an smpi sn nnt...

      nak cari tandas ya? ikut petua ni, pergi je mana2 shopping complex. insya allah pasti ada. kalau public toilet / toliet kat stesen tren/subway, kena byr...

      Delete
  10. mahalnya kuihhh.. nanti plan trip lain. hikhik

    ReplyDelete
  11. Ok, nak pindah jual kuih kat sana :) :)

    ReplyDelete

☆*✲๏พŸ*。(((´♡‿♡`+)))。*๏พŸ✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜๏พŸ・*\(^O^)/*・゜๏พŸ・*☆