London | Heathrow, Bayswater dan Malaysia Hall

2:02 pm

✿...السلام عليكم✿

Fuhhhh tarik nafas dulu...

sebenarnya anies tau tau nak mula dari mana. memula nak buat entry place by place tapi rasa macam tak kena je... fikir punya fikir, anies rasa better anies buat entry ikut itinerary kami.

at least nanti yu ols yang nak try itinerary kami untuk ke Europe kelak, boleh laa dapat sedikit sebanyak gambaran sebenar dan trip ke Europe ni tak laa susah mana pun.

insya Allah, satu hari nanti yu ols pasti akan sampai ke sana nanti... aminnn...

okey laa... bersambung dari entry INI.

usai segala urusan kat Heathrow, masa tu cuaca dah gelap walaupun jam baru je menginjak ke angka 5 petang. suhu rasanya dalam sekitar 1 darjah Celsius. sejukkk oiii... tapi kan bila bercakap siap keluar asap tu, tetiba rasa teruja plus jakun plus seronok. almaklum laa orang tak pernah rasa winter kan...😂😂😂

oh ya pasal kastam UK pula, nanti anies akan share dalam 1 entry ya! insya allah...

dari Heathrow Terminal 4, kami ke Bayswater (Circle Line - warna kuning) dengan Tube (Piccadily Line - warna biru) dan buat pertukaran di Stesen Gloucester Road. masa perjalanan lebih kurang 1/2 jam. penat juga laa. penat bukan kerana sejuk tapi kerana mengusung luggage yang maha berat tu... ishhh...

dari Hethrow ke Bayswater, kami guna Oyster Card. Oyster kad ni boleh beli kat mana2 kedai.fungsinya macam kad TnG. harganya kalau tak silap £20 dan ada kredit £5 di dalamnya. sebelum balik, you ols boleh redeem balik dan dapat tunai mengikut baki yang ada dalam kad. p/s redeem kat Heathrow.

suasana dalam tube. agak kelakar juga laa. masa berhenti tube ni kedengaran macam dia dimatikan enjin. bila nak bergerak barulah enjin dihidupkan semula. dah macam kereta laa pulak 😀


mereka yang selalu pergi UK or pernah tinggal kat UK mesti dah sedia maklum tentang Bayswater ni. sebabnya kat sini juga terletaknya Malaysia Hall. 


masa dimaklumkan kami akan bermalam kat Bayswater ni, anies dah tersenyum simpul. masakan tidak. dari pembacaan anies, kat sini antara tempat tumpuan pelancong untuk dapatkan souvenir yang murah2. so, bolehlah bershopping nanti... gambar ni kat depan stesen Bayswater. menunggu Nurul pergi Tesco mini beli air mineral. sejuk2 macam ni tekak memang cepat haus.


akhirnya tiba juga kat Malaysia Hall ni. sebelum ni cuma dengar / baca / tengok je. Alhamdulillah... penat juga laa berjalan dari stesen Bayswater ke Malaysia Hall ni. lebih kurang 200 meter kot jaraknya. dengan luggage berat... mata cuma nampak tilam je. almaklum laa... time tidur. kat Malysia dah pukul 11 malam. kami menginap kat sini 1 malam. untuk bilik 3 katil, harganya £120. mahal juga tu. pastu kena bayar deposit £20. tiba je kat bilik, anies memang dah flat. ni baru betul2 jetleg. usai bersihkan diri dan solat, terus je zzz... farah ajak makan, anies terus menggeleng. memang tak larat sangat2.

Bayswater - waktu siang yang tenang dan sejuk. personally, anies suka suasana macam ni...

okey... setakat ni je dulu... kepada yang bercuti esok dan Jumaat, selamat bercuti ya!

to be continued...

daaa.....

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

29 Your Words of Lo♥e

  1. syoknya boleh pergi travel. looking forward for another entry at different places hehe.

    ReplyDelete
  2. Seronoknya Anies dapat jenjalan ke sana walaupun penat... :)

    ReplyDelete
  3. sampai London dah ko Anies...bila nak sampai Anfield?hehe

    ReplyDelete
  4. seronoknya boleh tengok tempat orang.teringin sangat.moga2 ada rezeki satu hari nanti

    ReplyDelete
  5. Seronoklah tempat bermalam dekat dengan tempat shopping. Tapi, ada bahayanya jugaktu. Nanti tak pasal2 habis duit kat situ je. Hihi

    ReplyDelete
  6. singgah sini jap . done follow .. nice entri btw .. cantik blog. aril suka .

    ReplyDelete
  7. wah bestnye dear...sis simpan kt osyter tu sbg kenangan...happy holiday

    ReplyDelete
  8. next entry please.seronok plak bc.

    ReplyDelete
  9. huhu..dh start jalan di europe lak..

    ReplyDelete
  10. bestnye....klu rietta dapat smpai sna,mesti lagi best....hehehe...

    ReplyDelete
  11. wahhh dah sampai malaysian hall.

    cayalah.

    uish tak penuh ea penginapan kat situ?

    selalunya susah dapat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah xpenuh mgkn sbb winter

      Delete
  12. Pengalaman yang menarik di tempat orang.
    Harganya pun boleh tahan juga.

    ReplyDelete
  13. Bestnya Anies dah sampai London, luggage berat pun tak pe janji dah sampai.

    ReplyDelete
  14. Wah! ini baru betul jauh perjalanan Anies kan...

    ReplyDelete
  15. ok gak 120 klu share dgn kawan ... tu lah susahnya nak biasakan pertukaran waktu masa pi travel ...

    ReplyDelete
  16. Klu jenjalan mcm ni biar penat takpe.. janji puas hati.. seronok.. :) :)

    ReplyDelete
  17. Xpe..penat berbaloi anies..hehe

    ReplyDelete
  18. Nis kalau penat makan pon tak nak.. haahah.. mahal tp berbaloi dh alang2 sampai

    ReplyDelete
  19. Bestnya bila baca entri Anies nie . Oyster card tue Nadia tak redeem pun. Bawak balik Malaysia nnt nak dtg UK balik tak pyh beli dah topup je hihi

    ReplyDelete
  20. hehehe kalo dengan luggage berat2.. jarak 50M pun rasa macam 1km hehehe.. ye dak ? kalo xde luggage rasanya okay saja. hehe.. bab-bab shopping tu yang syioook nak tunggu hehe..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆