Europe, aku datang!

11:03 am

✿...السلام عليكم✿

Alhamdulillah,
Alhamdulillah,
Alhamdulillah...

hari ni genap seminggu kami meninggalkan bumi Eropah... dan masih lagi terasa jetleg nyer... walaupun tak ketara. tapi bila nak buat kerja semuanya jadi serba malas... hahaha... ni betul2 jetleg or malas ni? anda boleh menilaikannya... 😂😂😂

macam mana ya nak mula?

terus terang cakap, semua ni tak dirancang pun sampai laa satu hari tu, seorang hamba Allah ni beria2 mengajak kite. kena pulak time tu MAS tengah buat offer. kite ni plak time tu tengah kerja. mana nak fikir kerja, mana nak fikir pasal bercuti. then fikir punya fikir, terus setuju laa. lagi pun, first sebab tiket murah. second, mungkin rezeki dah sampai agaknya... Alhamdulillah...

since kami pergi ke Europe ni tengah winter, jadi banyak juga laa persiapan yang kena disediakan. selain tu, pergi tanpa agent ni pun banyakkkkkk benda yang kena fikir. banyakkkk benda yang kena settle / buat sendiri. jadi pendek kata, trip kami ni ala2 backpackers laa. tapi tak laa backpackers sangat ponnn 😁😁insya Allah ada masa nanti anies share kan tip2 penting okey!

so, untuk hari ni kita amik feel dulu boleh tak?

2 benda yang wajib ada... dan 1st time naik Airbus A380...Alhamdulillah... selesa...

pertama kali check in / drop luggage kat KL Sentral sebelum bertolak ke KLIA. bagi yang tak tau, yu ols kena beli tiket ERL dulu baru boleh check in kat sini. oh, ya... jangan tertipu dengan signage kaler biru tu 😀 kami pun tak perasan juga...

hajat di hati memang nak duduk tepi tingkap. tapi dapat duduk dalam 1/2 jam gitu. pastu pindah... 😔


2x makan masa pergi... 


sama juga... 2x makan masa balik...

Alhamdulillah, kami selamat mendarat kat Heathrow jam 2.50 petang waktu London. tapi nak lepas kastam UK, ya Allah... pitam rasanya... ramai betul umat manusia. hampir sejam kami kena Q! Alhamdulillah... kami lepas kastam UK dengan jayanya walaupun ada dengar banyak cerita2 pasal diorang (kastam UK) ni. insya Allah, kalau niat tu baik, segalanya dipermudahkan...

selesai semua urusan, kami terus ke Underground. nak tau ke mana destinasi kami seterusnya? tungguuuu...

to be continued...


Yang Ni Pun Best Juga Taw!

36 Your Words of Lo♥e

  1. untungla mkn angin sokmo..hihi

    sobinior bila nak smpai ni..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya allah bakal menyusul tungguuuuuuuu

      Delete
  2. Wowwww!! Jelessss bertingkat2 dengan kak Anies ni. Jalan sokmo. Hihi

    ReplyDelete
  3. mewahnye menu dia...mcm mcm ada...bestnye dapat rasa winter....hehehe...

    ReplyDelete
  4. alahai bestnye...rindu plak bila tengok gambar ni. hihi

    ReplyDelete
  5. Amboiii Anies, ke Europe pulak dah :)

    ReplyDelete
  6. wahhhhh anies ... best nya bercuti winter sonata di europe.

    cepatlah sambung ...
    eksited nak baca ni...

    ReplyDelete
  7. why why why...

    kenapa dengan kastam UK?

    Lagi susah nk masuk dari ausie ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgk keadaan... nanti sy share pd entry akan dtg ya

      Delete
  8. uiyoooo naik bisnes class.

    lagi dahsyat ni.

    hihihihi

    ReplyDelete
  9. amboi...nmpk sedap mknn dlm flight tu

    ReplyDelete
  10. diam2..pergi melancong adik kita ni. jaga diri anies..happy holiday..

    ReplyDelete
  11. orang tu sama jugak dok jet lag lagiii

    ReplyDelete
  12. wahh entry yg menarik ni aniesss..sy tunggu next story ni..besttnya..bestnya....sy pu teruja nak.baca

    ReplyDelete
  13. wahhh, bestnya p Europe 😁😁😁

    ReplyDelete
  14. wowwieee, syok nyer, tak sabar nak dengar cerita...adakah lebih panjang dari thailand?? hehe

    ReplyDelete
  15. wah anies pergi europe plak..apa yg best ya...

    ReplyDelete
  16. bestnya anies.balik siaam ke Europe pulok

    ReplyDelete
  17. Amvoi!!! senyap dan sunyi tetiba dah seminggu balik dari London.

    Jauh perjalanan luas pemandangan. Hurmmm... mesti best dah la winter.

    Tak sabar nak tunggu entry London dari Anies tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah best sgt2 rs xnk blk :-)

      Delete
  18. Wahh bestnya... landing kat heathrow ye? menarik ni Anies :)

    ReplyDelete
  19. wahh sonoknyer gi londong kekita., ;p

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah anies.. Rezeki dapat jalan2 negara eropah.. Tak sabar reen nak baca entry seterusnya.. Dapat timba serba sedikit ilmu dalam blog anies.. Mana tau rezeki reen pula ke sane. Amiinnnn.. Hehee

    ReplyDelete
  21. alhamdulillah selamat sampai ya....

    tentu seronok dapat melihat keindahan bumi lain

    ReplyDelete
  22. mase muda remaja nie laa , mana nak pi ...pi jaaa ... seronoknyer pi ngan kawan-kawan ;)

    ReplyDelete
  23. Hi Anies ... bestnya ke London. Follow anies terus Nadia baca entri europe Anies. Hihi . Tertarik dgn europe sebab rindu nya nak travel lagi.

    Ok lah nak smbg baca next entri Anies pulak. =)

    ReplyDelete
  24. wow da sampai Europe best best !! CT nak mula baca cerita Europe hehe..
    rindunyaa nak naik MAS jalan jauh2.. bilakah ada rezeki itu lagi..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆