Pattaya, Thailand: Boutique City Hotel

1:30 pm

✿...السلام عليكم✿

Kami menginap kat hotel ni semalaman je. tapi kan, bila fikir semula, rasanya dalam iti rombongan ni, kami tak payah pergi Pattaya pun tak pe. kenapa? sebabnya, memang tak ada aktiviti langsung kat sini kecuali shopping. nak mandi laut pun hari dah malam.

jadinya, lepas je check in, masing2 dah terbongkang (tidur) kepenatan. almaklum laa... Bangkok ke Pattaya ni lebih kurang tiga jam.

apa2 pun, syukur je laa anies oii... at least ko sampai juga kan... ye ye... betul tu 😔😔

apa yang menarik pasal hotel ni? mmm... bagi anies hotel ni sama je macam hotel2 yang lain. dari segi saiz, htel ni memang besar. ada 15 tingkat dan terletak betul2 kat tengah bandar Pattaya.

yang paling tak best pasal hotel ni adalah... WI-FI KENA BAYAR!!! 😡😡😡 memang hangin juga laa untuk spesis yang tak boleh move on dengan teknologi ni. kalau nak beli wi-fi, harganya 100 Bath untuk sejam.... mmm baik tak payah!

main entrance

lobi.

lobi. oh ya... ada satu cerita tak best yang berlaku. ada staf hotel tolong bawa luggage kami ke bilik2 hotel. tapi pastu, dia ketuk pintu bilik dan minta tip. kami pun tercengang laa... tak pernah2 pun berlaku sebelum ni? ada yang beri, ada yang tak. pastu kami report kat cek Wan. cek Wan kata jangan layan walaupun dia dia tak tetapkan berapa amaun untuk tip. grrr... macam2 hal!

bilik tidur anies dengan mama. okey not bad. tak de bau yang tak menyenangkan... air cond pun sejuk

yang tak best bagi anies laa pasal tv kat hotel ni (bukan kat hotel ni je kat hotel2 lain pun sama)... rasanya tak payah letak tv terus laa... bukannya dapat channel pun. kalau dapat, bukannya clear pun. sudahnya, tv ni jadi tempat kami cas henpon hahaha nasib la ko labu...

bilik air. bersih. air pun laju.

bila tengok pic ni, teringat satu cerita yang tak berapa nak lawak. mak cik anies, dia terbawa bekalan ayam goreng. lepas tu dia cakap dengan mama, simpan kat bilik kitorang and esok masa sarapan, boleh laa dipanaskan. anies dah berkerut dahi masa tu. then lepas mak cik beredar, anies cakap dengan mama. 

anies: nak panaskan ayam tu kat mana?
mama: tuu... sambil tunjuk something (barang tu ada dalam almari - pic di atas)
anies: hah? nak panaskan dalam peti tu?
mama: ye laa...
anies: ma, tu peti besi simpan duit laaa... bukannya microwave hahahahahahaha adoiiii

ahli rombongan lepas check in... cer cari.. kalau terer laa... kat mana mem besar terselit?

okey tu je... thanks for reading!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

19 Your Words of Lo♥e

  1. Hehhhehheee... panaskan ayam dalam peti besi.

    Adoii!! Wi-fi kena bayar? kedukutnya hotel tu.

    ReplyDelete
  2. 100 bath tu.. Brapa dalam RM ya anies? Heheeee reen tak pandai bab ni.

    Reen suka tengok hiasan dalam bilik hotel.. Kalau ada geng bloggers yang up entry tentang bilik hotel.. Laju je reen nak tengok.

    Memang jenis tabiat suka tengok hiasan dalaman hotel.. Ada yang nampak cantik.. Menarik.. Ada yang biasa.. :) ada yang selesa.. Dan ada yang kurang selesa..

    ReplyDelete
  3. KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
    dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor yang AKI
    beri 4 angka [8895] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI.
    dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
    ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu AKI. insya
    allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
    kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
    sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka PASANG NOMOR
    yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi KI DARSA,,di no (((085-321-606-847)))
    insya allah anda bisa seperti saya…menang NOMOR 770 JUTA , wassalam.

    ReplyDelete
  4. cantik lobi hotel ni,, wifi kna byo xbest,,itu slalu kn kmudahan utk pngguna kn..

    ReplyDelete
  5. Wah seronok. Semuanya bergembira. Mandi aje la kerja bila di pattaya.
    Ada jumpa nasi goreng pataya tak kat sana?hehe..

    ReplyDelete
  6. ammvoiii, bestnyer gi siam kann cik anies tuuu.,

    salam pagi jumat ;p

    ReplyDelete
  7. hahaha.. part wifi kena bayar yang tak best even hotel cantik dan besar

    ReplyDelete
  8. UUiii...mahai tu kalau wifi 100 baht sejam.. :(

    ReplyDelete
  9. Gigih saya cuba mencari mem besar kat gambo akhir tuh :)

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. dah penat. dah x igt nk swafoto bagai ;-)

      Delete
  11. yg bestnya hotel di thailand murah berbnading harga yg sama di malaysia. dah la bersih mmg puas hati la.

    ReplyDelete
  12. Ooo jauh juga Bangkok dengan Pattaya yea Anies... ala.. kalau twk wifi memang tak best la... hotel tu nampak selesa..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆