#PremiereWithBudiey #BudieyDotCom #Passangers

12:00 am

✿...السلام عليكم✿

Dah lama tak buat movie review padahal ada je beberapa movie baru yang sempat anies layan kat panggung. dan salah satunya adalah filem ni.

sinopsis ringkas:

filem ini mengisahkan Jim yang terjaga dari tidur yang panjang sebelum dia sampai ke Homestead II yakni sebuah planet lain yang menyamai bumi. Jim sepatutnya sedar dari tidur kira2 6 bulan sebelum kapal angkasa 'Avalon' selamat mendarat di Homestead. namun disebabkan kesilapan teknikal pada podnya, akhirnya dia terjaga pada tahun ke 55 sedangkan perjalanan ke Homestead mengambil masa kira2 120 tahun.

berseorangan dalam kapal angkasa tersebut, Jim melakukan pelbagai perkara selama setahun. akhirnya dia kebosanan sebab takde kawan (part ni macam filem Cast Away).

pada suatu hari sewaktu melawat pod penumpang lain (ada 5000 penumpang dalam Avalon), Jim ternampak pod milik seorang wanita bernama Aurora. dia jatuh hati dengan Aurora dan bercadang 'mengejutkan' Aurora dari lenanya.

tindakan Jim berjaya dan kini dia dan Aurora menjadi 2 penumpang 'yang terjaga' dalam Avalon.

tanpa diduga, suatu hari Danny (robot android) memecahkan rahsia bagaimana Aurora boleh terjaga dari hiberninasinya. sebaik mengetahui hal tersebut. Aurora pun..................................

so yu ols kena tengok laa apa yang terjadi pastu...

filem ni akan masuk wayang pada 29 Disember ni.

dari segi lakonan, anies agak kecewa dengan J.Law (Jennifer Lawrance) sebab watak yang dia bawa kali ni tak secemerlang wataknya sebagai Katniss dalam The Hunger Games atau filem2 dia sebelum ni. Chris Pratt pula. watak dia sebagai Jim... mmm... bolehlah... rasanya lakonan dia dalam Jurrasic Park lagi mantap kot?

dari segi jalan cerita, ia amat teratur. walaupun bertemakan 'angkasaraya' tapi ia still ada elemen2 'kemanusiaan' bukan 'kerobotan' (ayat apa ni?) semata. mungkin peminat2 Star Wars or Star Trek dan yang seankatan dengannya boleh masyuk kot dengan cerita2 macam ni...

so dari 5 ⭐, anies beri ⭐⭐⭐ 1/2 je... (jangan kecam saya wahai peminat J. Law)

terima kasih kepada pihak budiey.com diatas 2 pass tayangan filem sci-fic ni...

trailer

selamat menonton.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

13 Your Words of Lo♥e

  1. ada gak bercadang nak tonton filem ni...

    ReplyDelete
  2. ai is minat giler dengan J.Law...

    alah baru nak syok part aurora tu dah stop tetibe.... nampaknya nak kena tgk jgk nih

    ReplyDelete
  3. Aduiii 1/2bintang jer anies..seriously???huhuhu..

    ReplyDelete
  4. mana lagi padu? gandingan Pratt-J.Law ke gandingan Firmino-Lallana..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. gandingan anies - hamann hahahahahahahahahah

      Delete
  5. kasi saspen je anies ni...baru teruja nk baca ... dah terbantut... :)

    ReplyDelete
  6. Menarik jugak ni. Boleh jugak bawak budak2 gi tengok

    ReplyDelete
  7. Masuk senarai cite nak tengok :)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆