Bangkok, Thailand: restoran Muslim @ Rama IX Rd.

10:30 am

✿...السلام عليكم✿

Sambung dari SINI.

dari MBK Center, kami terus ke restoran ni. sebenarnya, masa hari pertama kami sampai kat Bangkok, kami dah singgah restoran ni. maaf laa ya, anies tak tau apa nama restoran ni. cuma tau nama jalannya saja.

masa kami sampai, orang memang ramai. student rasanya. tekaan anies memang betul sebab cek Wan kata, tak jauh dari restoran ni, ada sebuah universiti. mmm patut laa...

restoran ni sama macam restoran lain tapi kat sini ada ikan bakar. tu tarikan utama dia.

mmm korang layankan je laa yek gambar yang ada ni. nak letak watermark pun anies dah malas hahaha... nasib laa...

suasana dalam restoran. besar luas dan lapang...

kat sini selain ikan bakar, ada macam2 makanan sampingan. macam ayam percik, pulut mangga, dessert Thai, kuih muih dan macam2 lagi. tapi kalau nak order tom yam, 'the main owner' yang akan sediakan...

ayam percik bakar... perrghhh memang sedap... sos dia pun memang terangkat! seketul tak cukup beb...

ikan bakar dia memang mabeles! cicah kicap perah limau... perrghhh

ni menu masa kali kedua kami datang. tom yam menag wajib ada.

ni menu hari pertama... berebut2 nak makan tom yam putih... licin ko!

tu je laa gambar yang ada... tak sempat nak snap satu2 makanan... perut dah berdangdut masa tu... dah tak ingat benda lain dah...


btw, anies minta maaf tak dapat nak BW buat masa ni. tapi terima kasih kepada yang dah drop komen and thanks again for reading.

daaa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

21 Your Words of Lo♥e

  1. perghh...sdap tu mkan..jom anie blanjer cik nor..haha

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum anies...rindunya dengan anies..
    amboi dah sampai bangkok dah dia..

    p/s boleh akak buat entry sikit2 fsl date kita tak..hihi

    ReplyDelete
  3. mknn org thai mmg sedap 😉 nyumnyumnyum

    ReplyDelete
  4. Sedap nampak hidangan yang disediakan. Patut licin semuanya.

    ReplyDelete
  5. wahhhh sedapnyaaa terliurrr betul ni T_T

    ReplyDelete
  6. Ouuuh datang tengok gambar makanan. Perghhhh, meleleh!! Haha

    ReplyDelete
  7. Tergoda tengok ayam percik dan ikan bakar tu

    ReplyDelete
  8. Fuhhh.. puas hati makan mcm ni.. terbaiklah!!

    ReplyDelete
  9. wow best ikan bakar dia....tomyam dia sedap tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap ya amat...rs nk telan je senduk tu haha

      Delete
  10. ada nampak daging bakar betul ka?

    ReplyDelete
  11. tomyam putih ni rasa lain kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. overall tom yam kat sn rs lain sgt dgn kat sini x tau laa apa yg diorg gn

      Delete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆