Ada apa dengan jam tangan Casio?

10:20 am

✿...السلام عليكم✿

Jenama Casio dan rakyat Malaysia... rasanya tak perlu diperkenalkan lagi. seingat anies, dari kecik lagi dah nampak perkataan Casio sana sini... sama ada dalam majalah, papan iklan mahu pun di media massa.

namun seperkara yang tak boleh 'diluputkan' dari ingatan anies tentang jenama Casio ni adalah... kaitannya dengan jam tangan. betul tak?

dan sebut pasal jam tangan, semua orang tau, ia bukan sahaja aksesori pelengkap gaya tapi ia juga salah satu elemen mendidik seseorang untuk menepati dan menghargai masa. tak guna kalau ada jam tangan termahal di dunia kalau tak reti nak hargai masa kan?


dan sekarang... anies ada berita baik untuk dikongsi dengan anda. apa dia tu?

jeng jeng jenggg...

sekarang  tak perlu keluar ke mana2 atau pening kepala nak ke sana sini semata-mata nak dapatkan jam Casio! sebab sekarang ni semuanya di hujung jari. kata omputih, ONLINE SHOPPING!

ye betul! dengan shopping online ni, hanya dengan satu KLIK, yu ols boleh dapatkan jam Casio idaman!

caranya? klik je kat SINI. jangan waswas... jangan ragu2. tak de sebarang bayaran dikenakan kalau yu ols KLIK ni...

di SINI, Casio menampilkan pelbagai jenis jam tangan yang sesuai digayakan mengikut penampilan anda.tengok jam-jam Casio ni! tergoda tak? terliur tak?

jenis jam yang macam ni sesuai untuk mereka yang nak kelihatan macam 'korporat' giteww... baru laa nampak macho kan... ;-) 
yang ni pulak, sesuaiiii sangat untuk mereka yang sporty... anies tengok pun dah terliur sebab suka sangattt dengan warna jam Casio ni... alahaiiii... nak beli jugak lah! yu ols tak nak beli ke? 

yu ols yang tak berapa nak suka jam2 yang 'berjarum' ni... hah, jangan kata Casio tak payung ya... nah! jam digital dari Casio ni memang kena laa dengan taste korang tu...

mana dia peminat2 Baby-G ni? ni hah,... tak tergiur kewwww?? tak kan nak tengok je kan??? 

dah yang tak perlu diperkenalkan lagi... 'sapa' lagi kalau bukan G-Shock!  wahai kipas susah mati G-Shock... cepat rembat oii!


kalau suruh anies pilih jam Casio yang paling comel kat mata anies ni, of coz anies akan pilih yang ni... wallahhhh... cumel nyerrr... yu ols nak juga ke yang macam ni? 

yang ni pulak, anies pilih untuk hadiah birthday mama coming soon... sesuai sangat laa untuk mama yang ni... yu ols nak juga ke yang macam ni? 

sebenarnya banyakkkk lagi jam Casio yang bisa menggetarkan jiwa. so, bagi yang masih tercari2 jam yang sesuai, harga pun berpatutan, so apa lagi? klik kat SINI. i'm pretty sure... yu ols mesti tak menyesal bila dah dapatkan jam2 Casio ni. bukan sahaja kerana jenamanya tetapi juga kerana kualitinya yang telah terbukti sejak 1946!

so apa tunggu lagi? jom shopping jam2 Casio!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

26 Your Words of Lo♥e

  1. ari tu ade hadiahkan hubby casio jam ni .... beli kat zalora juga

    ReplyDelete
  2. casio pown dah mcm mcm modal sekarang ni...cantik2 semuanya...

    ReplyDelete
  3. sy pakai jam tangan dari Aldo..beli di Zalora jugak hihihi

    ReplyDelete
  4. maybe after this boleh try casio jugak..bole tahan smart

    ReplyDelete
  5. JAM CASIO YG CANTIK DPT SEBUAH OK JUGA TU

    ReplyDelete
  6. e'in peminat baby g and gshock! hihi..

    ReplyDelete
  7. Samalah citarasa kita Anies.
    Mrs. A pun suka yang tu jugakk!!!

    ReplyDelete
  8. casio memang terkenal sejak dlu lagi. masa sekolah abah dah belikan jenama casio...cuma dah besar ni dah mula ada jenama pilihan sendiri...

    tapi casio tetap menarik

    ReplyDelete
  9. Wah wah wah. Jam tangan, memang tengah usya jam tangam sekarang nih. Thanks for the sharing. Hehe

    ReplyDelete
  10. yang hadiah untuk mama tu mmg sangat cantikkkkk...
    pandai ko pilih..

    ReplyDelete
  11. memang comel jam yang anis pilih tu.

    ReplyDelete
  12. yang paling sayang dalam collection -----> BONIA brand Malaysia jugak

    ReplyDelete
  13. boleh tambah collection unutk CASIO plak .)

    ReplyDelete
  14. First kenal jenama Casio.. Kalkulator sekolah. Hihihi Jam Casio ada 1 je dan memang tahan lama.

    ReplyDelete
  15. Saya ada sebiji jam casio ni..warna pink lagi
    Tapi memang bagus dan tahan lasak..i like

    ReplyDelete
  16. salam anies =)
    Yaya kan, suka juga jam tgn casio ni..ade pernah buat review juga sebelum ni..
    n beli 1 jam tgn casio...lady version la..yg mura je..ok jg.. ^_^ trigin nk pkai Baby-G pula..heee =D

    ReplyDelete
  17. haihh da gaji ni laju je klik nk beli macam2

    ReplyDelete
  18. Semakin elegant design jam casio skrg..=p

    ReplyDelete
  19. ingat lagi masa kecik-kecik dulu, kawan-kawan suka tayang jam G-shock, tapi saya tak minatlah sebab besar godang, tangan kecik, tak sesuai haha!!

    ReplyDelete
  20. walaupun sekarang dah ada jam eletronik seperti smartwatch...jam ini juga perlu dimiliki

    ReplyDelete
  21. kalau tunjuk kat anak yg baby G tu...confirm la dia suruh beli...

    ReplyDelete
  22. nina lebih teringat pd calculator nis dr menengah smpai study dok pakai. last2 sedekah kt engineer. ish

    jam tgn lawa tp jenis suka pakai yg lama smai rosak. hehe

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆